Emily Ratajkowski:

Ser rødt etter dette

Supermodellens bilde får nettet til å koke over.

VEKKER OPPSIKT: Følgere og fans sperret opp øynene da modell Emily Ratajkowski poserte med sin lille sønn på den ene armen på et Instagram-bilde. Foto: Privat / Instagram
VEKKER OPPSIKT: Følgere og fans sperret opp øynene da modell Emily Ratajkowski poserte med sin lille sønn på den ene armen på et Instagram-bilde. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble den amerikanske modellen Emily Ratajkowski (30) og ektemannen Sebastian Bear-McClard foreldre til sønnen Sylvester Apollo Bear (3 mnd.).

«Sylvester Apollo Bear har nå tatt del i livet vårt på den jordiske siden. Sly ble født 8/3/21 på den mest surrealistiske, vakre og kjærlighetsfylte morgenen i livet mitt», skrev Ratajkowski til et Instagram-bilde der hun ammet sin nyfødte baby.

30-åringen, som fikk sitt gjennombrudd i Robin Thickes musikkvideo «Blurred Lines» i 2013, har skapt flere overskrifter i årenes løp - blant annet for lettkledde bilder.

Nå får den nybakte moren imidlertid oppmerksomhet av helt andre grunner.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Nå har han gitt sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Bag med uønsket gods»

Tre måneder har gått siden stjernen satte sitt første barn til verden. Hverdagen som fersk forelder kan være utfordrende å håndtere for de fleste - berømt eller ei - og det er mange fallgruver man tilsynelatende kan havne i. Eksempelvis hvordan man bærer babyen. Det fikk Ratajkowski nylig kjenne på kroppen.

På Twitter kokte det da modellen poserte i en mønstret bikini - med den tre måneder gamle sønnen på den ene armen.

Måten 30-åringen hold barnet sitt på sjokkerte flere brukere. Mange mente at hun brukte avkommet sitt som en rekvisitt eller tilbehør - eller holdt ham fullstendig feil.

«Alt hun bryr seg om er å vise frem kroppen. Hun holder babyen som om den skulle vært en bag med uønsket gods», skrev en provosert.

«Borte er den lille hunden i håndvesken. Det nye tilbehøret er en baby på den ene armen, samt ha på seg sukkerspinn i form av en bikini. For å vise frem en slags relasjon, har babyen matchende shorts», skrev en annen spydig.

«Hvorfor holder hun små, hjelpeløse skapninger som tekstbøker?», lød det fra en tredje.

Også den britiske programlederen Piers Morgan (56) slengte seg på:

«Dette er ikke hvordan du holder en baby, Emily - og dine millioner av følgere burde ikke bli oppfordret til å gjøre det samme. Jeg kan med glede gi deg noen tips om du trenger det», skrev firebarnsfaren.

Men Ratajkowski ble også tatt i forsvar. Yahoo Life-skribenten Korin Miller betegnet kritikken som såkalt «momshaming» i en artikkel.

I samme artikkel uttalte psykiateren Tamar Gur følgende:

- Vår største frykt som foreldre er at vi ikke er gode nok, og det å påføre skam er en stor bjørnetjeneste. Det kommer ut som hat mot kvinner og mangel på støtte av kvinner.

Ratajkowski har foreløpig ikke svart på kritikken. Hun har imidlertid slått av kommentarfeltet under Instagram-innlegget.

BABY: Daniel Louis og Kristina Vassileva har blitt foreldre, og til Rød Løper avslører de for første gang hva barnet skal hete. Video: Rød Løper Vis mer

- Kjønnsnøytral

Dette er ikke første gang stjernen har fått hard medfart.

Da modellen kunngjorde at hun var gravid i et Vogue-intervju i 2020 ytret 30-åringen at hun ikke ville fortelle hvilket kjønn barnet hadde før det fylte 18 år. Hun ønsket nemlig at barnet skulle være kjønnsnøytralt.

Til tross for dette avslørte Ratajkowski barnets kjønn da hun delte et glimt av seg selv som ammet barnet like etter fødselen. Til bildet skrev hun følgende:

«Vakre gutt».

Dette fikk fansen til å sperre opp øynene.

«Rett på meg hvis jeg tar feil, men var ikke babyen din kjønnsnøytral?», spurte en forvirret fan, ifølge Fox News.

LES OGSÅ: Fikk sitt første barn som 50-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer