Gordon Ramsay

Ser rødt: - Ta deg sammen

Kjendiskokken Gordon Ramsay får corona-kritikk. Nå fyrer han tilbake.

FÅR KRITIKK: Kjendiskokken Gordon Ramsay får corona-kritikk av britisk journalist. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Kjendiskokken Gordon Ramsay får corona-kritikk av britisk journalist. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske stjernekokken Gordon Ramsay (53) har i løpet av årene blitt kjent for å rase fra seg på kjøkkenet, men han har også skapt overskrifter om helt andre ting enn mat.

Den siste tiden har mange mistet jobben i Norge så vel som utenlands som følge av corona-krisen, og når en britisk matanmelder nå går hardt ut mot 53-åringen og hans arbeid på Twitter, ser han rødt.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

- Patetisk

Journalist og restaurantkritiker Marina O'Loughlin skrev nemlig følgende like før helgen:

«Nok en dag hvor multimillionærer ikke vil ta fra egen lomme mens smågutta gjør alt de kan for sine ansatte», skrev hun ifølge Independent, og siktet samtidig til at stjernekokken hadde sagt opp over 500 ansatte etter å ha måttet stenge flere av restaurantene sine midlertidig.

Like etterpå gjorde O'Loughlin det klart at det var Ramsay hun siktet til.

53-åringen, som ifølge avisen er god for over 48 millioner britiske pund, eller over 615 millioner norske kroner, brukte ikke lang tid før han slo tilbake.

«Du har helt tydelig aldri drevet en bedrift, men i disse vanskelige tider gjemmer du deg likevel bak patetiske Twitter-meldinger. Ta deg sammen», skrev han blant annet tilbake.

Men Ramsay ga seg ikke der.

«Du klager på mat som levebrød. Stenger restauranter med din giftige penn fordi de ikke smisker med deg. Har du selv noen gang tenkt på å gi noe tilbake i disse vanskelige tidene? Jeg har ikke gjort noe annet enn å ta fra min egen lomme», raser han.

«Strålende», svarte O'Loughlin kort.

Gordon Ramsay er ikke alene om å ha stengt restaurantene sine. Også her til lands har restaurantbransjen stått overfor flere konsekvenser som følge av corona-pandemien som hele verden kjemper mot om dagen.

Sjokkerte mange

Som nevnt er Ramsay kjent for sitt flammende temperament, i tillegg til sine egenskaper på kjøkkenet, noe som har vist seg å være en vellykket tv-kombo.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Dette er imidlertid ikke første gang stjernekokkens private økonomi har skapt overskrifter. I 2013 ga han fansen bakoversveis da han åpnet seg om sin svært strenge oppdragelse av barna, og i 2017 sjokkerte han med nok en kommentar om dem.

Han fortalte nemlig at han og kona stadig flyr på første klasse når de er ute og reiser, men at barna ikke får lov til det. I ettertid forklarte han hvorfor.

- De har ikke jobbet i nærheten av så hardt til å ha råd til det, sa han, ifølge Independent.

Ramsay var på det tidspunktet angivelig verdt omtrent 324 millioner kroner, men ønsket likevel at barna skal ha et perspektiv på pengebruk. I intervjuet fortalte han at han ikke ser poenget i at barna hans skulle kaste bort tusenvis av kroner på å reise på første klasse.

- Jeg ønsker ikke at de skal sitte der og spise en ti retters meny med champagne, har han forklart til Mirror.

53-åringen fortalte at han ikke er flau over valget og ønsker at barna vokser opp med et godt perspektiv. Han ønsker heller at barna skal få bruke litt ekstra penger på aktiviteter utenfor flyet.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

LES OGSÅ: - Tenk på barna deres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer