Ivanka og Jared:

- Ser på seg selv som kongelige

Trumps tidligere pressesekretær er ute med en tilsynelatende avslørende bok.

FLERE AVSLØRINGER: Stephanie Grisham byr angivelig på flere avsløringer fra innsiden av Det hvite hus, blant annet om Jared Kushner og Ivanka Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
FLERE AVSLØRINGER: Stephanie Grisham byr angivelig på flere avsløringer fra innsiden av Det hvite hus, blant annet om Jared Kushner og Ivanka Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om noen måneder har det gått et helt år siden Donald Trump (75) og familien forlot Det hvite hus. Det har blitt langt roligere rundt den kontroversielle eks-presidenten, men Trump-familien evner fortsatt å stå for en rekke overskrifter.

Nå er de i vinden igjen, og kan takke tidligere pressesekretær og siden stabssjef Stephanie Grisham (45) for publisiteten.

Det kommer likevel neppe noen takk hennes vei, ettersom boken hun nå er ute med «I'll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House» ikke akkurat pynter på familiens allerede frynsete rykte.

Boken slippes 6. oktober, men Washington Post har allerede fått tak i den.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Fikk ikke møte dronningen

Blant dem som får verbalt klask i fjeset er Trumps datter Ivanka (39) og hennes ektemann Jared Kushner (40). Ekteparet er, i likhet med resten av Trump-familien, vant til å stå i stormen.

I boken ser det ikke ut til at Grisham har særlig til overs for radarparet. Her går hun nemlig langt i å fremstille dem som hovmodige.

Hun tar blant annet for seg episoden da presidentparet besøkte dronning Elizabeth i Storbritannia i 2019.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Kushner og Ivanka skal ifølge henne ha forsøkt å bli med, noe som ville ha vært mot protokollen. De skal ha mislyktes da de ikke fikk plass i helikopteret.

«Endelig forsto jeg hva som foregikk. Jared og Ivanka trodde de var kongefamilien av USA», skriver hun, ifølge Washington Post.

Skylder nederlaget på Kushner

Videre mener hun at Kushner var stabssjef for presidenten i praksis, og at han hadde mer enn én finger med i spillet for den daværende presidentens coronataler.

«Jeg delte med fru Trump flere ganger min mening om at hvis vi tapte gjenvalget i 2020 var det på grunn av Jared. Hun var ikke uenig med meg», skriver Grisham videre.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekket oppsikt. Vis mer

Hun har selv vært i hardt vær gjentatte ganger som pressesekretær, og ble blant annet anklaget for løgn. Hun fikk til slutt nok da demonstranter stormet Kongressen 6. januar i år, og sluttet på dagen.

LES OGSÅ: - Venter på å skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer