«ORMEBOL I BRYSTET»: Magne Furuholmen forklarer at det å ha hjerteflimmer føles omtrent som å ha et ormebol i brystet.  Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
«ORMEBOL I BRYSTET»: Magne Furuholmen forklarer at det å ha hjerteflimmer føles omtrent som å ha et ormebol i brystet. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

Ser på hjerteproblemene som en gave

«A-ha»-stjernen lider av diagnosen hjerteflimmer. Han rammes av anfall hver natt...

SEHER.NO:  Magne Furuholmen (47) lider av diagnosen hjerteflimmer. Det er en lidelse som ikke trenger å være farlig, men som i ytterste konsekvens kan føre til hjerneslag, blodpropp, infarkt - og død.

Men i steden for å betrakte sykdommen som noe negativt, velger gitaristen å se på de positive sidene ved å ha en slik lidelse.

- Jeg må kansje ha noe sånt for i det hele tatt å ta hensyn til forbruk av egen energi. Jeg ser på sykdommen som en gave pakket inn i et litt stygt papir. Alle lytene og skadene jeg har vært utsatt for har bidratt til den jeg er i dag. Derfor ville jeg ikke vært foruten noen av dem, sier Furuholmen til Dagbladet.

Nå har «A-ha»-stjernen lært seg å leve med sykdommen, som han får kjenne på kroppen nesten hver eneste natt. Han forklarer at det å ha hjerteflimmer føles ut som om å ha et «ormebol i brystet».

- Det som skjer er at et av hjertets forkamre blir stående og dirre. Å flimre. Det er et resultat av en elektrisk feil i hjertemuskelen som får det til å trekke seg sammen uregelmessig. Når det skjer kan pulsen komme opp i absurde 220 slag i minuttet.Anfallene varer vanligvis fem til syv timer. Og så har jeg hatt noen som har vart to til tre uker.


Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Et «honourable» tidspunkt å gi seg på