Ser på hjerteproblemene som en gave

«A-ha»-stjernen lider av diagnosen hjerteflimmer. Han rammes av anfall hver natt...

«ORMEBOL I BRYSTET»: Magne Furuholmen forklarer at det å ha hjerteflimmer føles omtrent som å ha et ormebol i brystet.  Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
«ORMEBOL I BRYSTET»: Magne Furuholmen forklarer at det å ha hjerteflimmer føles omtrent som å ha et ormebol i brystet. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Magne Furuholmen (47) lider av diagnosen hjerteflimmer. Det er en lidelse som ikke trenger å være farlig, men som i ytterste konsekvens kan føre til hjerneslag, blodpropp, infarkt - og død.

Men i steden for å betrakte sykdommen som noe negativt, velger gitaristen å se på de positive sidene ved å ha en slik lidelse.

- Jeg må kansje ha noe sånt for i det hele tatt å ta hensyn til forbruk av egen energi. Jeg ser på sykdommen som en gave pakket inn i et litt stygt papir. Alle lytene og skadene jeg har vært utsatt for har bidratt til den jeg er i dag. Derfor ville jeg ikke vært foruten noen av dem, sier Furuholmen til Dagbladet.

Nå har «A-ha»-stjernen lært seg å leve med sykdommen, som han får kjenne på kroppen nesten hver eneste natt. Han forklarer at det å ha hjerteflimmer føles ut som om å ha et «ormebol i brystet».

- Det som skjer er at et av hjertets forkamre blir stående og dirre. Å flimre. Det er et resultat av en elektrisk feil i hjertemuskelen som får det til å trekke seg sammen uregelmessig. Når det skjer kan pulsen komme opp i absurde 220 slag i minuttet.Anfallene varer vanligvis fem til syv timer. Og så har jeg hatt noen som har vart to til tre uker.

Les mer om hjerteflimmer hos Lommelegen.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Et «honourable» tidspunkt å gi seg på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer