Ser lyst på fremtiden på tross av sykdommen

Hopplegenden Bjørn Wirkola ønsker å hjelpe andre som også sliter med Parkinsons.

OPTIMISTISK: Til tross for at Bjørn Wirkola har blitt rammet av den alvorlige sykdommen Parkinson, ser han lyst på livet.  Foto: NTB scanpix
OPTIMISTISK: Til tross for at Bjørn Wirkola har blitt rammet av den alvorlige sykdommen Parkinson, ser han lyst på livet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Hopplegenden Bjørn Wirkola (69) ble for noen år siden rammet av den arvelige sykdommen Parkisons.

- Jeg satt hjemme i godstolen rett før jul i 2009 og kikket på skjelvingen i høyre hånda. Jeg viste det til Sigrun, og vi ble enige om at jeg burde oppsøke legen , fortalte Bjørn i et tidligere intervju med Se og Hør.

Ettersom både moren og broren hans hadde Parkinsons dro Bjørn til doktoren med bange anelser. 

– Jeg gikk gjennom flere omfattende undersøkelser med spesialister ved St. Olavs Hospital. Altfra lukteprøver til ryggmargsprøver ble foretatt. Og etter hvert fikk jeg bekreftet mistanken min: jeg hadde Parkinsons sykdom, forteller den doble verdensmesteren i hopp fra Oslo i 1966. 

Parkinsons er en nevrologisk sykdom som også kjennetegnes av langsomme bevegelser og muskelstivhet. Men på tross av den alvorlige sykdommen ser hopplegenden lyst på framtida.

- Både mor og eldste bror min hadde Parkinsons, men i en helt annen grad. For min del er det en mild form som jeg knapt merker noe til, sier Wirkola i et nytt intervju med Dagbladet.

Den tidligere hoppukevinneren må ta fire-fem tabletter hver eneste dag for å holde utviklingen av sykdommen under kontroll.

- Det er vanskelig å forutsi hvordan det vil bli fremover. Men så lenge jeg slipper plager tenker jeg ikke så mye på det.

Heldigvis får han god støtte av kona Sigrun (71), og for ekteparet er det viktig med åpenhet rundt Bjørns sykdom. De føler det også kan hjelpe andre som er i samme situasjon.


LES OGSÅ:     Bjørn Wirkola har Parkinsons 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer