Frank Løke:

- Ser jævlig skremmende ut

Idrettsmannen Frank Løke nærmer seg endelig toppen av K2.

MÅLSTREKEN: Frank Løke er på vei mot toppen av verdens nest høyeste fjell. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke

MÅLSTREKEN: Frank Løke er på vei mot toppen av verdens nest høyeste fjell. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har tidligere håndballspiller Frank Løke (42) klatret opp mot toppen av fjellet K2 i Asia, som ifølge 42-åringen selv er verdens farligste og tøffeste fjell.

I går ankom Løke camp 3 etter å ha klatret i over seks timer, og den tidligere idrettsstjernen legger ikke skjul på at turens siste etappe forventes å bli utfordrende.

Om alt går etter planen skal han starte på siste etappe mot toppen av K2 torsdag ettermiddag, norsk tid. Over satellittelefon kan Løke, via sin pressekontakt Torkjel Haabeth, avsløre at de snart begynner å nærme seg siste innspurt etter en rekke tøffe prøvelser underveis.

Tynn luft

Den tynne luften er blant de største utfordringene på en fjellbestigning av dette slaget, og derfor må fjellklatrerne ta i bruk oksygentanker under turen.

42-åringen har brukt oksygenflasker som varer i ca. 15-16 timer, men bekrefter via pressekontakten at han føler seg sterk til tross for den tynne luften.

«I kjent Løke-stil sier han at han lett kunne gått i mange timer til, så han føler seg sterk», skriver Haabeth til Dagbladet.

Han legger imidlertid ikke skjul på at de ekstreme omgivelsene har begynt å sette sitt preg på reisen, og at det nå er ekstra viktig å holde seg skjerpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer