Ser du likheten?

Tater-legende er stamfar til Åge Aleksandersen og et halvt dusin andre musikalske storheter fra inn- og utland.

<strong>SAMME STAMFAR:</strong> Åge Aleksandersen, Carl Jularbo, Jimmy Rosenberg og Veroinica Akselsen. Foto: Wikipedia / Scanpix / De Vader, De Zoon & Het Talent
SAMME STAMFAR: Åge Aleksandersen, Carl Jularbo, Jimmy Rosenberg og Veroinica Akselsen. Foto: Wikipedia / Scanpix / De Vader, De Zoon & Het Talent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det er ikke tilfeldig at Åge Alexandersen ble et musikalsk menneske.

I Ole Jacob Hoels nye biografi «Åge. Historien om Norge største rocker», kommer det frem at 62-åringens tippoldefar er stamfar til et imponerende knippe musikalske personligheter.

Karl (Fredrik) Johannesen Rosenberg var kjent under navnet «Fant-Karl», og var en legendarisk felespiller, som turnerte hele Øst-Norge i et halvt århundre. Han spesialiserte seg på vals, 1800-tallets rock'n'roll, og døde 80 år gammel i 1855.

«Fant-Karl» var av taterslekt - eller reisende, som de ofte har blitt kalt - og fikk mange barn. Den første av etterkommerne som gjorde seg ordentlig bemerket innen musikken var den nå legendariske felespilleren Hilmar Alexandersen (1903 - 1993).

Karl Rosenberg var også tippoldefar til den svenske komponisten og trekkspilleren Carl «Calle» Jularbo (1893 - 1966). Jularbo er kjent som den i Skandinavia med flest innspillinger, 1577 i tallet. Den aller mest kjent er «Drömmen om Elin».

Fremdeles setter etterslekten hans preg på Europeisk musikkliv.

Åge Alexandersen er tippoldebarnet til «Fant-Karl», og har til nå solgt halvannen million plater, de fleste i Norge, men også titusener i Sverige og Danmark.

«Fant-Karl» er også stamfar til Veronica Akselsen (25), datter av den vel så kjente Elias Akselsen (64). Veronica har flere utgivelser bak seg, og er er blant annet kjent fra Melodi Grand Prix.

Jimmy Rosenberg (31) er en verdenskjent nederlandsk jazz-gitarist, og også tippoldebarn av Karl. Han har flere ganger besøkt Norge og har blant annet samarbeidet med norske Hot Club de Norvège.

For de av dere som ikke har regnet det ut selv: Tippoldebarna er femmenninger av hverandre.

Tør vi foreslå et storstilt musikalsk slektstreff?

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Åge hadde selvmordstanker  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer