BLEMME: I den fjerde episoden av sesong åtte av «Game of Thrones», ser det tilsynelatende ut til at serieskaperne har gjort en liten blemme. Foto: Skjermdump
BLEMME: I den fjerde episoden av sesong åtte av «Game of Thrones», ser det tilsynelatende ut til at serieskaperne har gjort en liten blemme. Foto: SkjermdumpVis mer

«Game of Thrones»:

Ser du kjempetabben?

I episoden av «Game of Thrones» natt til mandag hadde det sneket med seg en helt spesiell gjenstand som ikke hadde noe i Westeros å gjøre.

OBS: Denne saken er fullstendig spoilerfri! Det betyr at du trygt kan lese videre uten å få episode fire av «Game of Thrones» ødelagt.

Starbucks-kopp

En helt spesiell gjenstand har sneket seg med i den nyligste episoden av HBO-suksessen «Game of Thrones», som ble sendt klokka tre natt til mandag.

I en av scenene med karakterene Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Jon Snow (Kit Harington) dukker det nemlig opp en Starbucks-kopp, skriver blant annet danske Se og Hør.

Så vidt Dagbladet vet, finnes det ingen Starbucks-kafeer i Westeros. Med mindre «glippen» var et planlagt stunt for å skape ytterligere oppmerksomhet, må det ha vært noen i produksjonen som har glemt å fjerne den svært så moderne koppen før kameraene rullet i gang.

Vitser på sosiale medier

Det tok ikke lang tid før årvåkne fans begynte å rapportere om tabben på sosiale medier.

- Winterfell fikk virkelig den første Starbucks-kaffebaren i historien. Sjukt, skriver en bruker.

Flere benyttet anledningen til å lage vitser rundt den amerikanske kaffekjedens tradisjon med å skrive ned navnet til kunden på kaffekoppene.

- Personen i kassa på Starbucks Winterfell er ikke klar til å skrive Danys navn på kaffekoppen hennes, skriver en person på Twitter.

De som har fulgt med på «Game of Thrones» vet nemlig at Daenerys Targaryens «fulle» tittel er litt av en munnfull: Queen Daenerys Stormborn of the House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Lady of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm, Lady of Dragonstone, Queen of Mereen, Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, Breaker of Chains and Mother of Dragons.

De minste detaljer

Andre kan ikke forstå hvordan en serie som «Game of Thrones» i det hele tatt kan gjøre en glipp som dette. En bruker som kaller seg Sopan Dep påpeker at HBO-serien er kjent for nettopp å ta hensyn til de minste detaljer:

- Beklager, jeg kan ikke slutte å le. Ingen på settet oppdaget en Starbucks-kopp på bordet? I dette showet er de kjent for å være enormt oppmerksomme på detaljer! Jeg formoder at de tok en haug med opptak. Og selv ikke regissøren oppdaget noe?

- De sier at de hadde to år til å sette sammen et skikkelig show, og de kunne ikke engang oppdage den fordømte Starbucks-koppen i Winterfell?, skriver en annen.

- Kleint

- Jeg håper ikke det er ubevisst, for det er i så fall kleint. Men om ikke annet må dette bety at det er en lysere episode enn den forrige.

For alt vi vet kan det ha vært ti kaffekopper i den forrige episoden, bare at ingen så dem, sier regissør Mikkel Brænne Sandemose til Dagbladet, og understreker at han ikke har sett episoden enda.

Han står bak eventyrfilmer som «Ragnarok» og «Askeladden - I Dovregubbens hall», og er godt kjent med innsatsen film- og TV-produksjoner legger i å bygge troverdige verdener.

- Man bruker veldig mye energi på å ta publikum inn i et landskap og en verden. Enhver rekvisitt som bryter med det, vil ødelegge seerens innlevelse, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Han utelukker imidlertid ikke at flausen kan være gjort med fullt overlegg.

- I større filmer og serier planter man gjerne små ting, alt fra fotballflagg til fargekombinasjoner som betyr noe for dem som er med. Såkalte «easter eggs».

Han mener det er usannsynlig at «Game of Thrones»-produksjonen har sviktet i så mange ledd.

- Personlig tror jeg ikke at det er tabbe. Episoden har gått gjennom så mange ledd med godkjenning, redigering og fargekorrigering, og at ingen har sett at det står en Starbucks-kopp på bordet er helt usannsynlig. Det er nok et bevisst valg, men hvorfor aner jeg ikke, sier han.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

GAME OF THRONES: «Game of Thrones»-tema på «Paradise Hotel». Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: Slått konkurs: - Jeg var en uteligger

- Familien er bekymret over forholdet

- Familien er bekymret over forholdet

Strålte på den røde løperen etter bruddavsløringen

Strålte på den røde løperen etter bruddavsløringen

- Nå har hun fått seg kjæreste

- Nå har hun fått seg kjæreste

Innlagt på sykehus med et virus

Innlagt på sykehus med et virus

Taus om Märthas nye kjæreste

Taus om Märthas nye kjæreste

Singel igjen etter sjokkavsløringer

Singel igjen etter sjokkavsløringer

- Brudd for Kendall Jenner

- Brudd for Kendall Jenner

- Jeg trenger en selvsikker kvinne

- Jeg trenger en selvsikker kvinne

Slik skal han erobre moteverdenen

Slik skal han erobre moteverdenen

- Jeg trenger en selvsikker kvinne

- Jeg trenger en selvsikker kvinne

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder