Conchita Wurst:

Ser du hvem dette er?

Eurovision-vinneren er knapt til å kjenne igjen.

UGJENKJENNELIG: Eurovision Song Contest-vinneren Conchita Wurst er nesten ikke til å kjenne igjen. Foto: Conchita Wurst / Instagram
UGJENKJENNELIG: Eurovision Song Contest-vinneren Conchita Wurst er nesten ikke til å kjenne igjen. Foto: Conchita Wurst / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den østerrikske dragartisten Thomas Neuwirth (31) sjokkerte en hel verden da han i 2014 stakk av med seieren i Eurovision Song Contest. Da vant han nemlig med låta «Rise Like a Phoenix», under aliaset Conchita Wurst, og kapret med det hjerter verden over.

Deltakelsen ble imidlertid møtt med hatprotester. Hviterussland, Ukraina og Russland forsøkte å få den østerrikske deltakeren ut av konkurransen, via underskriftskampanjer. Det var derimot forgjeves.

Etter seieren var det flere europeiske medier som døpte Wurst til «dronningen av Østerrike».

Det var imidlertid ikke bare seierslåta som ga sangeren oppmerksomhet. Mange sperret nemlig opp øynene for hans karakteristiske utseende, der 31-åringen ofte lekte med kjønnsroller.

VINNER: I 2014 stakk Conchita Wurst av med den gjeve Eurovision-seieren, med låta «Rise Like a Phoenix». Foto: NTB Scanpix
VINNER: I 2014 stakk Conchita Wurst av med den gjeve Eurovision-seieren, med låta «Rise Like a Phoenix». Foto: NTB Scanpix Vis mer

På scenen under finalen var han nemlig å se med lange lokker, dramatisk sminke, en svært glamorøs kjole og mørkt skjegg. Sistnevnte har blitt artistens varemerke gjennom årene, og han har fremdeles til gode å fjerne det helt.

Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer

Maskulin look

Nå vekker han imidlertid oppmerksomhet på sosiale medier igjen, etter at han den siste tiden har gått for en noe mer maskulin look. Mange mener nemlig at 31-åringen nærmest er ugjenkjennelig.

Kommentarene under bildene er imidlertid svært positive, og flere brukere mener det er fint å se at sangeren tør å eksperimentere med ulike stiler.

Enkelte brukere skriver derimot at de mener stjernen endrer stil for ofte - og at han dermed er vanskelig å kjenne igjen.

Med sine nesten 400 000 følgere på Instagram oppdaterer han følgerne sine titt og ofte med bilder av seg selv, og det er spesielt etter at han valgte å kaste parykken at fansen har sperret opp øynene litt ekstra.

31-åringen finner imidlertid frem parykken nå og da, blant annet da han i juni dukket opp med en gjesteopptreden i den nye Netflix-suksessen «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga», med Will Ferrell (52) og Rachel McAdams (41) i hovedrollene.

Der dukket også andre kjente Eurovision-artister opp, blant andre Loreen (36), Alexander Rybak (34) og John Lundvik (37).

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Vil ikke bytte kjønn

På sosiale medier viser han ofte frem nye og eksentriske stiler, der han også gjør det helt tydelig at han ikke er redd for å leke med kjønnsuttrykket. Conchita har tidligere avvist at han noensinne ønsker å bytte kjønn.

- Jeg vil ikke bli hundre prosent kvinne. Jeg har skapt denne karakteren for å vise at man kan oppnå alt. Det er min beslutning og jeg vil ikke endre på den, har han tidligere slått fast.

ROSA: I november i fjor dukket Conchita opp på den røde løperen i forbindelse med «Queen of Drags». Den gang gikk han for rosa kjole og kort hår. Foto: NTB Scanpix
ROSA: I november i fjor dukket Conchita opp på den røde løperen i forbindelse med «Queen of Drags». Den gang gikk han for rosa kjole og kort hår. Foto: NTB Scanpix Vis mer
KORT: Her er han avbildet under Golden Camera Awards i Berlin i fjor. Foto: NTB Scanpix
KORT: Her er han avbildet under Golden Camera Awards i Berlin i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at det er de lange lokkene, samt skjegget, som er et av 31-åringens kjennetegn, skal han allerede i 2017 ha hintet om at en stilendring var på vei. Det gjorde han i et intervju med spanske Fcinco.

- Jeg kommer definitivt til å henge fra meg parykken for en liten stund. Det er mange ulike ting jeg vil gjøre fremover, og til det trenger jeg ikke nødvendigvis å bruke parykk, sa artisten da.

HIV-positiv

29-åringen ble født 6. november 1988 i Gmuden, men vokste opp i den lille byen Bad Mitterndorf i Østerrike. 31-åringen begynte sangkarrieren sin allerede i 2006, da han var med i talentshowet «Starmania» i hjemlandet. Der havnet han på en respektabel andreplass.

BARBERT: Conchita overrasket stort da han dukket opp på ball med barbert hode. Foto: NTB Scanpix
BARBERT: Conchita overrasket stort da han dukket opp på ball med barbert hode. Foto: NTB Scanpix Vis mer
LILLA: På en veldedighetsmidddag i 2017 gikk han for lillafarget hår med glitter. Foto: NTB Scanpix
LILLA: På en veldedighetsmidddag i 2017 gikk han for lillafarget hår med glitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLOND: På den røde løperen i 2018 var Conchita nærmest ugjenkjennelig. Foto: NTB Scanpix
BLOND: På den røde løperen i 2018 var Conchita nærmest ugjenkjennelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I april i 2018 skapte artisten store overskrifter, da han valgte å stå frem som Hiv-positiv. Det er en diagnose han har hatt i flere år.

På Instagram skrev sangeren at han valgte å åpne seg først da, etter trusler fra en ekskjæreste.

- I dag er dagen jeg frigjør meg fra mitt damoklessverd for resten av livet. Jeg har vært HIV-positiv i mange år. Dette er egentlig irrelevant for offentligheten, men en ekskjæreste truet med å gå ut offentlig med denne private informasjonen, og jeg ønsker ikke å gi noen rett til å skremme meg eller påvirke livet mitt.

Artisten påpekte at han har fått behandling helt siden diagnosen ble stilt, noe som sørget for at det er lite sannsynlighet for at han kan gi viruset videre til andre.

LES OGSÅ: - Ugjenkjennelig på catwalken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer