Ser du hvem de er barn av?

TV 2s ferske «Hvaler»-stjerner har skuespill i blodet.

I «HVALER»: Liv Strand Nordin og Jakob Oftebro er blant de nye fjesene tv-seerne får stifte bekjentskap med i høstens sesong av «Hvaler» på TV 2.  Foto: TV 2
I «HVALER»: Liv Strand Nordin og Jakob Oftebro er blant de nye fjesene tv-seerne får stifte bekjentskap med i høstens sesong av «Hvaler» på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: I forrige uke hadde TV 2 premiere på den nye sesongen av dramaserien «Hvaler».

Og blant de nye skuespillerstjernene tv-seerne får stifte bekjentskap med, er  Sven Nordins datter, Liv Strand Nordin (25), samt Nils Ole Oftebros sønn, Jakob Oftebro (24).
 
Oftebro, som er ansatt ved Mungo Park-teatret i København, har tidligere hatt mindre roller i filmer som «Bare Bea» og «Max Manus», og var som 18-åring den nest yngste som ble tatt inn på Statens teaterhøgskole, da han begynte i 2004.

Nordin er også relativt ferskt utdannet, og har gått på Teaterhøjskolen i Rødkilde, samt Nordic Black Express.

De to kommer inn litt utover i serien, og spiller rollene som Mikkel og Wilma, som etterhvert blir kjærester med to av de sentrale karakterene. Og ifølge serieskaper og manusforfatter Arne Berggren kommer de til å skape ekstra «mystikk og spenning» for tv-seerne. 

- Jeg kan jo ikke si så mye om hva som skjer. Men Jakob, eller Mikkel, kommer da inn i serien som del av en kitegjeng på Hvaler, og blir fort interessert i Maria Blix (Charlotte Frogner), noe som skaper utfordringer for henne. Liv spiller Wilma, og hun kommer inn og er vel rett og slett kjæresten fra helvete for å si det sånn. Hun snur opp ned på alt, sier Berggren til Seher.no.

Manusforfatteren bak TV 2-serien forteller også at han er mektig imponert over de to unge talentene, og at han tror det har hatt mye å si at de vokste opp med to så kjente og profilerte skuespillerforeldre.

- Jeg tror nok det har hatt mye å si. De er oppvokst med det, men begge har også en voldsom karisma og selvtillit. Det har nok mye med miljø og interesse å gjøre også, og de er jo vant til skuespilleryrket og kjenner til det. De er veldig proffe og dyktige, og det har vært fantastisk å jobbe med dem. Jeg tror de kommer til å bli store stjerner, sier han.

Berggren går til og med så langt at han sammenligner Jakob med Hollywood-superstjernen Leonardo DiCaprio.

- Jakob er helt fantastisk. Da jeg møtte han for første gang la jeg merke til at han er en sånn type som kommer inn i et rom og tar det med storm, han eier rommet. Han har en voldsom karisma og utstråling, og for et dametekke!

- Han er en utrolig sjarmerende og utrolig dyktig skuespiller. Og så er han samtidig skapt for å spille en litt sånn skummel forfører-rolle. Han har en stjernekvalitet som er svært sjelden å se, litt sånn Leonardo DiCaprio. Han kommer til å bli en farlig norsk skuespiller, og er utrolig kul å jobbe med, sier han. 

Manusforfatteren har også mange lovord å komme med når det gjelder Livs opptreden på skjermen. 

-  Hun skulle egentlig bare komme inn og gjøre en enkel audition. Men etter å ha sett opptakene skjønte vi jo at hun bare er helt fantastisk. Hun er utrolig morsom og veldig dyktig, forteller han.

Det at de to unge stjernene har kjente skuespillerforeldre, har imidlertid ikke hatt noe å si for rollene deres i «Hvaler», og Berggren avviser at det var bakgrunnen deres som gjorde at de fikk rollene.

- Nei, jeg ante faktisk ikke hvem Liv var, jeg. Jakob hadde jeg jo hørt litt om. De er rett og slett bare utrolig flinke, avslutter han.

«Hvaler» sendes på TV 2 tirsdager kl. 20.00! Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Kjenner du henne igjen?