Anne Lindmo:

Sengeliggende etter skiulykke

- Da går jo alarmen her hjemme, sier NRK-profilen om hvordan hun kjente seg dagen etter skituren.

GIKK GALT: Da Anne Lindmo skulle stå på ski forrige helg gikk det ikke helt etter planen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GIKK GALT: Da Anne Lindmo skulle stå på ski forrige helg gikk det ikke helt etter planen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært fint vær, og flere har kastet seg rundt for å ta seg en skitur i de gode forholdene. Forrige helg meldte imidlertid Aftenposten at løypene i Oslo-marka kunne være harde og isete, og Skiforeningen ba derfor langrennsløperne om å være forsiktig.

En av mange som valgte å ta skiene fatt forrige helg var programleder Anne Lindmo (50).

Skituren gikk derimot ikke helt smertefritt, da den folkekjære programlederen pådro seg en lett hjernerystelse.

Det kommer fram i dagens episode av podkasten «Lindmo og Co». I podkasten utdyper Lindmo, som spiller inn podkasten sengeliggende hjemme, hvordan skiulykken fant sted.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tida med baby er ikke like rosenrødt som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Merket at noe var galt

Lindmo forklarer at hun sto over en bakke som hun beskriver som veldig bratt og som lignet på en slags halfpipe ettersom så mange hadde kjørt nedover den.

- Så vet jeg ikke helt hva som skjedde, men jeg tror jeg kjørte på en stein og så falt jeg på rumpa. Der har jeg gudskjelov ganske god «padding», så da bare ristet jeg det av meg tre ganger, reiste meg opp, lo beskjemmet og så fortsatte jeg, sier hun i podkasten.

Deretter bød skiløypa på noen skarpe svinger, og på den tredje svingen falt hun igjen, men denne gangen på «snørra». Hun merket imidlertid ikke at noe var galt før dagen etter. Da kjente hun at det knirket i hodet og at øyelokkene begynte å sige.

TRIO: Her er Anne Lindmo avbildet med Rune Norum og Halvor Haugen som hun driver podkasten sammen med. Foto: NRK
TRIO: Her er Anne Lindmo avbildet med Rune Norum og Halvor Haugen som hun driver podkasten sammen med. Foto: NRK Vis mer

- Jeg fikk ufattelig lyst til å legge meg klokka ett på dagen. Det er veldig sjeldent. Da går jo alarmen her hjemme, når jeg har lyst til å legge meg på sofaen og trekke pleddet over hodet klokka ett på en kjempefin søndag med sol. Da skjønte jo jeg òg at her er det noe som ikke er helt som det skal være, fortsetter hun.

Lindmo legger ikke skjul på at dette var et klassisk tilfelle av hovmod fordi hun overvurderte sine egne skiferdigheter, og undervurderte hvor skarpt og bratt det var nedover skibakken.

Overfor Se og Hør forklarer Lindmo at hun hadde en grundig samtale med lege etter hendelsen.

- Jeg fikk gode råd om å hvile masse og gjøre mesteparten av jobben med lukkede øyne mens kjeften går. Heldigvis har jeg en fleksibel redaksjon, så det har etter forholdene gått bra, sier Lindmo.

SKADET SEG: Kjendisdommeren Simon Cowell har brukket ryggen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Brakk tommelen

Lindmo er imidlertid ikke den eneste som har skadet seg i skiløypa den siste tiden, men også TV 2-profil Aslak Eriksrud (47).

- For to uker siden var jeg på vei ned fra Lilloseter med sjuåringen vår, Even, foran i løypa. Jeg datt og var nedi med kneet og høyrehånda, men kom meg raskt opp igjen for å følge med på utforkjøringen hans, sa Eriksrud nylig til Aftenposten.

FLAKS: TV 2-kommentatoren Aslak Eriksrud slo seg i skiløypa i Oslo-marka for noen helger siden. Foto: Mathea Ridar Eriksrud
FLAKS: TV 2-kommentatoren Aslak Eriksrud slo seg i skiløypa i Oslo-marka for noen helger siden. Foto: Mathea Ridar Eriksrud Vis mer

Han trosset likevel smertene i tommelen og våget seg ut i skiløypa igjen helga etter. En tur på legevakta viste imidlertid to brudd i tommelen og en avrevet sene.

- Det ble gips, og til uken skal jeg opereres, fortsatte TV 2s politiske kommentator til avisen.

LES OGSÅ: Skadet i eksplosjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer