Sendt ut av «Mesternes mester» etter nattest-drama: - Forjævlig

Eldar Rønning (34) glapp da det gjaldt som mest.

UTE: Langrennsprofilen Eldar Rønning (34) måtte pent takke for seg i kveldens «Mesternes mester». Her foran deltakerhuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTE: Langrennsprofilen Eldar Rønning (34) måtte pent takke for seg i kveldens «Mesternes mester». Her foran deltakerhuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KALAMATA: - Det var jævlig kjipt å ryke ut. Kjipere enn jeg hadde trodd, sier Eldar Rønning (34) til Dagbladet.

Det oppsto et øyeblikks dramatikk da den tidligere langrennsløperen møtte forhenværende håndspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) til årets hittil kanskje mest spennende nattest i «Mesternes mester».

Rønning, som endte i elimineringskonkurransen etter å ha gjort det dårligst sammenlagt i kveldens konkurranser, ble utfordret i reaksjon av Sørlie Lybekk - som var minst like innstilt på å vinne som ham.

KJEMPET MED NEBB OG KLØR: Det glapp for Eldar Rønning i den siste og avgjørende runden. Foto: NRK
KJEMPET MED NEBB OG KLØR: Det glapp for Eldar Rønning i den siste og avgjørende runden. Foto: NRK Vis mer

Nervepirrende

I reaksjonsøvelsen blir duelantene plassert foran fem lysstaver, som kan slukne uten forvarsel. Deltakeren som først griper staven uten lys, vinner omgangen.

Det sto likt mellom Sørlie Lybekk og Rønning før den avgjørende og siste runden. Da lyset sluknet for tredje gang, var det fysisk kamp om den lille staven.

Når begge deltakerne griper staven samtidig, er reglene klare: Den deltakeren som står igjen med staven til slutt, vinner omgangen.

- Else-Marthe var sterkest, og fikk et bedre tak på den, forklarer Rønning, som konstaterte at nattesten var «helt forjævlig» da programleder Dag Erik Pederson lurte på hvordan det gikk.

- Jeg har nok aldri kjent på den nervøsiteten så lenge før. Det var intenst, sa han, og la spøkefullt til:

- Det er det verste jeg har vært med på. Dette kommer til å sitte lenge, jeg får nok ikke sove i natt.

- Magisk

Overfor Dagbladet forklarer 34-åringen at han var innstilt på å komme helt til finalen i «Mesternes mester».

- Jeg var utrolig motivert til å fortsette, så der og da var det et skikkelig nederlag. Men sånn er det. Jeg visste jo at dette handlet om flaks og uflaks, sier han.

Han beskriver tv-oppholdet i Hellas som et eventyr, og er glad for at han takket ja til å være med.

- Det har vært en god kombinasjon av folk, og jeg har fått en opplevelse for livet. Det var egentlig litt magisk, sier han.

Rønning er den femte deltakeren som forlater NRKs populære realityprogram. Fortsatt er fotballspiller Frode Grodås, snøbrettkjører Helene Olafsen, håndballspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk, skihopper Anders Jacobsen og kickbokser Tonje Sørlie med i konkurransen om å bli årets «Mesternes mester».

Sykdomsmareritt

Eldar Rønning la skiene på hylla i mai fjor, etter å ha slitt med sykdom i lang tid. Selv om 34-åringen har innsett at toppidrettslivet er historie, hender det at han drømmer om comeback.

VERDENSMESTER: Eldar Rønning slo gjennom i verdenstoppen i 2005, og har opparbeidet seg en imponerende merittliste. Deriblant elleve verdenscupseiere, inkludert seier under selve «manndomsdistansen», nemlig femmila.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Eldar Rønning slo gjennom i verdenstoppen i 2005, og har opparbeidet seg en imponerende merittliste. Deriblant elleve verdenscupseiere, inkludert seier under selve «manndomsdistansen», nemlig femmila.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Noen ganger tror jeg at kroppen funker igjen, og da surrer det i bakhodet at jeg kanskje skal gjøre comeback. Men så får jeg nederlaget midt i trynet igjen. Per definisjon er jeg helt frisk, men kroppen responderer ikke på toppidrettstrening lenger. Det må jeg akseptere, fortalte Rønning da Dagbladet møtte ham i Hellas.

I dag jobber trønderen som finansrådgiver i Sparebank1 i Trondheim.

- Det er fortsatt litt uvant å sitte på et kontor, men jeg trives veldig godt. Jobben er lærerik, og jeg er glad for å ha kommet inn i et nytt miljø - med nye arbeidskolleger - relativt kjapt, meddelte Rønning, som blir pappa for tredje gang denne våren.

LES OGSÅ: Sannheten bak Trump-bildet som gikk verden rundt.

HER GÅR DET GALT: «Mesternes mester»-deltakerne var bare noen kilometer fra mål da sykkelhjulene traff hverandre i stor fart. Både eksalpinist Odd Sørli (62) og kickbokser Tonje Sørlie (35) blir kastet av sykkelen. Video: NRK Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer