RETT TIL LEGEVAKTA: - Legen beordret meg til å sove. Og så ga han meg beskjed om at jeg skulle dra rett hjem og anstrenge meg minst mulig, forteller Anne Beate Rye Teigen, som måtte gi tapt i søndagens «Farmen»-tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2
RETT TIL LEGEVAKTA: - Legen beordret meg til å sove. Og så ga han meg beskjed om at jeg skulle dra rett hjem og anstrenge meg minst mulig, forteller Anne Beate Rye Teigen, som måtte gi tapt i søndagens «Farmen»-tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2Vis mer

Sendt rett til legevakta etter «Farmen»

- Jeg burde nok aldri tatt denne kampen, mener «Farmen»-Anne Beate.

SEOGHØR.NO: I søndagens «Farmen» fikk TV-seerne se at en svært medtatt Anne Beate Rye Teigen (45) måtte se seg slått av årets «Farmen»-utfordrer Melissa Holth-Isaksen (31) i tautrekking. Dermed er eventyret over for kvinnen som er bosatt i Numedal.

For ikke mange ukene siden fikk Anne Beate seg en skikkelig «trøkk» da hun ble nedrent av en hest og slo hodet i betongen. Etter tre dager på sykehus kom hun imidlertid tilbake på gården, selv om hun kanskje ikke var så frisk som hun trodde selv.

- Tre dager etter at jeg kom inn igjen skjønte jeg at jeg hadde valgt feil. Da begynte jeg å bli mye svimmel i perioder, sier hun til Seoghør.no.

HARDT SKADET: - Tre dager etter at jeg kom inn igjen skjønte jeg at jeg hadde valgt feil. Da begynte jeg å bli mye svimmel i perioder, forteller Anne Beate, som ble hardt skadet i møte med en hest, og havnet på sykehus.
HARDT SKADET: - Tre dager etter at jeg kom inn igjen skjønte jeg at jeg hadde valgt feil. Da begynte jeg å bli mye svimmel i perioder, forteller Anne Beate, som ble hardt skadet i møte med en hest, og havnet på sykehus. Vis mer

Se og Hør var i november på besøk hos Anne Beate hjemme på gården hennes i Numedal, der hun snakket ut om ulykken og hvordan det var å komme hjem til familien. Se video fra besøket her!

Beordret til å sove
I søndagens tvekamp var det helt tydelig at alt ikke var helt som det skulle være med 45-åringen, som opplevde et nytt svimmelanfall og måtte hjelpes opp av vannet etter å ha tapt kampen.

- Etterpå ble jeg sendt rett til legevakten, der legen beordret meg til å sove. Og så ga han meg beskjed om at jeg skulle dra rett hjem og anstrenge meg minst mulig, forteller «Farmen»-deltageren, som ikke vil legge skylden på noen andre enn seg.

- Det var jeg som valgte å reise tilbake på gården, ingen andre, medgir hun.

Anne Beate beskriver søndagens tvekamp på følgende måte:

- Jeg var dønn sliten før kampen, men tenkte at jeg skulle gjøre mitt beste. Jeg måtte koble ut all smerte, jeg hadde jo brist i et ribbein. Jeg så at jeg ledet og ble optimist, men så gikk plutselig alt rundt i hodet mitt. Jeg merket ikke engang kulden fra vannet, og måtte skrike ut at jeg var svimmel. Det var rett og slett helt snålt.

- Fullstendig bortkastet

- Hva tenkte du da det gikk opp for deg at du hadde tapt kampen?

- Jeg tenkte at det skulle bli godt å komme hjem. Det var helt greit, egentlig. Jeg var veldig sliten, og ikke lei meg. Nå er jeg ferdig med «Farmen», tenkte jeg.

I søndagens episode fikk TV-seerne også se at guttene, spesielt Magnus Røberg (24), forsøkte å sjarmere Anne Beate i senk i håp om å bli valgt til storbonde dersom det var nettopp hun som måtte forlate gården.

- Den sjarmoffensiven fra guttene var fullstendig bortkastet. Jeg bestemte meg allerede i uke 3 for hvem jeg skulle velge som storbonde når og hvis jeg røk ut, innrømmer Anne Beate.

Vurderte å reise hjem

Til Seoghør.no forteller den staute kvinnen, som er født og oppvokst på Nesodden, at hun etter skadene hun pådro seg i sammenstøtet med hesten, overfor produksjonen snakket litt om muligheten for å reise hjem uten å gå i kamp.

- Gaute sa til meg at hvis jeg trakk meg uten kamp, ville jeg komme til å angre - at det var bedre å gå i kamp og tape på ærlig vis. Og det var faktisk bedre det, selv om jeg kanskje aldri skulle tatt den kampen.

- Hadde du fått lov til å reise hjem uten kamp hvis du ville?

- Det vet jeg rett og slett ikke, erkjenner den utslåtte «Farmen»-deltageren til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Vondt for familien å få den telefonen