Sender hemmelig hilsen til barna

Familien er alltid i Anders Bardals tanker.

VIKTIG: Anders må alltid huske å vinke hjem til familien etter et skihopp. Foto: NRK
VIKTIG: Anders må alltid huske å vinke hjem til familien etter et skihopp. Foto: NRK Vis mer

SEOGHØR.NO: Skihopper Anders Bardal tok OL-bronse i normalbakke-rennet i Sotsji sist uke. Hjemme satt kona Ingrid Opheim (30) og barna Anna (4) og Thomas (1) og heiet på pappa.

Selv om barna fortsatt er små, følger de spent med når pappa hopper på tv. For Anders er det viktig å vise at han tenker på dem, også rett etter et viktig OL-hopp.

- Jeg vet at de sitter klare med norske flagg foran tv-skjermen. Datteren min på fire har begynt å skjønne hva pappa jobber med, så jeg må jeg alltid vinke til henne gjennom kamera fra bunnen av bakken. Det er viktig for meg å huske på, smiler tobarnsfaren.

LYKKENS DAG: Etter å ha vært kjærester siden videregående skole ble Anders Bardal og Ingrid Opheim lørdag gift i 2013 Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
LYKKENS DAG: Etter å ha vært kjærester siden videregående skole ble Anders Bardal og Ingrid Opheim lørdag gift i 2013 Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Han og kona har vært sammen siden høsten 2000, og i 2008 forlovet de seg. I fjor sommer giftet de seg i hjembyen Steinkjer. Selv om Anders trener knallhardt hver eneste dag for å kunne hevde seg blant verdens beste hoppere, er han ikke tvil om hva som er hans aller viktigste prioritet.

- Selv om jeg trener mye, får jeg heldigvis litt tid med barna i ukedagene. , sier Anders til Se og Hør.

I sommer ba han landslagsledelsen om et alternativt treningsopplegg for å kunne være så mye sammen med familien som mulig.

- Jeg hadde behov for å være litt mer hjemme. Om sommeren er det mange konkurranser som jeg godt kan prioritere bort.

- Det er både fordi jeg trenger å være hjemme sammen med familien mer, og fordi de trenger at jeg er mer hjemme litt oftere enn det jeg kanskje har vært, sa Anders til NRK før sesongen startet.

LES OGSÅ: Valen trøstet Bøkko