MØTER SEG SELV: Gjennom flere hundre episoder har skuespiller Anders Hatlo vært den velkjente fortellerstemmen i «4-stjerners middag» på TVNorge. I episode nummer 500 får han selv endelig være vertskap - og møter seg selv på brygga. Video: TV Norge Vis mer

Anders Hatlo:

- Selv folk som jobber med TV lurer på «4-stjerners middag»-stemmen

For første gang får fortellerstemmen i «4-stjerners middag» selv invitere gjester til middag.

Publisert

(Se og Hør): I kveld sendes episode nummer 500 av TVNorge-programmet « 4-stjerners middag», og i den anledning er det skuespiller Anders Hatlo (70), mannen bak fortellerstemmen i TV-serien som endelig skal få lov til å være vertskap.

PÅ SCENEN: Anders Hatlo i stykke «Det lykkelige valg» på Oslo Nye Centralteatret i 2013.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ SCENEN: Anders Hatlo i stykke «Det lykkelige valg» på Oslo Nye Centralteatret i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Anders Hatlo har vært med helt fra begynnelsen, og han har aldri fått sjansen til å være vertskap tidligere.

Den velkjente fortellerstemmen har invitert radiovert Tuva Fellmann (30), skuespiller Yasmin Syed (51) og den profesjonelle golfspilleren Henrik Bjørnstad (38), hjem til sin egen hytte i Larvik.

Kveldens episode inneholder en morsom vri, ettersom Anders ikke bare skal få være vertskap - men også kommentere seg selv gjennom fortellerstemmen.

I det morsomme klippet ovenfor får du se at Anders Hatlo «møter seg selv» på brygga for å motta sjøkrepsen til kveldens middag.

«MØTER SEG SELV»: Det er bare å glede seg til kveldens episode av «4-stjerners middag», når Anders Hatlo møter Anders Hatlo. Foto: TVNorge
«MØTER SEG SELV»: Det er bare å glede seg til kveldens episode av «4-stjerners middag», når Anders Hatlo møter Anders Hatlo. Foto: TVNorge Vis mer

- Får ingen spesialbehandling

70-åringen skal altså både være foran og bak kamera i kveldens episode av den kjente TVNorge-serien.

- Jeg snakker til meg selv og får ingen spesialbehandling av den grunn, sier Anders Hatlo i et intervju med VG.

Som fortellerstemmen i TVNorge-programmet er han blitt ansett av mange som den irriterende stemmen som alltid er til stede for å kommentere og prate med deltakerne.

Klipp fra «4-stjerners middag» (2017) på TVNorge. Vis mer Vis mer

- Jeg tenker at jeg er seernes representant og stiller de spørsmålene som folk lurer eller reagerer på underveis, sier han til avisen.

Overfor VG kan Anders Hatlo dessuten avsløre at han bruker opptil to timer i studio for å arbeide med dialogen til hvert eneste program.

- Selv folk som jobber med tv lurer

Prosjektleder i Discovery Networks Norway, Fredrik Kvåle Dørum, forteller at Anders Hatlo har blitt vist i TV-programmet kun én gang tidligere, under Marna Haugen Burøe (36), også kjent som «Komikerfrue», sin kveld.

Marna spurte nemlig rett ut i en av episodene om det var mulig å ta en «selfie» med Anders, og det var da han ble vist på skjermen for første gang.

SETT HAN FØR?: Marna Haugen var den som ga mannen bak kommentarstemmen i "4-stjerners middag", Anders Hatlo, et ansikt. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Dørum forklarer til Se og Hør at det er mange av seerne som tror at Anders Hatlo og fortellerstemmen hans alltid er til stede under innspillingen av de ulike episodene.

Men dét er han altså ikke, selv om det er lett å la seg lure:

- Selv folk som jobber med TV kan spørre meg om han faktisk er med eller om det bare er «voice», forteller Dørum, og legger til:​

NY ROLLE: I kveldens episode får Anders Hatlo for første gang selv svinge seg på kjøkkenet i «4-stjerners middag». Foto: TVNorge
NY ROLLE: I kveldens episode får Anders Hatlo for første gang selv svinge seg på kjøkkenet i «4-stjerners middag». Foto: TVNorge Vis mer

- Hele «4-stjerners middag» er jo litt meta-TV i utgangspunktet, så det blir dobbelt opp når han både er med og kommenterer seg selv.

- I tillegg er det litt gøyalt, for Anders Hatlo er jo aldri med på opptakene, men likevel er det altså veldig mange som tror det. Så tankegangen bak klippingen i episode 500 var egentlig bare å bygge litt opp under den forestillingen, sier Dørum til Se og Hør.

Prosjektlederen legger for øvrig ikke skjul på at Anders Hatlo lenge har mast om å få være med som vertskap i TV-serien.

- Anders har vært med i alle 500 episodene. Så dette blir på en måte en hyllest for ham også. Han har spurt lenge om å få være med, men vi har tenkt at det ikke kom til å funke. Men vi synes det ble veldig gøy, avslutter Dørum.

​LES OGSÅ: Pinlig for 4-stjerners middag kokken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer