UVISS FRAMTID: Leif Einar «Lothepus« Lothe har lagt et tøft helseår bak seg, og gikk inn i 2019 med store planer. Musikkarrieren har derimot vært vanskelig å holde på. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UVISS FRAMTID: Leif Einar «Lothepus« Lothe har lagt et tøft helseår bak seg, og gikk inn i 2019 med store planer. Musikkarrieren har derimot vært vanskelig å holde på. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Leif Einar «Lothepus» Lothe:

Selger turnébussen: - Tar ingen sjanser

Lothepus legger musikken på is.

Det var i starten av oktober at den folkekjære tv-profilen Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) måtte inn til operasjon. Han hadde kjent på plager i halsen i en lengre periode, og bestemte seg for å undersøke hva som kunne være årsaken til problemet.

Inngrepet han fikk utført, måtte gjennomføres for å forhindre utvikling av strupekreft, men det skulle vise seg at prognosene var verre enn først antatt, og det ble etter hvert oppdaget at han faktisk hadde strupekreft.

Fem ganger i uken måtte den barske realityprofilen troppe opp på sykehuset i Bergen, der han for øvrig bosatte seg i behandlingstiden, av praktiske årsaker. I desember var han ferdig med behandlingene, og livet kunne begynne igjen.

På is

Likevel er det ikke alle aspekter av livet han tør å gjenoppta med det aller første. Musikken er blitt lagt på is inntil videre, og Lothe har derfor sett seg nødt til å selge unna turnébussen.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

- Jeg må selge han, ja. Nå er målet mitt å være frisk, og det kan ta lang tid. Musikken er derfor satt på pause i et års tid nå i førsteomgang, og så får vi se om jeg er klar for et comeback etter det, sier «Farmen kjendis»-vinneren til Se og Hør.

Volvo-bussen har fraktet Lothe og hans band land og strand rundt de siste årene. Han var en etablert artist lenge før «Farmen kjendis», men etter deltakelsen eksploderte det virkelig for realityprofilen.

GØYALT: Sammen med «Farmen kjendis»-kollegene Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Tore Petterson, drar Vendela og Petter på skotring i Hardanger. Vis mer Vis mer

I november kunne Se og Hør melde om at 49-åringen hadde seksdoblet inntekten sin fra 2016 til 2017.

Mens han hadde en inntekt på 1,1 millioner i 2016, før han var med i «Farmen kjendis», viser tallene for 2017 svimlende 6,7 millioner kroner. Noe av dette er selvsagt også salg av musikk og konserter.

Stemmebåndet kan derimot ikke levere den samme vokalprestasjonen lenger, og som et forebyggende tiltak må han ta en pause. Derfor går også bussen unna.

- Men hvem tror du vil kjøpe en gedigen, blå buss som det står Lothepus på?

HELSE FØRST: På grunn av sin helsesituasjon har Lothepus sett seg nødt til å selge unna turnébussen. Foto: Privat
HELSE FØRST: På grunn av sin helsesituasjon har Lothepus sett seg nødt til å selge unna turnébussen. Foto: Privat Vis mer

- Vet da faen, jeg. Den er jo nylig kontrollert og alt, så det er bedre at den brukes av et annet band eller en russebuss enn at den står på tunet her, sier han, og fortsetter:

- Jeg savner å være på turné og på veien, det er noe av det kjekkeste jeg vet. Jeg får heller kjøpe en ny buss hvis den tid kommer at jeg blir klar for det. Jeg må trene opp stemmen først. Jeg skriver heller ingen låter for tiden, men kanskje jeg brått får ånden over meg igjen, sier realityprofilen.

Holder seg opptatt

Lothe har tidligere sagt til Se og Hør at han mistrivdes i tilværelsen som sykmeldt. Som følge av operasjonen og strålingen måtte 49-åringen ikke bare holde seg unna musikken, men også sitt fysiske arbeid. Han har også stumpet røyken for godt, siden det var en medvirkende årsak til at han i det hele tatt fikk påvist kreft.

Lothepus eier flere foretak, og driver med alt fra anleggsarbeid til gründervirksomhet. Han har blant annet gitt ut kondomer, gensere og annet merch i det foregående året, en virksomhet som har eksplodert etter realitydeltakelsen.

PÅ SKJERMEN: Lothe jobber med et tv-prosjekt han ikke ønsker å si noe ytterligere om. Det er imidlertid kjent at han skal være med i den kommende sesongen av «Fire stjerners middag». Her fotografert på årets premierefest med sønnen (i midten) og Lotto-vert Ingeborg Myhre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ SKJERMEN: Lothe jobber med et tv-prosjekt han ikke ønsker å si noe ytterligere om. Det er imidlertid kjent at han skal være med i den kommende sesongen av «Fire stjerners middag». Her fotografert på årets premierefest med sønnen (i midten) og Lotto-vert Ingeborg Myhre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

I tillegg eier han Nå Maskin AS, et selskap som driver med sprenging, maskinutleie og andre byggeprosjekter. Totalt er han involvert i seks selskaper, samt at han investerer i eiendom i både Odda og Bergen på si. Det fysiske arbeidet har han nå, sakte, men sikkert, tatt opp igjen.

- Jeg blir større i kjeften for hver dag som går nå, og kan jobbe mer og mer. Nå driver jeg med noe tv-greier, og så er det selvsagt mye å gjøre i anleggsbransjen. Jeg har nok å drive med, og har prosjekter i Tyssedal og i Valdres. Det er deilig å ikke sitte stille lenger, sier han kontant.

Lothe ønsker imidlertid ikke å avsløre hva slags tv-prosjekt han jobber med for tiden, men ber fansen glede seg.

LES OGSÅ: Velger bort barnepiker

Derfor forsvant «Sinna­snekker'n» fra tv-skjermen

Derfor forsvant «Sinna­snekker'n» fra tv-skjermen

- Det var giftig stemning på settet

- Det var giftig stemning på settet

- Beskyldt flere ganger for å være utro

- Beskyldt flere ganger for å være utro

- Kanskje vi tar en sending nakne

- Kanskje vi tar en sending nakne

- Khloé vil aldri se Jordyn igjen

- Khloé vil aldri se Jordyn igjen

Venter sitt første barn

Venter sitt første barn

Feirer med nye bilder av prinsen

Feirer med nye bilder av prinsen

- Brudd etter to år for «Fifty Shades»-stjernen

- Brudd etter to år for «Fifty Shades»-stjernen

Slik er skandalestjernens gravide 18 år gamle kjæreste

Slik er skandalestjernens gravide 18 år gamle kjæreste

Om gravidryktene: - Tydeligvis noe folk ser veldig etter

Om gravidryktene: - Tydeligvis noe folk ser veldig etter

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder