Angelina Jolie:

- Selger million-gaven fra eksen

Angelina Jolie kvitter seg med gaven eksmannen ga til henne.

SELGER GAVE: Superstjerne Angelina Jolie auksjonerer bort gaven hun fikk fra eksmannen Brad Pitt i sin tid. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
SELGER GAVE: Superstjerne Angelina Jolie auksjonerer bort gaven hun fikk fra eksmannen Brad Pitt i sin tid. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer
Publisert

Superstjernene Angelina Jolie (45) og Brad Pitt (57) var lenge et av Hollywoods hotteste par. Lykken brast imidlertid i 2016 da Jolie tok ut skilsmisse.

- Jeg er veldig trist over dette, men det som betyr mest nå er at barna våre har det bra. Jeg ber vennlig om at pressen gir dem det spillerommet de trenger gjennom denne vanskelige tiden, sa Pitt i en pressemelding til People.

Siden den gang har eksene lettet på sløret om skilsmissen av og til, og de har også gått gjennom en svært offentlig skittentøyvask.

Selger million-gave

Jolie brukte nylig anledningen til å kvitte seg med en gave hun fikk fra Pitt under ekteskapet.

Gaven var imidlertid ikke småtteri.

MILLION-GAVE: Det er dette avbildede maleriet Angelina Jolie skal ha fått i gave av eksmannen Brad Pitt - og som hun nå auksjonerer bort. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB
MILLION-GAVE: Det er dette avbildede maleriet Angelina Jolie skal ha fått i gave av eksmannen Brad Pitt - og som hun nå auksjonerer bort. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Vis mer

Det var nemlig et Winston Churchill-maleri, kalt «Tower of the Koutoubia Mosque», gitt til Franklin D. Roosevelt i 1943.

«Maleficent»-skuespilleren har valgt å auksjonere bort million-maleriet, ifølge kilder til Page Six.

Det er antatt at maleriet kan gå for omtrent 28,8 millioner norske kroner via auksjonshuset Christie's.

Det kommer ikke frem hvorfor skuespilleren selger kunstmaleriet.

VEKK MED GAVE: Skuespilleren kvitter seg med Churchill-maleriet hun fikk av eksmannen under ekteskapet. Her er hun avbildet i Roma i 2019. Foto: Marco Provvisionato / IPA / NTB
VEKK MED GAVE: Skuespilleren kvitter seg med Churchill-maleriet hun fikk av eksmannen under ekteskapet. Her er hun avbildet i Roma i 2019. Foto: Marco Provvisionato / IPA / NTB Vis mer

Kilder forteller videre at Pitts rolle i filmen «Inglourious Basterds» gjorde at han ble interessert i Churchills kunstarbeid.

Churchill-maleriet ble sist kjøpt av antikvitetshandleren M.S. Rau for 25 millioner norske kroner i 2011 av en ikke-navngitt kjøper, og endte opp i Jolie Family Collection. Kilder forteller til nettstedet at det den gang var Pitt som kjøpe det inn.

Avslører grunnen til bruddet

Jolie og Pitt gikk hver til sitt for nærmere fem år siden.

I et intervju med Vogue India i fjor, gjengitt av blant andre Entertainment Tonight, fortalte «Lara Croft»-stjernen at beslutningen om å skilles fra ektemannen i stor grad var på grunn av deres seks barn.

- Jeg skilte meg for familien min. Det var det rette å gjøre, fortalte hun, og fortsatte:

EKSPAR: Det tidligere stjerneparet var gift i to år før de skilte lag. Siden har begge parter lettet på sløret om årsaken til bruddet. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
EKSPAR: Det tidligere stjerneparet var gift i to år før de skilte lag. Siden har begge parter lettet på sløret om årsaken til bruddet. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

- Jeg fokuserer fremdeles på å ta vare på barna. Noen har brukt min stillhet imot oss, og barna leser løgner om dem selv i mediene. Men jeg minner dem på at de vet sannheten og hva som er riktig. Faktisk er de seks veldig modige, veldig sterke unge mennesker.

Det er tidligere blitt spekulert på om Pitts alkoholmisbruk var nettopp den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over. Kort tid før bruddet, skal Pitt og Jolie ha havnet i en voldsom krangel vedrørende drikkingen hans. Situasjonen oppsto angivelig da de var om bord på et privatfly sammen med barna.

Vis mer

I et intervju i 2019 gikk 57-åringen langt i å antyde at det fantes sannhet i disse ryktene.

- Jeg hadde latt det gå altfor langt, så jeg fjernet drikkeprivilegiene mine.

Og at barna har fått mye oppmerksomhet de siste årene, er ingen hemmelighet. Da stjerneparet kunngjorde at de skulle gå fra hverandre i 2016, ble det også starten på en lang strid om hvem som skulle få omsorgsretten for deres seks barn.

To år senere, i desember 2018, kom Jolie og Pitt endelig til enighet om omsorgsfordelingen, noe som også skal ha påvirket forholdet deres til det bedre.

LES OGSÅ: Brad Pitt overrasket hjemme hos ekskona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer