Anne Holt:

Selger luksusvillaen for 19 millioner

Forfatter Anne Holt og kona Tine Kjær er på flyttefot.

SELGER DRØMMEHUSET: Forfatter og tidligere justisminister Anne Holt og kona Tine Kjær selger huset på Grefsen i Oslo. Prisantydningen er på hele 19,5 millioner. Foto: NTB Scanpix
SELGER DRØMMEHUSET: Forfatter og tidligere justisminister Anne Holt og kona Tine Kjær selger huset på Grefsen i Oslo. Prisantydningen er på hele 19,5 millioner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2004 sikret den prisbelønte krimforfatteren Anne Holt (61) og kona Tine Kjær (52) seg en drømmevilla på Grefsen i Oslo - til sju millioner kroner. Villaen er på hele 247 kvadratmeter, og har flere soverom, trimrom og dobbeltgarasje.

Nå har imidlertid ekteparet bestemt seg for å selge drømmehuset de har eid i 16 år. Boligen ligger ute til salgs med en prislapp på svimlende 19,5 millioner.

TIL SALGS: Anne Holt og Tine Kjær selger villaen på Grefsen. Prisantydningen er nesten 20 millioner kroner. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg
TIL SALGS: Anne Holt og Tine Kjær selger villaen på Grefsen. Prisantydningen er nesten 20 millioner kroner. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg Vis mer

Den arkitekttegnede villaen ble bygd i 1992, og går over tre etasjer. Boligen har flere bad, påkostet kjøkken fra 2010 - og eget bibliotek.

En framtidig eier får også en skrivestue i hagen med på kjøpet, som ble oppført i 2013. Her har nok den suksessfulle forfatteren pønsket ut mange dystre kriminalgåter opp gjennom åra.

RENOVERT: Kjøkkenet ble renovert i 2010. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg
RENOVERT: Kjøkkenet ble renovert i 2010. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg Vis mer

Kristoffer Sætrum i Privatmegleren sier til Se og Hør at interessen for huset har vært veldig god, og at de har fått mange henvendelser om private visninger.

- Dette er en fantastisk bolig. Det er en attraktiv villa med gode solforhold og fin beliggenhet, og dessuten er det et barnevennlig område. Det er også grunnen til at de kjøpte boligen i sin tid, sier Sætrum.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Anne Holt, som ikke ønsker å kommentere boligsalget.

SELGER: Ekteparet kvitter seg med huset på Grefsen etter 16 år. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg
SELGER: Ekteparet kvitter seg med huset på Grefsen etter 16 år. Foto: Fotostallen / Scott Kvitberg Vis mer

Gift i 2000

Anne Holt giftet seg med forlagsredaktøren Tine Kjær i 2000, og sammen har de datteren Iohanne (17), som kom til verden i 2002.

Den tidligere Arbeiderparti-statsråden verner godt om privatlivet, men i et intervju med Dagbladet Magasinet i 2015, fortalte Holt åpenhjertig om drømmen om en familie.

- For meg var det en stor sorg at jeg aldri skulle få en kjernefamilie. Det var det jeg ønsket meg mest av alt. Men så plutselig åpnet den veien seg for meg likevel, fortalte hun.

KONE OG BARN: Anne Holt er gift med Tine Kjær, som i dag jobber i Cappelen Damm. Sammen har de datteren Iohanne. Her er den lille familien på rød løper i 2015. Foto: TT Nyhetsbyrån
KONE OG BARN: Anne Holt er gift med Tine Kjær, som i dag jobber i Cappelen Damm. Sammen har de datteren Iohanne. Her er den lille familien på rød løper i 2015. Foto: TT Nyhetsbyrån Vis mer

61-åringen beskrev også ekteskapet med Tine Kjær som fylt av motsetninger.

- Tine er veldig flink med folk og en utmerket leder. Jeg er håpløs å samarbeide med, holder ut i to minutter før jeg sier «fuck off». Og så har hun et lyst og optimistisk sinn. Jeg er pessimistisk, kynisk og mistroisk, sa Holt til Dagbladet.

Stor suksess

Anne Holt har hatt stor suksess som krimforfatter siden hun debuterte med romanen Blind gudinne i 1993. Siden den gang har hun utgitt et tjuetalls bøker.

Siste bok ut var kriminalromanen Furet/værbitt fra 2019 - den andre i serien om stjerneadvokaten Selma Falck. Bøkene om Falck er hennes fjerde krimserie.

STORT ØYEBLIKK: Isabel Raad kjøpte seg sin aller første bolig i TV3-programmet «Boligjakten». Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

I et intervju med Dagbladet sommeren 2019, snakket Holt ut om livet som forfatter.

KONA: Her er Anne Holt og kona Tine Kjær sammen i 2014. Foto: NTB Scanpix
KONA: Her er Anne Holt og kona Tine Kjær sammen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De skriver definitivt ikke seg selv. I løpet av skriveåret, som normalt strekker seg fra midten av august og fram til Sankthans året etter, har jeg alt fra late dager hvor jeg bare tenker, til døgn der jeg på det verste kan komme opp i 12 timers intenst manusarbeid.

BONUSEPISODE: I denne bonusepisoden av «Jan Thomas pusser opp» får vi se hvordan det ser ut i den nye drømmeboligen. Vis mer

Den gang sa Holt også at hun ikke bruker seg selv som figur for sine hovedpersoner.

- Å bruke meg selv som hovedperson ville vært umulig. Jeg er en introvert einstøing som er engstelig for alt og alle. Jeg hadde knapt kunnet fylle et haikudikt.

Før Holt satset på forfatterkarrieren for fullt, har hun blant annet vært justisminister i Thorbjørn Jaglands regjering, fra oktober 1996 til februar 1997 - da hun gikk av etter langt sykefravær.

Det er ikke alltid alt går etter planen når TV3-programmet «Boligjakten» skal spilles inn. Vis mer

61-åringen er utdannet advokat, og har også jobbet ved Oslo politikammer, i tillegg til å være programleder i Dagsrevyen på NRK på starten av 1990-tallet.

LES OGSÅ: I hardt vær etter coronatest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer