Isabella Löwengrip:

Selger livsverket til Norge etter kollapsen

Ringnes-selskap har kjøpt kosmetikkmerket til den svenske influenseren.

HJELP AV NORSKE MUSKLER: Dermanordic bekrefter at de har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Isabella Löwengrip. Foto: Karin Törnblom / IBL/ Aftonbladet/ NTB scanpix
HJELP AV NORSKE MUSKLER: Dermanordic bekrefter at de har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Isabella Löwengrip. Foto: Karin Törnblom / IBL/ Aftonbladet/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske influenseren Isabella Löwengrip (29) selger livsverket Löwengrip Beauty til det norske selskapet Dermanordic.

Det bekrefter Henning Nielsen, administrerende direktør i Dermanordic, til Børsen.

- Vi har store ambisjoner om å vokse som varemerke framover. Vi er et salgsselskap innenfor kosmetikk og holdt på i over 30 år, og har også distribuert Löwengrips produkter siden sommeren 2018, sier han.

Dermanordic eies også delvis av Christian Ringnes, som henviser videre til Nielsen når Børsen tar kontakt.

Det er ukjent hvor mye selskapet betalte for oppkjøpet.

- Spennende nyhet

For Löwengrip og medgründer Pingis Hadenius betyr oppkjøpet at selskapet driftes videre med norske muskler.

- Om en liten stund kommer jeg til å avsløre en spennende nyhet. Det har vært en lang prosess med mange opp- og nedturer og endelig er vi i havn, noe som gjør meg veldig glad, skrev Lövengrip på sin blogg tirsdag morgen.

Nielsen opplyser at Löwengrip skal ha en rolle i selskapet også framover - der hun blant annet skal jobbe med markedsføring.

- Vi får hjelp av Isabella, og hun blir med etter oppkjøpet. Vi har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Löwengrip, sier Henning Nielsen.

- I minus

Oppkjøpet skjer etter en svært turbulent tid forretningsmessig for Löwengrip. I oktober trakk influenseren i nødbremsen for å unngå konkurs i forretningsimperiet Löwengrip Invest.

- I fjor hadde Löwengrip Beauty en omsetning på 84 millioner og i år kommer vi til å gå i minus med rundt 40-50 millioner, skrev 29-åringen på sin blogg 4. oktober i fjor.

Etter planen skulle Löwengrip Invest satse internasjonalt med sine skjønnhetsprodukter og opprette et datterselskap som skulle børsnoteres i 2020. Deretter var målet å nå en omsetning på 100 millioner svenske kroner.

- Ingen ansatte

Så avdekket Expressen at selskapet i realiteten befant seg i en hardt presset situasjon. Overskriftene har omfattet blogg-fusk, innstilte USA-planer og økonomisk havari. I slutten av januar bekreftet 29-åringen selv at hun da sto alene igjen i selskapet.

- Det er merkelig at vi for noen måneder siden var ti ansatte og hadde store planer om å ekspandere til USA. I stedet gikk det en annen vei for Löwengrip Invest som ikke lenger kommer til å ha noen ansatte, skrev 29-åringen i et blogginnlegg titulert «Last man (woman) standing».

Med nye eiere i ryggen, er håpet nå å løfte selskapet til et nytt nivå.

- Jeg er veldig imponert over hva de to har klart å skape på egen hånd. (...) Pingis og Isabella startet selskapet i 2013 og har utviklet Löwengrip til å bli ett av de sterkeste varemerkene innen hår- og hudpleiekategorien i Norden, sier Nielsen, som nå ser fram til samarbeidet.

LES OGSÅ: - Jeg var veldig syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer