Julia Nyland:

Selger lettkledde bilder - fnyser av kritikk

- Det startet egentlig med at jeg delte et bikinibilde på Snapchat, forteller influenser Julia Nyland.

HAR FLYTTET: Julia Nyland trives godt med å bo i utlandet, og mener det er mer åpenhet der enn i Norge. Foto: Privat
HAR FLYTTET: Julia Nyland trives godt med å bo i utlandet, og mener det er mer åpenhet der enn i Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blogger og influenser Julia Nyland (28) høstet denne våren krass kritikk da hun trosset nasjonale reiseråd og satte seg på flyet til Spania, nærmere bestemt Marbella.

På 28-åringens Instagram-profil kan man se at hun nyter solrike dager på stranden og treningssenteret, noe mange her hjemme bare har kunnet drømme om den siste tiden.

Stappfullt av nordmenn

Influenseren har nå bodd i Marbella i nærmere fire måneder. Den siste tiden har flere norske influensere reist dit, både for å feriere og for å bosette seg.

Nyland merker godt til den økende mengden nordmenn:

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er mange norske influensere her nå ja, både på godt og vondt. Man vil jo kanskje bli kjent med andre folk også, men det er et veldig godt miljø oss imellom, forklarer hun når Se og Hør slår på tråden.

Det er dog ikke bare influenserne som har inntatt Marbella. Også de vanlige turistene har meldt sin ankomst. I takt med økende folkemengder har også smitten tatt seg opp i Spania, og det er for tiden høye smittetall i landet. Hverdagen preges likevel ikke nevneverdig av det.

- Vi lever nesten som normalt her altså, jeg vil ikke si vi merker noe til at det er mye smitte. Det virker som folk ikke bryr seg lenger, at alle er lei. Det er litt dumt da, sier Nyland.

GÅR I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Bestevennene Siv Meyer og Andreas Østerøy har sin aller første krangel i «Ex and the City». Video: Dplay / Steffen Pettersen. Reporter: Kine Falch Vis mer

Selv gleder 28-åringen seg til ting roer seg ned, og veiene ikke er like stappfulle lenger. Med så mange ferieturister kan det bli vanskelig å beholde en hverdag med jobb og trening.

- Jeg har blitt flink på å si mye «nei».

- Privat plattform

I likhet med flere andre influensere, bruker også Nyland tid på innholdsabonnementstjenesten OnlyFans, der hun har en konto. OnlyFans er et tilbud der brukere kan dele bilder og videoer som abonnenter må betale for å få tilgang til. Det er 18 års aldersgrense, og tjenesten tillater nakenbilder.

Nyland forteller at OF, som det populært forkortes til, er noe hun syner er gøy å holde på med for øyeblikket.

- Jeg syntes det var veldig spennende, så jeg ble nysgjerrig. Det startet egentlig med at jeg delte et bikinibilde på Snapchat, og så fikk jeg over 100 kommentarer.

Moldenseren fortsetter:

- Jeg legger egentlig bare ut bilder jeg kunne lagt ut på Instagram, bortsett fra at nå får jeg betalt for det. Det blir på en måte min private plattform.

ONLYFANS: På det sosiale nettverket «OnlyFans» må følgere betale for å se innholdet. Og det kan du tjene godt på. Flere norske realitystjerner har kastet seg på den populære bildedelingstjenesten. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Kritisk

I og med at nettstedet tillater nakenbilder, blir det naturlig nok mye av det. Og jo drøyere bilder man legger ut, jo mer penger kan man tjene. På nettstedet finner man alt fra lettkledde bilder til sexvideoer.

Det høres ut som man enkelt kan tjene gode penger, og det har gjort at mange unge jenter har latt seg friste. Nettstedet har blitt utsatt for massiv kritikk, blant annet fra sexolog og parterapeut Tone Haldorsen:

- Jeg skjønner at det appellerer, men jeg har hatt flere klienter som har fått sin seksualitet ødelagt av dette. De klarer ikke slutte. Det er en lettvint måte å tjene penger, og det er gjerne unge jenter i tidlig i 20-årene som begynner. Mange av dem har ikke oppdaget seksualiteten sin ennå, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

Nyland er godt kjent med de kritiske røstene, og påpeker at hun selv har en grense.

NAKENBILDER: Norske Amalie Olufsen skal pryde Playboy for andre gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg angrer ikke på det jeg har lagt ut, da det er relativt uskyldig - men jeg tror det er lettere for de som er yngre å takke ja til noe de egentlig ikke er komfortable med.

Hva gjelder den generelle kritikken, er talen klar:

- De får bare snakke. Alt nytt er skremmende, men jeg tenker så lenge man står for det man gjør, så er det greit.

Selv merker hun en endring, etter hun flyttet til Spania, når det kommer til åpenhet rundt kropp og seksualitet.

- Jeg opplever at samfunnet er mer frigjort her, kropp er kropp liksom. Det er veldig befriende, understreker influenseren.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med «sørkoreansk forvandling»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer