Tshawe Baqwa:

Selger leiligheten

Dagens Næringsliv skriver at artisten er tvunget til å selge på grunn av inkassosaker på elleve millioner kroner.

SELGER: Tshawe Baqwa fra Madcon selger i disse dager leiligheten sin på Frogner i Oslo. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren / NTB Scanpix
SELGER: Tshawe Baqwa fra Madcon selger i disse dager leiligheten sin på Frogner i Oslo. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det har gått bra for gutta i Madcon, som består av Tshawe Baqwa (40) og Yosef Wolde-Mariam (41), siden de slo gjennom med megahiten «Beggin'» i 2007.

De har i tiden etter hatt en rekke hits, i tillegg til at de har vært å se i flere tv-programmer hver for seg.

Blant annet stakk Tshawe av med seieren i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse» i 2007, og for tiden er han aktuell som dommer i talentprogrammet «Idol».

Artistene er blitt en selvskreven duo i norsk kjendiselite, og da Tshawe nylig feiret sin 40-årsdag på Gamle Logen i Oslo, var det en rekke kjendiser til stede.

Tvangssalg

Det skal ifølge Dagens Næringsliv ikke være frivillig. Avisen har hentet inn tall fra et kredittopplysningsselskap som viser at Baqwa er oppført med elleve millioner kroner i utlegg og inkassosaker. Leiligheten ble ifølge DN besluttet tvangssolgt av Oslo byfogdembete på vegne av artistens kreditorer.

40-åringen holder i disse dager på å selge leiligheten sin på Frogner i Oslo. Den 114 kvadratmeter store leiligheten er nemlig lagt ut for salg med en prisantydning på 10,5 millioner kroner.

DN har vært i kontakt med Baqwas manager, Peter Peters, som ikke ønsker å kommentere pengeproblemene, men hevder at leiligheten ikke blir tvangssolgt.

– Han ryddet opp i det tilfellet, og den er ikke lenger begjært tvangssolgt. Han selger selv, skriver han.

TROFEER: På kjøkkenet henger en rekke salgstrofeer fra Madcons karriere. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren
TROFEER: På kjøkkenet henger en rekke salgstrofeer fra Madcons karriere. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren Vis mer

Salgstrofeer

Leiligheten, som ligger i en bygård fra 1894, inneholder klassiske rosetter og stukkatur.

LOUNGE: Stua inneholder en plassbygd sofa. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren
LOUNGE: Stua inneholder en plassbygd sofa. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren Vis mer
BAD: Leilighetens bad går i lyse farger. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren
BAD: Leilighetens bad går i lyse farger. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren Vis mer
SPISESTUE: Leiligheten har egen spisestue. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren
SPISESTUE: Leiligheten har egen spisestue. Foto: Studio Oslo / Privatmegleren Vis mer

I boligannonsens bilder kan man tydelig se en rekke salgstrofeer for Madcons prestasjoner gjennom årene. Eiendomsmegler Hans Houeland ønsker imidlertid ikke å kommentere om dette er et bevisst valg.

MEGLER: Det er eiendomsmegler Hans Houeland i Privatmegleren som er ansvarlig for salget av leiligheten. Foto: Lasse Fløde
MEGLER: Det er eiendomsmegler Hans Houeland i Privatmegleren som er ansvarlig for salget av leiligheten. Foto: Lasse Fløde Vis mer

- Jeg ønsker ikke å kommentere klienter, men kan på generelt grunnlag fortelle at det er en fint oppusset leilighet midt på Frogner, med kort vei til det meste, forteller Hans Houeland, eiendomsmegler i Privatmegleren.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Tshawe Baqwa.

Eget navn i annonsen

Også i 2016 solgte Tshawe en leilighet lå på Frogner i Oslo. Den gang ble salget frontet på et noe utradisjonelt vis, og meglerfirmaet la ikke skjul på at det var en kjent person som stod bak salget.

«Leiligheten til Tshawe Baqwa i Madcon selges! Ser du etter en romslig og lys 3-roms med liten hageflekk på Frogner i Oslo? Eller bare lurer du på hvordan det ser ut hjemme hos Tshawe?», skrev meglerfirmaet på sin Facebook-side den gang, og lenket til boligannonsen.

Da avslørte daglig leder i Eie eiendomsmegling Frogner, Kairon Wongraven, hvorfor de valgte å bruke Tshawes navn i annonsen.

- Det er nok mange som ville kjent igjen dette som hans leilighet uansett, med blant annet gullplater. Så vi tenkte at vi derfor like godt kunne si at det var han som selger, sa Wongraven til Se og Hør den gang.

Var pappa uten å vite

Det er imidlertid ikke bare boligsalg som har stått på artistens tidsskjema de siste årene. I 2016 fikk Tshawe nemlig en sjokknyhet, da det ble kjent at han hadde vært pappa til en jente i fire år uten å vite om det. Det avslørte han i et intervju med «God kveld Norge».

SJOKKTELEFON: Tshawe Baqwa var pappa i to år uten å vite det. I en episode av «Skavlan» forteller han om sjokktelefonen. Video: NRK Vis mer

Da 40-åringen gjestet «Skavlan» i 2018, åpnet han opp om den sene beskjeden.

- Det var klart at det var et sjokk, men det er mye rart som skjer i mitt liv, så jeg har blitt litt vant til at ting skjer på en litt uortodoks måte. Jeg tenkte «Okay. Da tar vi den DNA-testen», sa han til Skavlan den gang.

Selv om han beskrev den uventede telefonen som et «sjokk», har han i ettertid vært takknemlig for at han får oppleve det å være far.

- Jeg har alltid sagt for meg selv, helt alene: «Gud, ikke la meg erfare et helt liv uten å erfare farskap». Jeg begynte å bli litt redd, nå som de grå håra begynner å vokse ut, sa han i programmet.

LES OGSÅ: Derfor tok Madcon-stjernens bil fyr

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer