SELGER DÅRLIG: Både Maria Arredondo og Herborg Kråkeviks siste plater selger dårlig.
SELGER DÅRLIG: Både Maria Arredondo og Herborg Kråkeviks siste plater selger dårlig. Vis mer

Selger langt mindre enn forventet

Maria Arredondo og Herborg Kråkevik flopper på platemarkedet.

SEHER.NO: Maria Arredondo (23) og Herborg Kråkevik (34) har begge vært blant landets mestselgende kvinnelige artister de siste årene.

Men deres to siste plater gjør det heller dårlig på salgslistene, skriver Dagbladet.

Arredondo har for tiden enorm suksess med musikaloppsetningen av "Sound of Music", som spiller for fulle hus i Oslo. Men albumet hennes "The Sound of Musicals" går det langt i fra bra med.

Platen debuterte som nummer 28 på VG-listas Topp 40, men etter kun to uker dalte den ned til 39.

Dette er langt dårligere enn forventet, da Arredondo er en av de mest vellykkede kvinnelige artistene i Norge og de fire siste albumene hennes har solgt til 170.000.

Likevel vil ikke Trond Fjellman i Mountain Music si at de er skuffet over salget til den nye platen.

- Nå vet jeg ikke hvor dårlig eller ikke dårlig dette er. Det er umulig å vite hvor den egentlig selger, den kan selge godt hos ikkerapporterende salgssteder. Det er klart vi hadde håpet på en høyere plassering fra starten, men vi er ikke så veldig bekymret for øyeblikket, sier han til Dagbladet.

Også Herborg Kråkevik har vært blant de mest populære kvinnelige artistene i landet de siste årene, og hennes forrige plate "Herborgs verden" fra 2001 har så langt solgt i hele 225.000 eksemplarer.

Men hennes nye soloalbum "Annleis enn i går" entret tirsdag VG-lista på en 16. plass, og Yngve Næss, norsk sjef i Universal, innrømmer at det ikke helt er som forventet.

- Samtidig lå forhåndssalget på 15.000, som er et ålreit tall, og det er mye lettere å kommentere det etter en uke eller to, sier han til Dagbladet, og legger til at han ønsker å vente noen uker før han sier noe bastant om salget:

- vi satser på å gjøre det bra med denne plata. Ingen tvil om det. Herborg er jo en stor artsit, men vi får se om de ulike tiltakene vi setter i verks fungerer.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Det har virkelig kostet alt