Runar Vatne:

Selger Frogner-villaen

Milliardæren ber om 40 millioner kroner: - Ikke noen forventning om at dette skal gå raskt.

SKAL BYGGE DRØMMEBOLIG: Investor Runar Vatne vil ha 40 millioner kroner for rekkehuset på Frogner i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAL BYGGE DRØMMEBOLIG: Investor Runar Vatne vil ha 40 millioner kroner for rekkehuset på Frogner i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2008 punget investor Runar Vatne (48) ut 13,5 millioner kroner for et rekkehus sentralt på Frogner i Oslo. Nå blir boligen forsøkt solgt på det åpne markedet for svimlende 40 millioner kroner.

Det bekrefter eiendomsmekler og oppdragsansvarlig Fredrik Dyve overfor Børsen.

- Selger har brukt denne eiendommen som sin primærbolig i mange år, men ønsker nå å selge. Dette er et kjempefint hus som ligger i et veldig fint område. Utover dette har jeg ingenting å tilføye om bakgrunnen for salget, sier Dyve.

SELGES: Det er eiendommen i midten Vatne nå ønsker å selge. Foto: Zovenfra
SELGES: Det er eiendommen i midten Vatne nå ønsker å selge. Foto: Zovenfra Vis mer

Uklart

I fjor ble det kjent at Vatne hadde sikret seg en kremvilla i Kristinelundveien på Frogner. Ifølge DN fikk investoren tilslaget på herskapshuset for den nette sum av 92,5 millioner kroner.

Vatne og samboeren, Alexandra Joner (32), trenger derfor ikke å transportere flyttelasset særlig langt. Når paret eventuelt flytter til Kristinelundveien, er riktignok uklart.

HUS: Alexandra Joner avslørte at hun hadde kjøpt hus til moren i «Bloggerne». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Investoren har nemlig storstilte planer for eiendommen, og har tidligere sendt søknad til plan- og bygningsetaten om oppføring av ny garasje, svømmebasseng, tennisbane og ny boenhet.

Vil ikke svare på spekulasjoner

Ifølge Kapital er det anslått at utbyggingen vil koste om lag 200 millioner kroner. Det blir i så fall en solid oppgradering fra parets nåværende hjem.

En eventuell kjøper av 40-millionersvillaen vil sikre seg en bolig over tre etasjer. I annonsen legges det blant annet vekt på at eiendommen har «et lekkert townhouse med flotte detaljer og stort potensial».

VILLA: I første episode av «Helt Harald» viser «Kygo» frem villaen sin. Video: TV 2 Vis mer

Eiendommen ble nylig omtalt av Kapital, som erfarte at Vatne i utgangspunktet ønsket minst 50 millioner kroner for boligen «off market». Det ønsker ikke Dyve å kommentere.

- Jeg kan ikke svare for Kapitals spekulasjoner. Vi har gjort vår analyse med vår klient og tatt en uavhengig vurdering av dette objektet opp mot prishistorikk i området.

- Dyr eiendom

- Tror du på en rask handel her?

- I dialogen mellom meg og selger er det ikke lagt noen forventning om at dette skal gå raskt. Dette er en dyr eiendom, noe som innebærer at det kan ta litt tid. Men vi har konkrete interessenter som har gitt uttrykk for at eiendommen kan være aktuell. Disse ønsker vi å jobbe videre med.

VILLA: Bli med på innsiden av drømmeboligen til Janni Delér på Kypros. Video: Klarna Vis mer

Vatne, som er eier og daglig leder av Vatne Capital, har bygget opp en enorm formue gjennom eiendomsinvesteringer og på børs.

I 2021 hadde han en formue på 2,25 milliarder kroner, noe som sendte ham inn på en 184. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

LES OGSÅ: Popdronningens nye luksushjem - se bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer