Ellen Arnstad:

Selger bolig for svimlende sum

- Det er litt vemodig, sier den tidligere sjefsredaktøren.

FLYTTER: Ellen Arnstad selger familiehjemmet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FLYTTER: Ellen Arnstad selger familiehjemmet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere sjefredaktør i Se og Hør og konsernleder i Aller media, Ellen Arnstad (55), selger nå familiehjemmet i Ullevål Hageby.

Enderekkehuset har et areal på 158 kvadratmeter og en prisantydning på nesten 20 millioner kroner.

Arnstad forteller til Se og Hør at det er vemodig å skulle selge familiehjemmet.

- Etter 30 år i samme hus er det litt vemodig og det kiler litt i magen. Vi har vært privilegerte og bodd på «landet i byen» i en fantastisk barnevennlig og skjermet perle med en unik historie.

«NAKED ATTRACTION SVERIGE»: For observante seere er det mulig å legge merke til en TV-bløff i denne episoden. Video: Discovery +. Vis mer

Nettavisen omtalte saken først.

- Mange gode minner

Det var i 1993 at Arnstad og ektemannen Stein Støa kjøpte boligen, og gjennom deres 30 år i hjemmet har de oppdratt de tre barna Joachim, Alexander (20) og Gabrielle (11).

- Vi flyttet hit da jeg var gravid med Joachim, noe som den gang var en drøm som ble oppfylt, og han fikk mange gode barne- og ungdomsår i huset med kamerater som gikk ut og inn. De siste årene da han endte i rullestol kunne vi trille ham rett ut i hagen, og vi har så mange gode minner av ham under parasollen på fine sommerdager, forteller hun til Se og Hør og legger til:

SKADET SEG: Gjennom sommeren har Tone Damli delt flere bilder av seg selv i rullestol og med krykker. Nå gir hun helseoppdatering etter skaden. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Det sitter så «mye Joachim» i veggene i huset vårt, så det ble derfor en lang prosess etter at han døde for litt over to år siden å ta den endelige beslutningen om å flytte.

I 2001 fikk Joachim påvist en sjelden, genetisk sykdom som gjennom årene reduserte helsen hans. Diagnosen fikk han som syvåring og beskjeden fra Rikshospitalet ga ham ikke mange årene å leve. I mai 2020 gikk han bort, bare 26 år gammel.

GODE MINNER: Ellen har mange gode minner med sønnen Joachim. Foto: Privat
GODE MINNER: Ellen har mange gode minner med sønnen Joachim. Foto: Privat Vis mer

Flytter til loftsleilighet

Arnstad forteller til Se og Hør at familien har skapt mange gode minner i hagebyen, spesielt med Joachim.

- Lyden av lykke var når gangen var full av barnesko og jeg kunne høre trillende latter fra kjellerstuen. Joachim var syv år da han fikk den alvorlige diagnosen, og da visste vi at han ikke kom til å følge flokken etterhvert. Da synet gradvis ble borte, greide han å fungere i huset med fire etasjer helt til han var 17 år, fordi han kjente hver krik og krok. Det er også gode minner fra alle 17. mai feiringene i hagen med familie og venner i haugetall, og som han var med på gjennom de ulike stadiene av sykdommen.

HIPP HIPP: Ellen Arnstad mimrer tilbake til mange hyggelige 17. mai-feiringer i huset som nå selges. Her med datteren Gabrielle. Foto: Privat
HIPP HIPP: Ellen Arnstad mimrer tilbake til mange hyggelige 17. mai-feiringer i huset som nå selges. Her med datteren Gabrielle. Foto: Privat Vis mer

Til tross for at paret nå selger familieboligen, går ikke turen så altfor langt unna deres tidligere hjem. Huset på Ullevål blir byttet ut med en loftsleilighet på Majorstuen.

MINNER: Agnete Saba vil ikke si sine villeste minner fra ungdomstiden på kamera. Vis mer

- Det blir en veldig stor kontrast til huset i hagebyen med mer enn 100-års historie. Jeg må innrømme at i ryddeprosessen ser jeg hvor mye sko og paljetter jeg har samlet i kjeller og på loft gjennom årene. Vi kvinner pleier jo å si at vi har «ingenting» å ha på oss, og nå ser jeg hvor mye plass «ingenting» har tatt, sier 55-åringen med humor.

FLYTTER: Dette huset selger Ellen Arnstad. Foto: Steffen Rikenberg
FLYTTER: Dette huset selger Ellen Arnstad. Foto: Steffen Rikenberg Vis mer
FLYTTER: I denne hagen har familie skapt mange gode minner. Foto: Steffen Rikenberg
FLYTTER: I denne hagen har familie skapt mange gode minner. Foto: Steffen Rikenberg Vis mer
FLYTTER: Huset har mange spesielle detaljer, som for eksempel dette loftet. Foto: Steffen Rikenberg
FLYTTER: Huset har mange spesielle detaljer, som for eksempel dette loftet. Foto: Steffen Rikenberg Vis mer

Startet nytt selskap

I 2017 vakte Arnstad oppsikt da hun sluttet på dagen i Aller media. Grunnen til oppsigelsen var at hun måtte passe på Joachim som på det tidspunktet var 23 år gammel og innlagt på intensivavdelingen på Ullevål sykehus. De siste fem årene har hun gjort flere andre ting, blant annet skrevet boken «Alt du ikke ser - Historien om Joachim» om livet med sønnen.

Arnstad røper at i tillegg til flytteplaner skjer det andre endringer i livet. Hun har blant annet startet et rådgivningsselskap sammen med partnerne Hilde Lystad og Sylvia Brustad, samt startet selskapet Bedre Damer AS.

- Det føles meningsfylt for meg å kunne bruke min erfaring til å løfte og støtte andre ledere, sier hun og legger til at hun ser frem til å starte en ny epoke i livet.

LES OGSÅ: - Fryktet det verste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer