UHELDIG SELFIE: Justin Timberlake kan ha brutt loven ved å ta en selfie av seg selv inne i et valglokale. Her er superstjernen i sving med mobiltelefonen under en filmpremiere i Toronto i september.  Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Scanpix
UHELDIG SELFIE: Justin Timberlake kan ha brutt loven ved å ta en selfie av seg selv inne i et valglokale. Her er superstjernen i sving med mobiltelefonen under en filmpremiere i Toronto i september. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB ScanpixVis mer

«Selfie» kan sende Timberlake i fengsel

Det gikk ikke etter planen for superstjernen da han brukte Instagram for å oppfordre andre til å stemme.

Artisten og skuespilleren Justin Timberlake var så ivrig etter å stemme på Demokratenes kandidat Hillary Clinton i presidentvalget at han trolig brøt loven.

Mandag la han nemlig ut et bilde på Instagram av seg selv mens han står inne i valglokalene i hjembyen Memphis i Tennessee.

- Hei! Du! Ja, DU! Jeg fløy fra Los Angeles til Memphis for å #rockthevote !!! Ingen unnskyldninger, mine gode folk! Det kan hende det er forhåndsstemming i din by også. Hvis ikke, 8. november! Velg å ha en stemme! Hvis du ikke stemmer, kan vi ikke HØRE DEG! Gå ut og STEM! skriver popstjernen under selfien.

Ny lov

Problemet er imidlertid at Tennessee i fjor vedtok en lov som forbyr velgere å bruke telefonene sine til å ta bilder eller videoer inne i valglokaler.

Ifølge TMZ ser nå statsadvokaten i Shelby County på Timberlakes bilde. Dersom han blir dømt, kan han få opp til 30 dager i fengsel og en bot på 50 dollar. Så langt skal ingen være dømt etter den nye loven.

- Vi er begeistret over at Justin ikke kan stå imot følelsen ved å stemme tidlig, og at han promoverer dette til sine millioner av fans. Vi håper det får flere enn noensinne til å stemme, men folk i Tennessee bør bare bruke telefonene sine inne i valglokalene til å hente ut informasjon som kan hjelpe dem i stemmegivingen, sier talsmann for Tennessees delstatsminister, Adam Ghassemi, ifølge Time.

KAN HA BRUTT LOVEN: Popartisten Justin Timberlake (35) risikerer fengsel for dette bildet.  Foto: Instagram / Splash News / NTB Scanpix
KAN HA BRUTT LOVEN: Popartisten Justin Timberlake (35) risikerer fengsel for dette bildet. Foto: Instagram / Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Hillary-fan

Han sier det er opp til lokale myndigheter å avgjøre om Timberlake skal straffeforfølges.

Justin er en stor tilhenger av Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton.

Tidligere i år arrangerte han og kona, Jessica Biel en svær pengeinnsamling for henne hjemme i California. Han har foreløpig ikke kommentert tabben i valglokalet.

LES OGSÅ: Justin Timberlake overrasket brudepar. 

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

Skrevet av: Vegard Kristiansen Kvaale