Selena Gomez i bikini:

Selena slår tilbake mot kroppskritikken

Stjernen finner seg ikke i at folk henger seg opp i hvordan hun ser ut i bikini.

FORNØYD MED SEG SELV: Stjerneartist Selena Gomez bryr seg ikke om kroppshetsen hun har fått i sosiale medier de siste dagene, etter at bikinibilder av henne på en yacht utenfor Sydney dukket opp på nettet. Foto: Splash News/ NTB scanpix
FORNØYD MED SEG SELV: Stjerneartist Selena Gomez bryr seg ikke om kroppshetsen hun har fått i sosiale medier de siste dagene, etter at bikinibilder av henne på en yacht utenfor Sydney dukket opp på nettet. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For få dager siden ble den amerikanske sangeren og skuespilleren Selena Gomez (25) fotografert på en luksusyacht i Australia.

25-åringen, som har skapt mange overskrifter sammen med av-og-på-kjæresten Justin Bieber (24) de siste månedene, så ut til å virkelig nyte livet og senke skuldrene sammen med en gjeng gode venner.

I etterkant er det imidlertid hvordan Selena så ut i bikinien hun solte seg i, som har fått mye oppmerksomhet - av det negative slaget.

Medier som Huffington Post, People og InStyle skriver at 25-åringen er blitt utsatt for kroppshets på grunn av de nye bildene. På sosiale medier skal nett-trollene ha kritisert figuren til den unge stjernen.

Saken fortsetter under bildet.

KOSTE SEG I SOLA: Selena Gomez, som har slitt med både lupus, angst og depresjon, koste seg med venner i Sydney nylig. Nå får hun kritikk for hvordan hun ser ut. Foto: Splash News/ NTB scanpix
KOSTE SEG I SOLA: Selena Gomez, som har slitt med både lupus, angst og depresjon, koste seg med venner i Sydney nylig. Nå får hun kritikk for hvordan hun ser ut. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Slår tilbake

Heldigvis ser det ut til at hetsen preller av på Selena Gomez. I et innlegg på Instagram tar hun nemlig - i hvert fall indirekte - et oppgjør med den usaklige kritikken.

Til en video som viser henne og vennene hennes som koser seg sammen på yachten, trolig utenfor havnen i Sydney, skriver hun følgende:

- Skjønnhetsmyten: En besettelse av fysisk perfeksjon som fanger moderne kvinner i en evig sirkel av håpløshet, selvbevissthet og selvhat, mens hun prøver å oppnå samfunnets umulige definisjon av lytefri skjønnhet, skriver Selena, og tilføyer:

- Jeg valgte å ta vare på meg selv fordi jeg ønsker det, ikke for å bevise noe for noen andre. Med vind i seilene.

- Inspirert av Selena

I skrivende stund har det hardtslående Instagram-innlegget fått omtrent 2,8 millioner likerklikk, og en rekke støttende og rosende kommentarer har strømmet inn fra Selenas følgere.

Komiker og filmstjerne Amy Schumer (36), som selv er kjent for å harselere med skjønnhetsidealer og kropp, er også blant dem som roser Selena Gomez:

- Jeg elsker dette innlegget. Takk, Selena Gomez! skriver hun på Instagram, under en skjermdump fra 25-åringens video.

Imidlertid benytter Amy også anledningen til å promotere sin kommende film, «I Feel Pretty», som snart har premiere i USA.

Filmen har tidligere satt sinnene i kok på sosiale medier, men i Instagram-innlegget understreker Amy Schumer at den virkelig handler om hvordan alle sliter med selvtilliten.

- Hver dag blir jeg inspirert av Selena og vennene mine og kvinner generelt som våger å bare føle seg bra. Som ikke streber etter en annen versjon av seg selv. La oss elske oss selv i dag. Akkurat slik vi er, avslutter Amy Schumer innlegget.

GJORDE NARR AV EGEN KROPP: - Hvis du har dette området rund her, da må du skrive dine egne greier, spøkte Schumer fra scenen etter hun mottok pris under Critics Movie Choice Awards. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Preget etter operasjonen

Selena Gomez har de siste månedene valgt å være åpen om hvordan den kroniske sykdommen hun sliter med, betennelsessykdommen lupus, har påvirket henne.

I fjor måtte hun gjennomgå en krevende nyretransplantasjon som følge av sykdommen, og i ettertid har hun lært seg å akseptere mer enn ett operasjonsarr på kroppen.

Etter operasjonen har hun også merket andre fysiske endringer på kroppen sin, nærmere bestemt i mageregionen, der hun opererte.

- Jeg har en liten utheving som kommer til å være der for alltid. Og det innebærer at jeg må kle meg litt annerledes. Den var veldig, veldig stor i begynnelsen, har hun sagt i et intevrju med «Today», ifølge People.

LES OGSÅ: Khloé Kardashian raser mot kroppskritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer