Selena Gomez:

Selena Gomez snakker ut om depresjonen

- Selvtilliten min var knekt. Jeg var deprimert og redd. 

SYK: Selena Gomez ble diagnostisert med betennelsessykdommen Lupus i fjor. 24-åringen har slitt med depresjon og panikkanfall, noe som skal være bieffekter av sykdommen. Foto: NTB Scanpix
SYK: Selena Gomez ble diagnostisert med betennelsessykdommen Lupus i fjor. 24-åringen har slitt med depresjon og panikkanfall, noe som skal være bieffekter av sykdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det siste året har vært vanskelig for Selena Gomez (24). Supertjerna har den kroniske betennelsessykdommen Lupus, og som en følge av dette har hun slitt med depresjon, panikkanfall og angst.

I september i fjor sjekket hun inn på rehab på grunn av sykdommen.

Hun avlyste også Europa-turneen i fjor høst, inkludert den planlagte konserten i Oslo Spektrum.

I et nytt intervju med Vogue snakker hun ut om perioden med depresjon.

Sykdom

- Selvtilliten min var knekt. Jeg var deprimert, redd. Jeg begynte å få panikkanfall rett før jeg skulle gå på scenen, og etter at jeg gikk av. Kort fortalt følte jeg at jeg ikke var god nok, at jeg ikke holdt mål, sier hun.

Den tidligere Disney-skuespilleren forklarer at turneer generelt har vært en tung og ensom affære.

- Jeg følte at jeg ikke kunne gi fansen min noe, og at de kunne se det - noe som gjorde det verre for meg, utdyper hun.

De psykiske problemene skal være en bieffekt av sykdommen Lupus, som Gomez ble diagnostisert med i fjor. Det er som nevnt en kronisk betennelsessykdom, og kan ramme alle organer i kroppen.

TILBAKE: Selena Gomez viste seg for første gang offentlig etter sykdommen under American Music Awards i november. Foto: Valerie Macon / NTB Scanpix
TILBAKE: Selena Gomez viste seg for første gang offentlig etter sykdommen under American Music Awards i november. Foto: Valerie Macon / NTB Scanpix Vis mer

Blant annet blir rammede preget av tretthet, morgenstivhet, håravfall, leddsmerter, utslett, hodepine og humørsvigninger, ifølge Norsk Revmatikerforbund.

Gikk i terapi

Gomez oppholdt seg på et behandlingssenter i 90 dager. Der gjennomgikk artisten intens terapi, og andre terapeutiske aktiviteter som kontakt med hester. Til Vogue sier hun at spesielt gruppeterapien gjorde henne godt.

- Du aner ikke hvor deilig det var å bare være med seks jenter; ekte mennesker som ikke brydd seg om hvem jeg var, og som selv kjempet for livet. Det var blant det tøffeste jeg har gjort, men også en av de beste tingene jeg har gjort.

Det var under turneen «Revival World Tour» i 2016 at Gomez avslørte at hun måtte trekke seg tilbake fra musikken.

- Jeg har oppdaget at angst, panikkanfall og depresjoner kan være bivirkninger av Lupus, som alle gir hver sine utfordringer, sa artisten i en presseuttalelse.

Rørende takketale

Hennes først offentlige framtreden etter oppholdet, var under «American Music Awards». Her stakk hun av med pris i kategorien beste kvinnelige artist i pop- og rocksjangeren, og rørte samtidig «alle» sin takketale.

- Jeg tror flere av dere vet mye om mitt liv. Jeg måtte stoppe. Jeg hadde alt, men jeg var helt ødelagt inni meg, fortalte «Same Old Love»-sangeren før hun begynte å felle noen tårer, og fortsatte:

- Jeg holdt ut lenge nok for dere, men det gjorde at jeg sviktet meg selv. Jeg vil ikke se kroppene deres på Instagram. Jeg vil se hva som er her inne, sa hun og tok hånda til hjertet.

Romanserykter

I intervjuet med Vogue holder derimot kortene tett når det kommer til sitt forhold med Abel Tesfaye (27), kjent som The Weeknd.

Duoen har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i mediene, da de to har omfavnet hverandre offentlig ved flere anledninger.

Det har ikke falt i spesielt god jord hos ekskkjæresten til Gomez, en viss Justin Bieber.

Han har blant annet slengt med leppa i et intervju med TMZ, da han fikk spørsmål om han hørte på noe av musikken til The Weeknd.

- Ikke f*** om jeg hører på en sang fra The Weeknd. Den musikken er bare piss, svarte Bieber konstant.

LES OGSÅ: Slik skjønte Kim at noe var galt i Paris

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer