MORGENFUGLER: Selda Ekiz og Christer Johnsgård elsker å underholde barn og unge som programledere i NRKs Påskemorgen. Foto: Marius Fiskum/NRK
MORGENFUGLER: Selda Ekiz og Christer Johnsgård elsker å underholde barn og unge som programledere i NRKs Påskemorgen. Foto: Marius Fiskum/NRKVis mer

Selda Ekiz gleder seg til å stå opp fem hver morgen

NRK-profilen tilbringer påska utendørs.

SEOGHØR.NO: For andre året på rad er den populære programlederen Selda Ekiz (31) å se sammen med kollega Christer Johnsgård (29) i NRKs barne-TV «Påskemorgen».

Radarparet holder ti sendinger, i vakker Tromsø-natur, gjennom hele ferien, og lar ungene få ta del i både påskekrim, hoppbakkekonkurranse og ulike eksperimenter i en påskelab.

«Påskemorgen» er ifølge Ekiz, som også er kjent fra «Anno» og «Newton», det eneste barne-TV-programmet som sendes live, skriver iTromsø.no.

– Og vi kjører LIVE med store bokstaver. Vi liker at ungene som ser på kan være med å påvirke programmet underveis i sendingen. Blant annet har vi et vitsehjørne der vi leser opp vitser som ungene sender inn, forteller Johnsgård til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRT TOSPANN: Selda og Christer blir rørt av at ungene står tidlig opp for å se på dem på TV. Foto: Bernt Olsen/NRK
POPULÆRT TOSPANN: Selda og Christer blir rørt av at ungene står tidlig opp for å se på dem på TV. Foto: Bernt Olsen/NRK Vis mer

Ostesmørbrød til frokost

Dagen starter tidlig for duoen. Allerede kl 05 om morgenen. Likevel gleder radarparet seg til sendingene.

– Det er koselig! Jeg blir litt rørt av at alle ungene vil stå opp så tidlig for å se på oss. Programmet er elsket av både barn og foreldre, sier de.

- Foreldre som får sove lengre på morgenen, legger Ekiz til.

Hvis Selda følger rutinene fra i fjor, så koser hun seg med en deilig frokost før innspillingene.

- Christer og jeg spiser ostesmørbrød sammen som et ritual før sendingene, avslørte hun til Se og hør i påska i fjor.

I tillegg gjorde makkeren litt ekstra stas på henne.

- Hver dag får jeg en brus av Christer. Det er så koselig at han gjør det!

Saken fortsetter under bildet.

TALENTFULL: Selda Ekiz har vunnet Gullruten som «Årets programleder» med vitenskapsprogrammet Newton på NRK. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
TALENTFULL: Selda Ekiz har vunnet Gullruten som «Årets programleder» med vitenskapsprogrammet Newton på NRK. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

Snudd på hodet

Til tross for at Selda Ekiz i dag er en svært populær og ettertraktet programleder, så har livet hennes blitt helt snudd på hodet siden barndommen.

– Jeg var et mobbeoffer, avslørte den flotte programlederen, med tyrkiske aner til KK for et par år siden.

«Du har tykke øyebryn, og hårete armer», fikk hun høre på barneskolen.

– Jeg fant min gruppe blant de skoleflinke. Klart, det er kjipt ikke å henge med de kule, men jeg er god på å gi f..., sa hun i samme intervju.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG: Her er Selda med kjæresten Gustav Nilsen under Komiprisen 2014 på Chateau Neuf i Oslo. 

Bildet var på trykk i T37/14 og ikke i T33/14 *** Local Caption *** 09.09.2014: - STILIG PAR: Programleder Selda Ekiz (29) og komiker Gustav Nilsen storkoste seg på Komiprisen (40) - 10 år etter at han selv vant prisen som beste nykommer.
# Foto: Tore Skaar/Se og Hør
LYKKELIG: Her er Selda med kjæresten Gustav Nilsen under Komiprisen 2014 på Chateau Neuf i Oslo. Bildet var på trykk i T37/14 og ikke i T33/14 *** Local Caption *** 09.09.2014: - STILIG PAR: Programleder Selda Ekiz (29) og komiker Gustav Nilsen storkoste seg på Komiprisen (40) - 10 år etter at han selv vant prisen som beste nykommer. # Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

Ønsker seg barn

Privat er Ekiz samboer med komiker Gustav Nilsen (41), som hun håper å gifte seg - og få barn med:

- Jeg begynner jo å bli gammel, og tenker at jeg bør sette i gang. Etter at jeg ble tante, ser jeg jo at det er fullt mulig å få en oppegående unge. Men jeg liker å jobbe mye, sa hun til Se og Hør før jul.

Og Gustav har selvfølgelig bare godord å si om kjæresten - som i 2013 ble kåret til Norges nest mest sexy kvinne av bladet MANN.

– Hun er jo veldig pen, men i tillegg er hun også en sjarmerende jente med god humor. Det siste er jo veldig viktig for en person som meg, har han tidligere sagt til bladet.

De to har vært et par i drøye fem år, og frierbrev den populære programlederen har mottatt de siste årene har fått stå ubesvarte.

- Jeg har fått frierbrev, men det tror jeg alle får. Jeg tror ikke jeg er den eneste som får mail fra folk som sier «jeg har sett deg på TV, skal vi ta en brus sammen». Jeg tror du får henvendelser så lenge du er på TV, men jeg svarer ikke på noe, sa Ekiz til Seoghør.no i 2012.

LES OGSÅ: - Jeg føler at jeg har begynt å forfalle

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.