Selda Ekiz: - Jeg føler at jeg har begynt å forfalle

«Anno»-pogramlederen ble kåret til Norges nest mest sexy kvinne i 2013, men tror selv at det er en bedrift hun ikke vil gjenta.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I disse dager er Selda Ekiz (31) igjen aktuell som programleder for «Anno» på NRK.

Det har gått omlag fem år siden hun tok over ungdomsprogrammet «Newton» med stor suksess, og tydeligvis var det ikke bare vitenskapsinteresserte ungdommer som lot seg begeistre.

I 2013 kåret herremagasinet MANN henne til Norges nest mest sexy kvinne. Det er en tittel Ekiz ikke har noen ambisjoner om å oppnå igjen.

- Jeg føler at jeg har begynt å forfalle. Det er tvilsomt at jeg havner på en sånn kåring til, sier hun lattermildt til Dagbladet Pluss i dag.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: I ukene fremover er Seld Ekiz å se som programleder for NRK-suksessen «Anno». Hadi Hagen Qaderi (nr. 5 f.v.) ble førstemann ut av reality-serien søndag.   Foto: NRK
TV-AKTUELL: I ukene fremover er Seld Ekiz å se som programleder for NRK-suksessen «Anno». Hadi Hagen Qaderi (nr. 5 f.v.) ble førstemann ut av reality-serien søndag. Foto: NRK Vis mer

Vanlig fremfor sexy

Like etter at hun havnet nest øverst i kåringen til MANN, like bak artist Alexandra Joner (25), røpet Selda Ekiz at hun ikke skjønte helt hva hun gjorde der:

- Se på meg da, jeg ser jo helt vanlig ut. Altså, jeg er ikke dratt ut av kloakken, jeg har speil hjemme og skjønner såpass. Men jeg har et utseende som hvem som helst, sa hun til Dagbladets «God torsdag» i 2013.

Også i dag tar NRK-profilen sin tidligere «nest mest sexy»-tittel med en klype salt.

- Det var mye morsommere å vinne Gullruten. Folk får fokusere på det de vil, men jeg synes det generelt sett er et litt for stort fokus påutseende i samfunnet, understreker Ekiz overfor Dagbladet.

Noen måneder etter MANN-kåringen ble hun nemlig kåret til årets beste kvinnelige programleder under Gullruten i Bergen.

Nedenfor kan du se Selda Ekiz' vinnerintervju med Seoghør.no:

Ønsker seg barn

Privat er Selda Ekiz samboer med komiker Gustav Nilsen (41), som hun håper å gifte seg - og få barn med:

- Jeg begynner jo å bli gammel, og tenker at jeg bør sette i gang. Etter at jeg ble tante, ser jeg jo at det er fullt mulig å få en oppegående unge. Men jeg liker å jobbe mye, sa hun til Se og Hør før jul.

De to har vært et par i drøye fem år, og frierbrev den populære programlederen har mottatt de siste årene har fått stå ubesvarte.

- Jeg har fått frierbrev, men det tror jeg alle får. Jeg tror ikke jeg er den eneste som får mail fra folk som sier «jeg har sett deg på TV, skal vi ta en brus sammen». Jeg tror du får henvendelser så lenge du er på TV, men jeg svarer ikke på noe, sa Ekiz til Seoghør.no i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTEN: Selda Ekiz er samboer med komiker Gustav Nilsen. Her er de to sammen på Komiprisen 2014 på Chateau Neuf i Oslo.  Foto: Tore Skaar
KJÆRESTEN: Selda Ekiz er samboer med komiker Gustav Nilsen. Her er de to sammen på Komiprisen 2014 på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Tore Skaar Vis mer

Frekk tone

I tillegg til «Newton» og «Anno» har Selda Ekiz gjort suksess med vitenskapsprogrammet «Barn ingen adgang».

PÅ NRKs høstlansering i 2013 røpet hun overfor Seoghør.no at hun kom til å vise en frekkere side av seg selv i programmet enn hun hadde vist tidligere.

- Det er sånn jeg er i virkeligheten. «Newton» er så snilt. Der klippet de sikkert bort det de tenkte at ikke passet inn. Jeg er nok litt frekkere ja, innrømmet hun den gang.

Nedenfor kan du se Selda snakke om «Barn ingen adgang» med medprogramlederne og lærerne Per Kristian Grytdal og Håvard Paulsen:

Den fjerde episoden av «Anno» sendes på NRK1 mandag klokken 19.45.

LES OGSÅ: - Nå innser jeg hvor dyrebart livet er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer