Bård Tufte Johansen og Lars Lenth:

Seks uker i isolasjon

De to kompisene prøver å oppfylle en livslang drøm.

JAKT: Kompisene skal jage guttedrømmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
JAKT: Kompisene skal jage guttedrømmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til høsten skal NRKs TV-seere få følge med på at Bård Tufte Johansen (54) og Lars Lenth (56) pakker sakene sine og reiser til Finnmark for et fiskeeventyr uten like.

- To venner drømmer om å ha masse tid, og fange en kjempestor kveite på 100 kilo. Så hvis vi setter av seks uker, bor i et øde hus hvor kveitene svømmer forbi - må det jo gå bra.

Slik beskriver Tufte Johansen «Jakten på monsterkveita». Lenth skyter inn at det også handler om å leve et enkelt liv, i pakt med naturen.

Det er under NRKs høstlansering at Se og Hør tar en prat med de selverklærte byguttene.

- Det er litt sånn: «hvor vanskelig kan det være?», men det viser seg at det er en grunn til at folk har flyttet fra de husene i Finnmark, fordi de som bor der de er tøffe. De tåler en støyt, fastslår 54-åringen.

- Overvurderte oss selv

Huset som Tufte Johansen og Lenth skal bo i har verken dekning, innlagt vann eller strøm. Det var med andre ord seks uker i tilnærmet isolasjon.

- Det var en liten overraskelse for meg. Man er vant til etter hvert at ting er på stell, så det var et sjokk for meg at det var så lav standard, sier Lenth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer