Sam Heughan:

- Seks år med konstant mobbing

«Outlander»- stjernen deler hjerteskjærende innlegg om hva han har blitt utsatt for de siste seks årene.

SÅRET: Skuespiller Sam Heughan deler åpenhjertig på Twitter om all mobbingen og trakkasseringen han har blitt utsatt for. Foto: NTB Scanpix
SÅRET: Skuespiller Sam Heughan deler åpenhjertig på Twitter om all mobbingen og trakkasseringen han har blitt utsatt for. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den skotske skuespilleren Sam Heughan (39), best kjent fra sin anerkjente rolle som Jamie Fraser i tv-serien «Outlander», delte fredag et langt, hjerteskjærende innlegg på Twitter.

På Twitter slår han nemlig tilbake mot det han mener er flere misoppfatninger av ham, og åpner opp om det han kaller for «seks år med konstant mobbing, trakassering, forfølgelse og falske historier».

«Jeg er fortapt, opprørt, såret og er nødt til å uttale meg. Det påvirker livet mitt, min mentale tilstand og er en daglig bekymring», skriver han innledningsvis.

MOBBET: Marius Gjøsteins jakt på kjærligheten på TV3 er over. På Gran Canaria fortalte den spreke 32-åringen om en tøff oppvekst på en liten øy i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane. Video: Marie Røssland Vis mer

Står opp for seg selv

39-åringen forteller at han føler han ikke har noe annet valg enn å dele det med resten av omverdenen etter at han håpet på at mobberne skulle forsvinne - noe de ikke gjorde.

Videre skriver Heughan at han den siste tiden har blitt utsatt for falske påstander som omhandler at han manipulerer fans, prøver å villede fans for penger og ser bort fra råd om coronaviruset.

Han påpeker at han ikke har gjort noe av de ovennevnte påstandene som han beskriver som «syke».

Stjernen velger å ikke utlevere identitetene til menneskene som har mobbet og trakassert ham, men hevder at det dreier seg om alt fra lærere til psykologer og andre voksne mennesker som han påpeker burde vite bedre.

Ifølge People omhandler mye av kritikken rettet mot stjernen at han for tiden befinner seg i Hawaii. Til det svarer han at han reiste til Hawaii før reiseforbudet var på plass, og at han var uvitende om hvor vanskelig situasjonen ville bli.

«Etter råd fra alle jeg stoler på, bestemte jeg meg for å forbli i trygge omgivelser. Det var en god beslutning. Jeg er trygg, isolert, setter ingen i fare, og er ikke en byrde for lokalbefolkningen», fortsetter han, og legger til at han ikke har blitt bedt om å reise fra Hawaii.

HIT: Realitydeltakeren Øystein Lihaug Solbergs absurde intervju gikk viralt - nå har det blitt låt av det. Video: Rød Løper/Songar frå nyheitene. Vis mer

Han begrunner videre avgjørelsen om å bli i Hawaii med at han ikke ønsker å sitte flere timer på ulike fly for å komme seg tilbake til Storbritannia.

«Det vil bare øke risikoen for andre og meg selv. Nylig var jeg syk i tre måneder og er derfor dobbelt så forsiktig», skriver han videre.

- Jeg er så såret

Om mobbingen skriver skuespilleren at han har opplevd flere personangrep som inkluderer hacking av hans private informasjon og mobbing over de siste seks årene. Dette hevder han ikke bare har gått utover han selv, men også hans nærmeste.

Videre skriver stjernen at han i tiden fremover vil blokkere de menneskene som skriver noe krenkende eller voldelig.

«Jeg er så såret over dette. Som skuespiller i denne tiden føler vi oss hjelpeløse. Vi kan ikke mye, men jeg har prøvd å bruke den innflytelsen jeg har for å gi en stemme til veldedige organisasjoner som trenger det, og forhåpentligvis litt underholdning eller lettelse. For dem som fortsatt er ulykkelige, foreslår jeg at du trykker «unfollow», fortsetter han.

«Outlander»-stjernen avslutter innlegget med å takke fansen sin som har stått ved hans side de siste årene.

«Jeg er så takknemlig fra bunnen av mitt hjerte. Hold dere trygge, og vær vennlige mot deg selv og hverandre».

Bare noen timer etter at skuespillerens Twitter-innlegg ble delt, trendet emneknaggen #WeStandWithSam på sosiale medier, hvor flere viste sin støtte til stjernen, ifølge People.

LES OGSÅ: - Jeg ble mobbet hver eneste dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer