Julia Louis-Dreyfus:

«Seinfeld»-stjernen kom med gladmelding om brystkreften

57-åringen har gjennomgått en vellykket operasjon.

NYOPERERT: Skuespiller Julia Louis-Dreyfus har akkurat gjennomført en vellykket operasjon for å bli kvitt brystkreften. Her avbildet med Bryan Cranston, og Jerry Seinfeld på Emmy-utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix
NYOPERERT: Skuespiller Julia Louis-Dreyfus har akkurat gjennomført en vellykket operasjon for å bli kvitt brystkreften. Her avbildet med Bryan Cranston, og Jerry Seinfeld på Emmy-utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Skuespiller og komiker Julia Louis-Dreyfus (57), best kjent fra «Seinfeld», avslørte i slutten av september at hun var rammet av brystkreft.

Nyheten delte hun med følgerne sine i et innlegg på Twitter-brukeren sin.

Saken fortsetter nedenfor.

«En av åtte kvinner får brystkreft. I dag er jeg en av dem. Den gode nyheten er at jeg har den beste gruppen med støttespillere, en hengiven familie og venner, og en god forsikring gjennom fagforeningen min», skrev hun, og fortsatte:

«Den dårlige nyheten er at ikke alle kvinner er så heldige, så la oss kjempe mot alle krefttyper og la oss sørge for at et offentlig helsevesen kommer på plass».

Etter at skuespilleren delte den dårlige nyheten i september, har hun delt flere innlegg i sosiale medier om kampen mot kreften.

Støttende familie

57-åringen har mottatt enorm støtte fra venner og familie gjennom prosessen. ​ Julia har vært gift med skuespiller Brad Hall (59) i 30 år, og duoen møttes under innspillingen av «Saturday Night Live». Sammen har paret sønnene Henry (25) og Charlie (20) Hall.

På skuespillerens siste dag med cellegiftbehandling benyttet de to sønnene anledningen til å lage en video til moren sin.

I videoen mimer Henry og Charlie til sangen «Beat It» av avdøde Michael Jackson, og lever seg inn i musikken. Julia delte det morsomme påfunnet med følgerne sine på Instagram.

Saken fortsetter nedenfor.

«Mine nydelige gutter lagde dette til meg i dag, min siste dag med cellegiftbehandling. Er de ikke søte?», skrev skuespilleren under videoen.

Vellykket operasjon

Denne uken delte Julia noen svært positive nyheter om brystkreften på Instagram-profilen sin. I innlegget avslørte skuespilleren at hun nylig har operert for å bli kvitt kreften.

Saken fortsetter nedenfor.

«Hurra! Fantastiske leger, gode resultater, føler meg glad og klar for å rocke igjen etter operasjonen. Hei kreften, «fuck you». Her er mitt første bilde etter operasjonen», skrev Julia under bildet.

Ifølge Helse-Norge finnes det flere typer brystkreft, og symptomer kan variere fra alt til appelsinhud til rødhet på brystene. Det finnes flere måter å behandle kreften på, som baseres på hvor stor svulsten er. Alt fra kirurgi til strålebehandling til cellegift kan fungere.​​

Saken fortsetter nedenfor.

Jimmy Kimmel ledet Emmy Awards 2016. Her er høydepunktene fra den begivenhetsrike kvelden. Video licensed from NTB Scanpix / Reuters DV Vis mer

​Mistet faren

Selv om «Seinfeld»-stjernen nå har fått gode nyheter om kreftsykdommen sin, opplevde hun en tung tid for et par år siden.

I 2016, da den prestisjefylte Emmy-utdelingen gikk av stabelen i Los Angeles, skrev Julia historie da hun vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i komiserien «Veep» - for femte år på rad.

I sin velskrevne takketale, hvor Julia for øvrig kom med flere stikk til Donald Trump, fikk hun publikum til å gapskratte flere ganger. Men det var også kort vei mellom latter og gråt.

FEIRET: Julia Louis-Dreyfus vant Emmy både for beste kvinnelige skuespiller og beste komedie i Veep. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Julia Louis-Dreyfus vant Emmy både for beste kvinnelige skuespiller og beste komedie i Veep. Foto: NTB Scanpix Vis mer

​​- Helt til slutt vil jeg dedisere denne prisen til min far, William Louis-Dreyfus, som døde fredag, sa hun mens stemmen brast og hendene tydelig skalv.

- Jeg er så glad for at han likte «Veep», fordi hans mening var den som virkelig betød noe. Tusen takk, smilte hun tappert til voldsom applaus fra salen.

LES OGSÅ: Ingrid Bjørnlov har fått kreft