«Farmen»:

Seerstorm etter konkurranse

Flere mener at én av deltakerne jukset under «Farmen»-øvelsen.

REAGERER: Det ble en intens konkurranse mellom Henrik Eijsink og Bente Rabba i søndagens semifinale. Foto: TV 2
REAGERER: Det ble en intens konkurranse mellom Henrik Eijsink og Bente Rabba i søndagens semifinale. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag var det klart for årets finale av «Farmen». Etter elleve uker var det til slutt Bente Rabba (55), Andrea Marie Rosli (24) og Henrik Eijsink (26) som måtte kjempe om en plass i finalen.

Til slutt var det sistnevnte som kunne juble over seieren, og stakk avgårde med både bil og hytte som premie.

Før Eijsink vant, var det imidlertid en intens konkurranse mellom han og Rabba. Sistnevnte måtte nøye seg med en tredjeplass etter at hun ble slått ut i den siste øvelsen - nemlig i melkespannholding.

MELKESPANN: Farmen-programleder Niklas Baarli svarer på dramaet rundt reglene i melkespann-konkurransen Vis mer

Konkurransen har ikke gått ubemerket hen, og har nå fått TV-seerne til å se reagere. Flere mener nemlig at Henrik Eijsink (26) hadde bøyde armer under store deler av øvelsen.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Det har tidligere vært stort fokus på at deltakerne har vært nødt til å ha rette armer, men i år er det altså nye regler - til tross for at de ikke ble nevnt spesifikt i reglementet før konkurransen startet, ifølge kanalen.

I kommentarfeltene til TV 2 er det nemlig flere som mener at Eijsink jukset, og at han burde blitt diskvalifisert fra konkurransen.

Programleder Niklas Baarli (33) kommenterer kritikken etter melkespannkonkurransen. Han sier følgende til Se og Hør:

- Før måtte man ha strake armer, men hvis man følger litt med, så ser man at det har kommet et slags bur som gjør at det med strake armer ikke er så viktig lenger, sier han og fortsetter:

VANT: Vinneren av «Farmen» 2022 er kåret! Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- Reglene er enkle, du skal ikke treffe buret, under eller ryke i tråden. Om du ikke gjør det så kan du holde armene dine akkurat som du vil. Så slutt å send meg SMS-er, det er bare slik reglene er.

Baarli presiserer at dette ikke er en nye regler, og at det har vært slik i tidligere kjendisversjoner og andre «Farmen»-sesonger.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller til kanalen at ingen feil har skjedd under melkespannøvelsen.

- Det var en ny regel i fjor, hvor det ble endret til at man ikke trengte å ha strake armer lenger, sier han og legger til:

- Det er sensorer i stativet under, som løses ut når den treffes. Henrik gjorde derfor ingen feil under melkespannøvelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer