«Alle mot 1»

Seerne raser etter app-trøbbel

Lørdag kveld poengterer flere seere at de sliter med appen til underholdningsprogrammet «Alle mot 1».

FORTVILTE SEERE: Lørdag kveld melder flere tv-seere at de har problemer med underholdningprogrammets app. Foto: Esten Borgos/ Nordisk Film / NRK
FORTVILTE SEERE: Lørdag kveld melder flere tv-seere at de har problemer med underholdningprogrammets app. Foto: Esten Borgos/ Nordisk Film / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld er det flere fortvilte tv-seere som melder om at de sliter med å bruke appen til NRK-programmet «Alle mot 1». Flere kommenterer at de ikke får logget seg inn eller registrert seg i appen.

«KATASTROFE. Appen nekter å registrere meg. Prøvde også å slette appen og legge den inn på nytt, men nei», lyder en av kommentarene.

Det var VG som først omtalte saken.

Dagbladet har også fått inn tips fra en familie på seks som opplyser om at de ikke har klart å logge inn eller bruke NRK-appen.

Svarer seerne

I kommentarfeltet til Facebook-profilen til NRK renner det inn med kommentarer fra seerne. NRK har selv tatt seg tid til å svare i kommentarfeltet, hvor de skriver følgende:

«Hei, vi ser at det er noen som har hatt problemer med å registrere seg, dette har ikke vært et problem for de aller fleste, men det er selvfølgelig kjipt for dem som ikke får registrert seg. Vi ser ingen feil med våre systemer. De som prøver å registrere gruppespill må vente til etter sending».

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

Videre oppgir NRK en e-post som de som har hatt problemer kan sende inn en feilmelding til.

«Så kan vi forhåpentligvis se hvor ditt problem har oppstått. På den måten kan vi også se etter eventuelle mønster blant de feilmeldingene vi får og melde dette videre til utviklerne. Vi takker for innspill og håper likevel alle har glede av å se programmet», skriver de videre.

Jobber med å finne ut av det

Overfor Se og Hør forklarer prosjektredaktør for« Alle mot 1», Jan Egil Ådland, at de har hatt svært mange spillere i kveld, noe han mener tyder på at folk har gledet seg til den nye sesongen.

- Det store bildet er at appen virker for så å si alle, og vi har fått svært få henvendelser fra publikum sett opp mot dette. Så er vi selvfølgelig lei oss for at noen brukere melder om problem med appen, og dette jobber vi allerede med å finne ut av, fortsetter han.

SEIER: Andreas «TIX» Haukeland tok til tårene da det norske publikummet utropte han til vinner. Video. NRK Vis mer

Videre forklarer Ådland at de ser at flere ikke har sørget for å oppdatere appen.

- Det skal også sies at vi har introdusert en ny funksjon i kveld, der publikum kan spille med venner og familie. Disse vennelistene må settes opp før spillet starter, og det kan tenkes at noen ikke har fått med seg dette. Men det blir nye muligheter for å spille mot venner neste uke, legger han til.

I NRK-programmet «Alle mot 1» er det en ny deltaker hver uke som skal konkurrere mot hele Norge ved å gjette på utfallet av ulike eksperimenter.

Deltakerens svar blir målt opp mot snittet av svarene som kommer inn fra seerne via «Alle mot 1»-appen. Ole Rolfsrud er programleder i studio, mens Selda Ekiz har pønsket ut og overvåker eksperimentene.

Martine Storm som spiller «Ine» sier det var tungt å spille inn begravelsesscenen i andre sesong av NRK-serien «Rådebank». Video: NRK Vis mer

Slet med å stemme under finalen

Seernes frustrasjon over appen kommer bare en uke etter at flere opplevde problemer med å stemme under MGP-finalen.

Inge Thorud, leder for publikumsprodukter i NRK, forsikret da om at stemmetrøbbelet ikke påvirket resultatene, og gratulerte artist Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, med seieren.

Forrige søndag forklarte han Dagbladet at problemene oppsto fordi et eksternt støttesystem tolket den veldig høye trafikken som mistenkelig aktivitet, og stoppet enkelte henvendelser idet stemmevinduet åpnet.

- Disse brukerne fikk en feilmelding med tydelig beskjed om å laste siden på nytt, og det var løsningen for de fleste, sa han.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Det kom inn godt over to millioner stemmer og over 100 millioner applaus-klikk på disse blå og lilla boblene som svevde fra mobilen og over på TV-skjermen, forklarte Thorud.

- Så fikk noen publikummere problemer idet stemmevinduet åpnet. Disse fikk en feilmelding med beskjed om å laste siden på nytt. For mange var det løsningen, og da fikk de stemme som normalt, fortsatte han.

LES OGSÅ: Mer vold, sex og dop: - Veldig drøyt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer