Sean Penn:

- Sean Penn frykter hevn fra narkobaron

Hollywood-stjernen skal være redd for følgene av ny dokumentarfilm om sitt møte med Joaquín «El Chapo» Guzmán.

REDD: Filmstjerna Sean Penn skal være bekymret for sin egen sikkerhet i forbindelse med lanseringa av Netflix-dokumentaren «Dagen jeg møtte El Chapo». Foto: NTB scanpix
REDD: Filmstjerna Sean Penn skal være bekymret for sin egen sikkerhet i forbindelse med lanseringa av Netflix-dokumentaren «Dagen jeg møtte El Chapo». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I fjor skapte den Oscar-belønnede skuespilleren Sean Penn (57) og den meksikanske skuespilleren Kate del Castillo (44) internasjonale overskrifter.

Årsaken var et hemmelig møte de to hadde hatt med verdens mest ettersøkte narkobaron, Joaquín «El Chapo» Guzmán. Dette fant sted i den meksikanske jungelen i oktober 2015.

Denne måneden lanserte Netflix dokumentaren «Dagen jeg møtte El Chapo», som i all hovedsak tar for seg del Castillos versjon av møtet.

- Blod på deres hender

Ifølge New York Times har Sean Penn - som angivelig frykter for egen sikkerhet - forsøkt å stoppe dokumentaren i forkant av premieren, ved hjelp av sine advokater.

- Vi gjør dere herved oppmerksomme på at blod vil være på deres hender, dersom denne filmen fører til at noen blir skadd, heter det i et brev til Netflix fra Penns advokat Theodore J. Boutrous Jr.

57-åringen fikk ifølge avisa se «Dagen jeg møtte El Chapo», før den ble lansert. Skuespilleren mener det i dokumentaren kan antydes at han var behjelpelig med informasjon til myndighetene, som seinere førte til «El Chapos» dramatiske pågripelse i januar 2016.

NARKOTIKATUNNEL: En lastebil full av narkotika ledet Arizona-politiet hit, til områdets største narkotikatunnel noen sinne oppdaget, på 275 meter. Video: Reuters Vis mer Vis mer

- En blank løgn

Dette avviser strømmetjenesten på det sterkeste, og understreker samtidig at Penn fikk tilbudet om å medvirke i dokumentaren. De har heller ikke endret innholdet, slik Penn ønsket.

- Penn har ved flere anledninger fått muligheten til å medvirke i «Dagen jeg møtte El Chapo», men har ikke ønsket dette. Detaljer rundt det berømte møtet er godt belyst i flere sammenhenger, også av Penn selv i Rolling Stone-artikkelen og i hans mange offentlige uttalelser siden. Det eneste nye vi fokuserer på i denne serien, er å gi Kate en sjanse til å fortelle sin versjon av denne nærmest utrolige historien, heter det i en offentlig uttalelse fra Netflix.

Penns advokater går langt i å antyde at skuespilleren nå frykter et hevnangrep fra «El Chapo».

- Oppfatningen om at Penn eller at noen på hans vegne skal ha informert Justisdepartementet om denne reisen, er bare sprøyt, en blank løgn. Det har aldri skjedd, og det ville aldri ha vært noen grunn for at det skulle skje, heter det i brevet fra Penns advokat, ifølge News.com.

Stormet gjemmestedet

I seriens tre deler forteller del Castillo hvordan hun skrev en Twitter-melding til El Chapo, og seinere fikk svar i form av et håndskrevet brev. Del Castillo valgte å involvere Sean Penn, i håp om å få gjøre et intervju med narkotikakongen på film.

SPILTE INN FILM SAMMEN: Sean Penn har tidligere vært gift med Madonna. Her er de sammeni filmen «Shanghai Surprise» fra 1985. Foto: Scanpix
SPILTE INN FILM SAMMEN: Sean Penn har tidligere vært gift med Madonna. Her er de sammeni filmen «Shanghai Surprise» fra 1985. Foto: Scanpix Vis mer

Penn skal angivelig ikke ha hatt et ønske om å involveres i filmprosjektet. Del Castillo hevder samtidig at hun ikke hadde en anelse om at skuespilleren - på oppdrag fra magasinet Rolling Stone - dro til Mexico for å intervjue El Chapo.

Bare tolv timer etter duoens møte med El Chapo i den meksikanske jungelen, ble gjemmestedet stormet av meksikanske myndigheter. Da hadde narkobaronen allerede forduftet. Penn har siden vært bekymret for å bli oppfattet som en tyster.

Da narkobaronen ble arrestert tre måneder seinere, hadde han tilbrakt de siste seks månedene på flukt, etter at han rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Almoloya de Juàrez.

Fem mistet livet

Pågripelsen kulminerte i en voldsom skuddveksling mellom militære styrker og en rekke høytstående offiserer i El Chapos narkotikaimperium. Ifølge AP mistet fem personer livet i skuddvekslingen. En marinesoldat skal også ha blitt skadet.

Dagen etter pågripelsen publiserte Rolling Stones Magazine intervjuet der Hollywood-stjernas samtaler med «El Chapo» i jungelen kom fram. Det er også denne artikkelen Netflix viser til i ovennevnte tilsvar.

Intervjuet i Rolling Stone fikk krass kritikk fra flere hold. Bare kort tid etter publiseringen, stilte Sean Penn opp i et intervju med «60 Minutes», hvor han lettet på sløret om sitt intervju med «El Chapo» - et intervju som varte i sju timer.

Formålet med intervjuet skal ifølge skuespilleren ha vært å «bidra i diskusjonen rundt den politikken som føres i krigen mot narkotika».

Ifølge CBS News fryktet ikke Penn for egen sikkerhet den gang, men angret på visse aspekter ved intervjuet.

Skuespilleren mente nemlig han hadde mislyktes med artikkelen, i den forstand at det ble en større diskusjon og oppstyr rundt selve hendelsen, enn om innholdet og budskapet i artikkelen.

LES OGSÅ: Hemmelig gjenforening med eks-kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer