Sean Connery:

Sean Connery er død: - Et trist tap for alle

Den kjente og kjære skuespilleren ble 90 år.

GIKK BORT: James Bond-skuespilleren Sean Connery gikk bort lørdag ettermiddag. Han ble 90 år gammel. Foto: REUTERS/Adam Hunger/NTB
GIKK BORT: James Bond-skuespilleren Sean Connery gikk bort lørdag ettermiddag. Han ble 90 år gammel. Foto: REUTERS/Adam Hunger/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag kom nyheten om at skuespilleren Sean Connery er død. Det meldte blant andre BBC. Nyheten ble også bekreftet av familien. Han ble 90 år gammel.

Han etterlater seg blant andre sønnen Jason Connery (57), som har gått i farens fotspor og blitt skuespiller. Han forteller til BBC at hans far har kjempet mot en lengre tids sykdom, og at han sovnet fredfullt inn på Bahamas.

- Vi kjemper alle med å forstå denne store hendelsen, fordi det skjedde så nylig, til tross for at faren min har vært syk over lengre tid. En trist dag for alle som kjente og elsket faren min, og et trist tap for alle menneskene rundt i verden som nøyt den fantastiske gaven han hadde som skuespiller, uttaler sønnen til BBC.

- Verden vil savne ham

Han etterlater seg også kona Micheline Connery (91). Paret møttes i Marokko, og giftet seg i 1975.

Den skotske førsteministeren, Nicola Sturgeon, uttaler seg også om det triste dødsfallet på Twitter:

«Det var et privilegium å kjenne Sean. Da jeg sist snakket med ham var det tydelig allerede da at helsa sviktet - men stemmen, gløden og lidenskapen som vi alle elsket så mye var der. Jeg vil savne ham. Skottland vil savne ham. Verden vil savne ham. Mine tanker og kondolanser er med Micheline, deres barn og hele familien. Hvil i fred, Sir Sean Connery».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer