Vibeke Skofterud gravlegges i dag:

Se Vibekes lykkelige minner

Hun delte sitt aktive, humørfylte og sosiale liv med fansen. I dag tar venner og familie et siste farvel med Vibeke Skofterud.

AKTIV: Vibeke Skofterud levde et liv med moro og lidenskap. I dag gravlegges hun. Foto: Skjermdump / Instagram
AKTIV: Vibeke Skofterud levde et liv med moro og lidenskap. I dag gravlegges hun. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer

I dag gravlegges den tidligere langrennsløperen og tv-profilen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke.

Hun levde et innholdsrikt liv i løpet av sine 38 år, før hun omkom i en tragisk vannscooterulykke, natt til 29. juli.

Da dødsfallet ble kjent, tok en rekke kjente ansikter innen politikken, tv-bransjen og idrettsmiljøet til sosiale medier for å dele sine kondolanser og hyllester til Vibeke Skofterud, som blant annet ble beskrevet som «en fargeklatt», «sprudlende» og «alltid positiv».

At 38-åringen var aktiv, sosial og hadde en positiv utstråling, bar også hennes egen Instagram-profil preg av.

Skitalent

Mange husker Vibeke Skofterud fra skiløypa, og i mange år imponerte hun på det norske skilandslaget.

Til tross for at hun la idrettskarrieren på hylla i 2015, var det liten tvil om at skisporten lå den tidligere medaljevinnerens hjerte nær.

No filter!! Magisk 💖

Et innlegg delt av Vibeke Skofterud (@vibekeskofterud)

Tidligere i år var Skofterud å se i en ny rolle mens flere av hennes tidligere lagvenninner kjempet om medaljene i løypa under årets vinter-OL i Pyeongchang.

Da var hun nemlig blant Eurosports ekspertkommentatorer, og 38-åringen delte bilder av morsomme episoder fra sendingene, og av hvor stolt hun var av sine tidligere idrettskolleger.

Det er tydelig gjennom Vibekes Skofterud sin Instagram-profil at hun var glad i å holde seg i aktivitet, da hun til stadighet la ut bilder fra turer og morsomme aktiviteter.

Tv-profil

De siste årene var hun også å se på tv-skjermen og på kjendistunge røde løpere i en rekke sammenhenger.

Blant annet deltok hun i TVNorge-programmet «4-stjerners middag» i 2015, sammen med Carsten Skjelbreid (46), Tom Stiansen (47) og Silje Norendal (24) - der hun virkelig fikk vist frem sin humoristiske side.

Den gang avslørte nemlig Skofterud at hun som ung hadde hatt en plakat av den daværende alpinstjernen Tom Stiansen på soverommet sitt.

- Uten at du vet det, så har jeg gått til sengs med deg mange ganger, sa hun lattermildt, og sørget for god stemning rundt bordet.

Da Se og Hør møtte Carsten Skjelbreid under Norway Cup, mintes han episoden som noe av det morsomste han har vært med på.

- Jeg var så heldig å få være med Vibeke, Tom Stiansen og Silje Norendal på «Fire stjerners middag», og den uka er nok noe av det morsomste jeg har vært med på. Det er nok et veldig fint minne over Vibeke, sa han.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

I tillegg til sin deltakelse i «4-stjernes middag» var den sprudlende, blide dama også og se i det populære NRK-programmet «Mesternes mester» - der hun var den eneste kvinnen i finalen mot Thor Hushovd (40) og Andreas Håtveit (32) i 2016.

Det året var også Elixia-gründeren og den tidligere sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide (50) med i det populære programmet. Under oppholdet ble de to veldig gode venner.

«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her med de andre deltakerne fra samme sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«MESTERNES MESTER» I 2016 kom Vibeke Skofterud til finalen i «Mesternes Mester». Her med de andre deltakerne fra samme sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I et tidligere intervju med Se og Hør kunne Maaseide minnes Skofterud som en levende, varm og bra dame - den samme oppfatningen flere av landets store idrettshelter og kjendiser også har av idrettsstjernen som la opp for bare to år siden.

Maaseide og Skofterud tilbrakte også tid sammen utenfor konkurransen, noe Skofterud også delte i sosiale medier.

Sosial

Vibeke Skofterud minnes som en omgjengelig, positiv og sosial person for dem som kjente henne. Hun var ofte til stede på ulike arrangementer, og delte hyppig bilder fra morsomme kvelder med følgerne sine i sosiale medier.

LES OGSÅ: Countrysangeren venter sitt andre barn