CELEBERT SELSKAP: Sølje Bergman (til venstre) og Tone Christensen (nummer to fra venstre) blir tatt vel i mot av selveste Tony Soprano. Foto: Fra Sopranos -sesong 4
CELEBERT SELSKAP: Sølje Bergman (til venstre) og Tone Christensen (nummer to fra venstre) blir tatt vel i mot av selveste Tony Soprano. Foto: Fra Sopranos -sesong 4Vis mer

Se, to norske Sopranos-stjerner!

Sølje og Tone har opplevd noe de færreste bare kan drømme om.

SEHER.NO: D to norske jentene Sølje Bergman og Tone Christensen kan skryte av å ha vært med i Sopranos. Og begge klarte de å "tenne" den største av dem alle - selveste Tony Soprano.

- Det var en kjempemorsom erfaring, og min første "store" rolle, forteller Sølje Bergman til Seher.no.

På audition
Nå er derimot hverdagen en helt annen for den norske jenta. I den nye Varg Veum-filmen "Din, til døden" spiller Sølje Wenche Andresen, en femme fatale som er mistenkt for å ha drept eks-mannen - og som ender opp å forføre Varg Veum. Filmen kommer på dvd og tv i løpet av 2008.

Men i 2002 var hun altså med i den fjerde sesongen av Sopranos - sammen med venninnen Tone Christensen.

- Jeg var frilanser, og fikk plutselig en telefon fra agenten min, som lurte på om jeg hadde lyst til å prøve meg i Sopranos. Og det ville jeg selvfølgelig. Dermed havnet jeg på audition.

Men nåløyet er trangt, selv for statister. Spesielt i en såpass stor produksjon som Sopranos jo er.

Jente-sex 
- Jeg måtte gjennom fem runder på audition, men fikk altså rollen til slutt. Man merker at apparatet er mye større enn her hjemme. På audition var jo alle til stede for å se, regissør og produsent inkludert, forteller hun.

Sølje og Tone var med i den første episoden. De norske jentene spiller islandske flyvertinner som kommer på fest til Tony Soprano - og som bildene avslører: De klarte for alvor å bergta mafiabossen. I en av scenene har også Sølje sex med en annen jente - foran øynene på samme Soprano.

- Ah, isn't it the girls from Icelandic air? utbryter Tony Soprano når flyvertinnene kommer inn i rommet.

- Where are you from? spør mafiosoen.

- Reykjavik, svarer Tone Christensen.

Den norske jenta er oppriktig kry over å ha vært med i den amerikanske superserien.

- Selvfølgelig er jeg stolt, det var tross alt en megaerfaring som jeg tok med meg videre. Men nå er det jo sånn at som skuespiller ser man jo oftest framover da, humrer hun.

- De er helt supre
Skuespilleren har gått fem år på skuespillerskole i New York. Og hun har nærmest vært omkranset av Sopranos-folk hele veien. Michael Imperioli, som spiller problem-nevøen Christopher Moltisanti i serien, gikk ut av skolen da Sølje begynte - mens læreren hennes også har hatt en mindre rolle i samme serie. 

- "Christopher" var mange ganger innom skolen etter at han sluttet - derfor så jeg ganske mye til ham allikevel.

I ettertid har hun ikke ett eneste vondt ord å si om stjernene i den verdenskjente serien.

- Alle var helt supre. De var snille, generøse og hyggelige over hele linja - uten noen former for stjernenykker, forteller den norske Sopranos-stjernen.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med den andre norske Sopranos-jenta, Tone Christensen, i forbindelse med denne saken.

LES OGSÅ: Sopranos-stjerne gikk amok