MED HILSEN: Tom Cruise kom med en stor takk til de oppmøtte under torsdagens premiere av «Mission: Impossible – Fallout» på Preikestolen. Foto: NTB Scanpix
MED HILSEN: Tom Cruise kom med en stor takk til de oppmøtte under torsdagens premiere av «Mission: Impossible – Fallout» på Preikestolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Mission: Impossible – Fallout»

Se stjernens norgeshilsen

- Jeg skulle ønske jeg kunne vært der.

Publisert

Han kunne ikke være der selv. Det hindret likevel ikke Hollywoodstjerna Tom Cruise (56) i å rekke en takk til de to tusen menneskene som hadde tatt den fire timer lange gåturen til Preikestolen i Lysefjorden for å få med seg førpremieren på «Mission: Impossible – Fallout».

Torsdag kveld la Cruise ut flere bilder av kinoseansen på toppen av det populære fjellplatået på sosiale medier.

I innlegget skrev han:

«2.000 fot, 2.000 mennesker, 4 timers tur. Den mest umulige visningen av #MissionImpossible Fallout. Takk til alle dere som kom. Jeg skulle ønske jeg kunne vært der.»

- Spektakulært

Sammen med skuespiller Henry Cavill (35) og regissør Christopher McQuarrie, sendte Cruise også en videohilsen til publikumet før filmen startet klokken 23 onsdag kveld.

I hilsenen fortalte de at de hadde opplevd Preikestolen som et spektakulært innspillingssted, og at de skulle ønske de var der undre premieren.

Det var nemlig langs stupet på Preikestolen at Cruise svingte seg under innspillingen av filmen i fjor høst.

Saken fortsetter under videoen.

CRUISE-KONTROLL: Det er ingen overdrivelse, stuntene på Prekestolen er spektakulære i «Mission: Impossible - Fallout». Video: Paramount Pictures Vis mer

Den populære norske turistdestinasjonen er godt synlig i fire minutter i slutten av filmen, men handlingen er imidlertid lagt til Kashmir i nordlige India.

NRK har tidligere skrevet at norsk reiselivsbransje skulle fly inn en rekke internasjonale medier til den spektakulære filmvisningen, i håp om at dette skulle bidra til ekstra oppmerksomhet rundt hvor scenen egentlig er spilt inn.

Den engelske tabloidavisen Daily Mirror hadde en sak om filmvisningen torsdag, hvor de diskuterte hvorvidt dette måtte være «verdens fineste utendørskino», ifølge Stavanger Aftenblad.

Forsinket

«Mission: Impossible – Fallout» er den sjette i den populære «Mission Impossible»-serien.

Den nye filmen har fått strålende anmeldelser verden over, og med 61,5 millioner solgte billetter under åpningshelgen i USA, skal det ha blitt satt ny rekord for filmserien.

Innspillingen av scenen på Preikestolen skulle egentlig starte i september 2017. Grunnet et ankelbrudd som følge av et hopp under innspillingene i London, ble imidlertid innspillingene utsatt til november.

- Scenene fra Prekestolen skal med i filmen, der er det ingen forandring. Men når det blir, er det for tidlig å si noe om nå, opplyste daglig leder i Stiftelsen Prekestolen, Audun Rake, til Stavanger Aftenblad kort tid etter skuespillerens skade ble kjent.

LES OGSÅ: Tom Cruise har trent i et år for det ekstreme stuntet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer