Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen:

Se Samanthas rørende hyllest til skiskytter-forloveden

Samantha Skogrand holder ikke igjen på lovordene om den ferske bronsevinneren.

STOLT: Samantha Skogrand er tydelig stolt av skiskytter og forlovede Emil Hegle Svendsen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
STOLT: Samantha Skogrand er tydelig stolt av skiskytter og forlovede Emil Hegle Svendsen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): Tidligere denne måneden kunne radioprofil Samantha Skogrand (28) avsløre til Se og Hør at hun trolig er mer nervøs en forloveden, skiskytter Emil Hegle Svendsen (32), når han i disse dager konkurrerer om medaljene i OL.

Til tross for at Emil har hatt motgang under de første øvelsene i mesterskapet, kunne han derimot slippe jubelen løs i Pyeongchang, søndag, da han skøyt seg inn til en bronsemedalje på søndagens fellesstart.

Det er en svært stolt Samantha som hyller kjærestens innsats etter dagens løp.

- 18. februar. Så inderlig fortjent etter motgang og tvil. Sterk, ydmyk og tvers igjennom god. Gratulerer med din sjette OL-medalje! Hilsen stolt og snørrete kjæreste, skriver hun under et bilde av seg selv og Emil på Instagram.

Til tross for at de to turtelduene kan juble for medalje, la ikke skiskytteren skjul på at han var usikker på om han ville havne på pallen i dag.

- Jeg hadde null tro på dette, sa han til Dagbladet.

- OL har vært et helvete. Helt ærlig. Jeg hadde ikke tro på meg selv i det hele tatt. Jeg har jobbet hardt, men ikke vært i nærheten. Nå er det ekstra deilig å komme hjem med en medalje, sa Emil til avisen.

Nerver

Det er trolig mye følelser, og ikke minst nerver i spenn under OL, men skiskytterens forlovede innrømmet nylig til Se og Hør at også hun er svært nervøs når Emil konkurrerer.

- Jeg tror egentlig at jeg blir mer nervøs enn det Emil blir når han skal gå OL-renn, sa hun, og fortsatte:

- Jeg heier i hvert fall utrolig på han fra her hjemme i Norge. La dette gå bra, flirte hun.

FLAGGBÆRER: Emil fikk det spesielle oppdraget om å være Norges flaggbærer under åpningsseremonien. Foto: NTB Scanpix
FLAGGBÆRER: Emil fikk det spesielle oppdraget om å være Norges flaggbærer under åpningsseremonien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FULL JUBEL: Emil holdt ikke igjen på gleden da han stod på pallen tidligere i dag. Foto: NTB scanpix
FULL JUBEL: Emil holdt ikke igjen på gleden da han stod på pallen tidligere i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Møttes på nett

Kjæresteparet bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Skogrand jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.​

I sommer avslørte Samantha at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Hegle Svendsen som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Hegle Svendsen gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men paret har bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Emil til VG i november.

Hegle Svendsen startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn.

​LES OGSÅ: - Det har satt sine spor i underbevisstheten