«Jon and Kate Plus 8»:

Se så store de har blitt!

Husker du «Jon & Kate Plus 8»? Seks av barna har fylt 16 år. Slik ser de ut i dag.

BURSDAGSBARN: Forrige helg fylte sekslingene Aaden Jonathan, Collin Thomas, Joel Kevin, Leah Hope, Alexis Faith og Hannah Joy 16 år. Her er hele storfamilien samlet. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: Forrige helg fylte sekslingene Aaden Jonathan, Collin Thomas, Joel Kevin, Leah Hope, Alexis Faith og Hannah Joy 16 år. Her er hele storfamilien samlet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år har det gått 13 år siden den første episoden av dokumentarserien «Jon & Kate Plus 8» ble vist på tv-skjermen. Serien ga tv-seere verden over et innblikk i den hektiske hverdagen til det daværende ekteparet Jon (43) og Kate (45) Gosselin - og deres åtte barn.

Serien ble raskt et verdenskjent fenomen.

I år 2000 ble Jon og Kate foreldre til tvillingene Madelyn Kate og Cara Nicole (19), før de fire år senere opplevde å få sekslinger. Da kom nemlig Aaden Jonathan, Collin Thomas, Joel Kevin, Leah Hope, Alexis Faith og Hannah Joy til verden.

SAMLET: Her er Kate og Jon Gosselin avbildet sammen med sine åtte barn i 2008. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er Kate og Jon Gosselin avbildet sammen med sine åtte barn i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da dokumentarserien kom på luften for aller første gang var sekslingene bare tre år gamle, og i dag har de fylt hele 16 år.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Fylte 16 år

Forrige søndag hadde de seks søsknene bursdag, og i den anledning delte foreldrene hvert sitt respektive innlegg på Instagram for å gratulere barna sine med den store dagen.

«Gratulerer så mye med 16-årsdagen til et halvt dusin «Hershey Kisses», som de ble kalt ved fødselen. Jeg elsker dere så mye. Dere er seks av de største tingene som har skjedd i livet mitt. Takk for at dere gjorde morsdagen ekstra minneverdig», skrev Kate tilhørende et bilde fra bursdagsfeiringen.

Videre forklarte åttebarnsmoren at sekslingene ønsket seg «usunn frokostblanding» til bursdagslunsjen sin. Det er trygt å si at Kate lot seg rive med da hun handlet inn hele 21 ulike frokostblandinger i anledning barnas bursdag.

Jon, på sin side, delte også et innlegg for å ønske de seks barna sine en fin fødselsdag.

«Gratulerer med 16-årsdagen til mine seks fantastiske barn. Det har vært en lang reise og jeg ønsker dere alle det beste. Wow, 16 år. Elsker dere alle», skrev Jon.

Se de to bildene nedenfor for å se hvordan barna ser ut i dag:

PAPPADALTER: Hannah og Collin bor sammen med faren Jon Gosselin. Foto: Skjermdump fra Instagram/jongosselin1
PAPPADALTER: Hannah og Collin bor sammen med faren Jon Gosselin. Foto: Skjermdump fra Instagram/jongosselin1 Vis mer
SØSKENFLOKK: De resterende seks barna Madelyn, Cara, Aaden, Joel, Leah og Alexis bor sammen med moren Kate Gosselin. Foto: Skjermdump fra Instagram/kateplusmy8
SØSKENFLOKK: De resterende seks barna Madelyn, Cara, Aaden, Joel, Leah og Alexis bor sammen med moren Kate Gosselin. Foto: Skjermdump fra Instagram/kateplusmy8 Vis mer

Bitter skilsmisse

Det var i september 2009 at Jon og Kate Gosselin sjokkerte alle ved å kunngjøre at ekteskapet hadde tatt slutt etter ti år.

Etter den bitre skilsmissen valgte førstnevnte å forlate dokumentarserien, og den endte opp med å bytte navn til «Kate Plus 8». Etter totalt syv sesonger av det populære programmet ble det tatt av skjermen i 2011.

Etter at Jon og Kate gikk hver til sitt fulgte en opprivende og kostbar skilsmisse, og den dag i dag kjemper eksparet fortsatt om hvem som skal være hovedomsorgen for barna.

SKILTE SEG: Jon og Kate Gosselin var store stjerner som følge av TLC-programmet om familien deres. I 2009 gikk det derimot skeis for paret. Foto: NTB Scanpix
SKILTE SEG: Jon og Kate Gosselin var store stjerner som følge av TLC-programmet om familien deres. I 2009 gikk det derimot skeis for paret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jon har de siste åra trukket seg tilbake fra rampelyset, men i en episode av podkasten «First Class Fatherhood» tidligere i år, lettet han imidlertid på sløret om den bitre striden med ekskona.

I podkasten fortalte Jon at han har vært i retten mot kona i 12 år, og påpekte at det ikke er en enkel kamp.

- Jeg har hatt ni advokater og jeg har sannsynligvis brukt 1,3 millioner dollar i retten, fortalte Jon i podkasten, og la til at han til slutt fikk hovedomsorgen for sønnen Collin.

Ifølge Entertainment Tonight bor to av sekslingene, Hannah og Collin, hos faren sin, men Jon mente at det kunne hende at flere av barna har et ønske om å flytte inn til han i fremtiden.

VOKST OPP: Sylvester Stallones 21 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

Dette fordi han forklarte at han og Kate har kommet frem til en beslutning om at de åtte barna selv kan velge hvem de ønsker å bo hos.

Han avslørte også at Collin ikke har noe kontakt med de andre søsknene sine, men at han jobber hardt for å få til familieterapi slik at de kan finne ut av en løsning.

Døtrene slo hardt tilbake

Det er imidlertid ikke bare Collin som ikke har noe kontakt med søsknene sine. Ifølge People har ikke Jon noen form for kontakt med sine førstefødte barn, tvillingene Madelyn og Cara.

I et intervju med People i 2016 gikk nemlig tvillingsøstrene selv ut mot sin egen far, etter at han hadde kommet med påstander om et anstrengt forhold dem imellom.

Det var i et intervju med ET Online i 2016 at Jon insinuerte at ekskona «forsøkte å fjerne ham» fra familien. Den påstanden nektet døtrene å vedkjenne seg.

- Han får det til å fremstå som om vi ikke får lov til å ha kontakt med ham, noe som er helt sinnssykt. Han burde kanskje konsentrere seg om hvorfor vi ikke ønsker å se ham. Han burde skjønne at dersom han ønsker å ha et forhold til oss, så bør han innse at det å snakke om oss på tv, ikke er veien å gå, fortalte de.

LES OGSÅ: Venter barn nummer 22

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer