Angelina Jolie og barna:

Se, så store de er blitt!

Skuespilleren poserer med hele barneflokken.

SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix
SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er godt over to år siden filmstjernene Angelina Jolie (43) og Brad Pitt (55) sendte sjokkbølger gjennom kjendispressen, da de kunngjorde at de skulle skilles.

Den gang fortalte Angelina gjennom sin talsperson til Us Weekly at valget ble tatt fordi «det er det beste for familien».

Sammen med sin eksmann har hun de seks barna Maddox Chivan (17), Zahara Marley (14), Pax Thien (15), Shiloh Nouvel (12), Vivienne Marcheline (10) og Knox Léon (10), der de tre førstnevnte er adoptert, og de to sistnevnte er tvillinger.

Sjelden opptreden

Etter sjokkbruddet mellom Jolie og Pitt har det vært skrevet utallige artikler om hvordan eks-paret skal fordele ansvaret for de seks barna mellom seg.

I mai i fjor skrev E! Online at de to ikke er offisielt skilt ennå, og det er ventet at omsorgstvisten blir langvarig. Begge skal ha vært særdeles frustrerte, ettersom de har hatt store problemer med å komme frem til en endelig enighet rundt detaljene i omsorgsretten.

Selv om familien har vært mye omtalt, er det ikke ofte man får se hele flokken samlet. De er sjelden på røde løpere, og seksbarnsmor Angelina holder seg stort sett borte fra sosiale medier.

Nå har derimot hele gjengen - med unntak av Brad Pitt - blitt fotografert sammen, da de nylig gjestet en tidlig visning av filmen «The Boy Who Harnessed the Wind» i New York.

SJELDENT SYN: Det er ikke ofte man får se hele gjengen samlet. Her på en filmvisning i New York. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Det er ikke ofte man får se hele gjengen samlet. Her på en filmvisning i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det søte øyeblikket kommer bare en uke etter at Angelina dukket opp sammen med sine fire eldste barn på en annen premiere i New York.

Her var imidlertid ikke tvillingene til stede.

FIRE AV SEKS: Forrige uke dukket Angelina opp med sine fire eldste barn på en filmpremiere. Der var ikke tvillingene til stede. Foto: NTB Scanpix
FIRE AV SEKS: Forrige uke dukket Angelina opp med sine fire eldste barn på en filmpremiere. Der var ikke tvillingene til stede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil bli syvbarnsmor

I 2015, året før det tidligere ekteparet søkte om skilsmisse, startet ryktene å svirre om at den verdenskjente duoen ønsket å adoptere enda et barn. Denne gang fra det krigsherjede landet Syria.

Den gang ble imidlertid planen angivelig lagt på is, men i november i fjor kunne det se ut til at den 43 år gamle «Tomb Raider»-stjernen hadde satt i gang planen igjen. Denne gang alene, til tross for den pågående rettssaken om omsorgsretten mot Brad Pitt.

I en årrekke har Jolie engasjert seg i Midtøsten-konflikten. Flere ganger har hun besøkt barn og voksne på flukt i regionen, i kraft av rollen sin som spesialutsending for FNs høykommissær for flyktninger.

VIL ADOPTERE?: Under et av besøkene sine i Midtøsten skal stjernen ha blitt svært glad i noen syriske, foreldreløse barn. Her er Jolie fotografert i Zahle i Libanon i februar 2014. Foto: NTB Scanpix
VIL ADOPTERE?: Under et av besøkene sine i Midtøsten skal stjernen ha blitt svært glad i noen syriske, foreldreløse barn. Her er Jolie fotografert i Zahle i Libanon i februar 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en kilde til Express skal Jolie alltid ha ønsket å hjelpe en foreldreløs fra det området.

- Hun ser ingen grunn til hvorfor hun ikke skal gjennomføre en adopsjon alene, uttalte kilden.

Ifølge nettstedet skal heller ikke Pitt ha hatt noe imot avgjørelsen til sin tidligere kone.

- Brad beundrer det faktum at skilsmissen ikke hindrer henne fra å fullføre planen de hadde sammen. Han synes det er et dristig skritt, men han har lovet å støtte henne, hevdet kilden videre.

Vis mer

- Kan miste foreldreretten

Selv om stjernen tilsynelatende har et høyt ønske om å bli mor til enda et barn, er det ikke sikkert at den angivelige adopsjonsdrømmen kommer til å gå i oppfyllelse.

Skilsmissen mellom Angelina og Brad har som nevnt ikke gått knirkefritt når det gjelder å komme til en enighet rundt detaljene i fordelingen av omsorgen for barna.

I rettsdokumenter som nettstedet The Blast fikk tilgang til i juni i fjor, står det at Jolie kan miste hovedomsorgen dersom hun ikke lar barna tilbringe mer tid sammen med sin far.

Det står blant annet at det er skadelig for dem å ikke ha et forhold til faren, og hvor viktig det er at samtlige av barna har et sunt og sterkt forhold til både mor og far.

Dommeren skal blant annet ha bedt Jolie om å arrangere en telefonsamtale med barna og deres leger for at barna skal bli forklart at «retten har bestemt at hver enkelt av dem er trygg sammen med sin far».

- Urettferdig bilde

Etter at rettsdokumentene ble lekket, valgte Jolie å kommentere saken gjennom en talsperson. Der kom det frem at hun var tydelig opprørt over den delte informasjonen.

- Denne lekkasjen er ikke til det beste for barna. Angelina har fra starten av kun fokusert på barna og hva de trenger. Det er derfor det var så viktig at den siste rettshøringen foregikk helt privat, uttalte en talsperson for Jolie til Vanity Fair.

- Det er beklagelig at noen, av egne egoistiske grunner, lekket deler av det konfidensielle og forseglede rettsdokumentet for å skape et unøyaktig og urettferdig bilde av hva som virkelig skjer, fortsatte talspersonen.

Det var i 2016 at Brad Pitt ble anklaget for barnemishandling etter en hendelse om bord på et privatfly. Saken ble senere henlagt, og «Fury»-stjernen renvasket.

Hovedfokus på barna

Angelina Jolie snakket om bruddet med Brad Pitt for første gang i februar 2017. I et intervju med BBC beskrev hun perioden som vært tung.

- Jeg vil ikke si så mye om det, bortsett fra at det har vært en veldig vanskelig tid. Vi er en familie, og vil alltid være det. Vi kommer oss gjennom dette og blir forhåpentligvis sterkere som familie av det, sa Hollywood-stjernen den gang.

I likhet med eksen, utdypet hun at hennes hovedfokus er barna.

- Mange andre går gjennom dette, også min familie ... Vi har alle vært gjennom en tøff tid. Fokuset mitt er på barna. Vi er og vil alltid forbli en familie. Jeg ser etter en måte dette kan gjøre oss sterkere som familie på, sa hun, ifølge People.

Vis mer

Pitt og Jolie, kalt «Brangelina», møtte hverandre i 2005 under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith», og forlovet seg i 2012.

To år senere ga de hverandre sitt ja i en svært privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

Det var i september 2016 duoen kunngjorde at Jolie hadde søkt om skilsmisse. Hun oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som grunn.

LES OGSÅ: - Brad Pitt gråt da han fikk se barna igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer