Apple Martin:

Se, så stor kjendisdatteren er blitt!

Datteren til Gwyneth Paltrow og Chris Martin er blitt 16 år.

STOR JENTE: Gwyneth Paltrow og Chris Martins datter, Apple Martin, trer sakte, men sikkert, inn i de voksnes rekker. Her avbildet i 2005. Foto: NTB scanpix
STOR JENTE: Gwyneth Paltrow og Chris Martins datter, Apple Martin, trer sakte, men sikkert, inn i de voksnes rekker. Her avbildet i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 2014 kunngjorde skuespiller Gwyneth Paltrow (47) på sin blogg at hun og Chris Martin (43), kjent som vokalisten i Coldplay, skulle gå hver til sitt etter over ti år som mann og kone.

I løpet av forholdet fikk de to barn sammen, sønnen Moses (14) og datteren Apple (16), som de i dag deler omsorgen for.

Både Paltrow og Martin har en stor fanskare, og da er det heller ikke så underlig at også barna får oppmerksomhet iblant.

Det skjedde også nylig, da Paltrow delte en rekke bilder av datteren i anledning hennes 16-årsdag.

VOKST OPP: Sylvester Stallones 21 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

- Tuller du med meg?

Det å fylle 16 år i USA, er nesten like stort som å fylle 18 år her hjemme i Norge. Man er kanskje ikke myndig, og heller ikke gammel nok til å kjøpe alkohol - men man er gammel nok til å ta billappen.

Da Apple Martin nylig fylte år, var det åpenbart at mamma Gwyneth var stolt. I et langt innlegg på Instagram roste hun datteren opp i skyene.

«Jeg kan ikke tro at jeg faktisk skriver disse ordene, men gratulerer med 16-årsdagen min kjære jente. Du er lyset i hjertet mitt, du er ren glede. Du er intelligent og du har den beste, mest tørre, mest strålende humoren. Jeg elsker å være mammaen din. Jeg elsker samtalene våre om kveldene når jeg virkelig får høre hva du tenker på», var noe av det Hollywood-stjernen skrev om Apple.

Det var imidlertid helt andre ting enn Paltrows pene ord som vekket følgernes oppmerksomhet.

Flere kunne nemlig ikke tro sine egne øyne da de så bildene av henne, fordi hun har blitt så voksen. Det er heller ikke til å stikke under stol at hun er som snytt ut av nesa på sn berømte mor.

«Tuller du med meg? Hun er 16! Og du har oppdratt en veldig smart kvinne», har artisten Kelly Rowland kommentert.

«Hvordan kan hun være 16? Hun er så vakker», har en annen kommentert.

Også den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (45), prinsesse Märtha Louises (48) kjæreste, har lagt igjen en kommentar. Han og Paltrow kjenner hverandre godt, og han har blant annet introdusert Märtha for skuespillervenninnen.

«Savner deg! Denne lille jenta er en kraftfull kvinne som er kreativ, smart, har god smak og setter pris på musikk fra 70- og 80-tallet. Har elsket å se deg vokse opp gjennom årene. Mamma har oppdratt et så vakkert hjerte. Glad i deg, ser deg snart», skriver Verrett.

FØDT INN I RAMPELYSET: Den 19 år gamle modellen Iris Law har to verdensberømte foreldre, og er nå på vei til å være på «alles» lepper. Video: Instagram / NTB scanpix / Rød Løper Vis mer

Fikk skarp kritikk av datteren

Det er imidlertid ikke første gang at Hollywood-stjernen og datteren har skapt overskrifter. I fjor fikk Paltrow skarp kritikk av Apple etter at hun delte et bilde av seg selv sammen med datteren på Instagram.

Under bildet så stjernens datter seg nødt til å kommentere med en klar oppfordring til moren.

«Mamma, vi har ikke diskutert dette. Du kan ikke publisere noe uten min tillatelse», skrev 16-åringen.

Gwyneth bestemte seg for å kontre med argumentasjon om at ansiktet til datteren så vidt syntes, men da var Apple Martins kommentar allerede plukket opp av flere medier.

Det er ikke det at Apple ikke har figurert på mors Instagram-konto tidligere. Ved gjentatte anledninger har 47-åringen lagt ut selfies av de to, men det har da trolig blitt godkjent fra sjefstenåringen i huset før publisering.

Kommentaren kom i en tid der debatten om hva som er greit å legge ut av barn - og ikke - har vært heftig diskutert. Dessuten handlet det også om generelt nettvett. Om bildene dine når ut til 50 stykker bak en lukket profil, kan det hende at barnet ditt ikke blir spesielt sur om du publiserer noe uanmeldt, men Paltrow har over syv millioner følgere.

16-åringen har siden slettet kommentaren sin, men det har ikke stoppet den ivrige diskusjonen i kommentarfeltet til skuespilleren. Flere tok datterens parti, og mente det burde være en selvfølge at man spør barna sine før man publiserer bilder.

BLOMSTRING: Modell og kjendisdatter Delilah Belle har blitt voksen, og sammenlignes nå med Gigi Hadid. Vis mer

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Gwyneth ha barn med sin nye ektemann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer