Se og Hør tapte i retten

Se og Hør fikk ikke medhold i Oslo tingrett i saken om dekning av musiker Lars Lillo Stenbergs og skuespiller Andrine Sæthers bryllup på Tjøme i fjor sommer.

VANT SAKEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg likte ikke at ukebladet tok bilder av bryllupet deres. Foto: Even Rise, Se og Hør
VANT SAKEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg likte ikke at ukebladet tok bilder av bryllupet deres. Foto: Even Rise, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Retten mente de to ikke var offentlige personer og at de hadde rett til å feire bryllupet sitt uten pressedekning.

Retten finner ikke at omstendighetene rundt vielsen var av en slik art at den hadde noen form for allmenn interesse eller nyhetsverdi.

- Jeg er svært forundret over norske domstoler som nå må begynne å ta innover seg at kjendiser som dette er offentlige personer. Og spesielt når en bryllupsseremoni foregår på det ytterste skjær i strandsonen, med tilskuere tilstede, er det allmen praksis at pressen tar sine bilder. Bryllupet kunne vært holdt inne på hagen på pensjonatet og det ville vært å anse som en privat begivenhet uten presse tilstede, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til Seher.no.

Dyr advokat
Lars Lillo Stenberg og Andrine Sæther krevde til sammen 220.000 kroner i erstatning. I retten fikk de tilkjent en samlet erstatning på 150.000.

Videre fikk Se og Hør medhold i at ekteparets advokat Harald Stabells salærkrav var altfor høyt. Advokat Stabell gjorde krav på 220.000 kroner i saksomkostninger, som retten reduserte til 150.000 kroner.

Bryllup i Roma
Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik henviser til det store bryllupet i Roma nylig mellom Tom Cruise og Katie Holmes. Dette bryllupet ble dekket av hele verdenspressen, som tok liknenede bilder som Se og Hør gjorde under Sæther-/Stenberg-bryllupet på Tjøme sommeren 2005.

- La oss tenke oss at bryllupet mellom Tom Cruise og Katie Holmes hadde foregått på det lille skjæret i den norske strandsonen. Er det noen som tror at dette ville blitt kalt privat? Nei, hele verdenspressen ville vært tilstede, inklusive samtlige norske media, sier Nelvik.

- Norske dommere bør nå studere og lære av reportasjene i inn- og utenlandsk presse fra det storslåtte Roma-bryllupet. VG brukte lørdag bilder fra bryllupet over to sider, blant annet et bilde av bruden som til og med var tatt gjennom vinduet på slottet. Norsk presse har en type behandling av utenlandske celebriteter, og en annen for norske kjendiser som har gode venner i redaksjonene, påpeker sjefredaktøren.

Nelvik vil nå studere domspresmissene nøye før han tar en endelig avgjørelse om Se og Hør anker.

- Siste ord er neppe sagt i denne saken, konkluderer Nelvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer