SE OG HØR-HYTTA FERDIG

Luksus for kreftsyke barn fikk kongelig åpning!

VELKOMMEN!: I helgen ble en ny familiehytte for kreftsyke barn fra hele landet åpnet på Geilo. Prakthytta er på 380 kvadratmeter og skal være tilgjengelig for dem som trenger det mest. Foto: Se og Hør
VELKOMMEN!: I helgen ble en ny familiehytte for kreftsyke barn fra hele landet åpnet på Geilo. Prakthytta er på 380 kvadratmeter og skal være tilgjengelig for dem som trenger det mest. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Vi er så glad for at det ble akkurat så fint som vi hadde håpet! sier prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen og Erling Lorentzen.

Ragnhild åpnet nylig en ny familiehytte for kreftsyke barn.

- Hvert år får 180 norske barn kreft. Hytta skal være tilgjengelig for dem som trenger det mest, sier Rune Grønmo, leder i "Støtteforeningen for kreftsyke barn".

Prakthytta på hele 380 kvadratmeter inneholder all luksus man kan tenke seg - og litt til. Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen (78) og ektemannen Erling Lorentzen (85) har vært de største bidragsyterne. De har gitt hele fire millioner kroner til Trollbu, som hytta heter.

- Det har vært en stor glede for oss å kunne gi. Et flottere og finere sted kan man vanskelig tenke seg, sier Erling Lorentzen.

- Et pusterom i hverdagen er viktig enten barnet er under behandling eller rehabilitering. Verdien av et opphold på "Trollbu" for familier til kreftsyke barn kan ikke måles. Her kan man velge stillheten i naturen eller bruke mulighetene hytta og stedet har å tilby. Det vil også være viktig for de familiene som har opplevd å miste et barn. Alt er tilrettelagt på best mulig måte, sa leder Rune Grønmo under åpningen på Geilo lørdag.

Gjennomføringen av hytteprosjektet er ledet av Odd J. Nelvik i "Se og Hør-fondet for kreftsyke barn".

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen og Erling Lorentzen har bidratt med en gave på fire millioner kroner til byggingen av hytta. Også flere store entreprenører og leverandører har det siste året utført arbeider for mange millioner kroner - uten å ta betaling.

- Dette er et storstilt og flott prosjekt. Det har vært en glede å bidra, og jeg er sikker på at dette stedet vil svare til forventningene, sa Erling Lorentzen under åpningen. Han var mektig imponert over prakthytta som nå kan tas i bruk av kreftrammede barn fra hele landet, deres familier og nærstående.

- Et slikt sted er med på å heve livskvaliteten, sier Grete Waitz. Løperdronningen er sammen med blant andre Ole Einar Bjørndalen blant de mange som har engasjert seg i arbeidet. I anledning åpningen ble det gjennomført et Grete Waitz-løp, der også menn for første gang kunne delta. 120 deltakere gjennomførte løpet og alle inntektene gikk til kreftsyke barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer