«Maskorama»

Se og Hør blir med på gjetteleken

Snømonsteret, Bamsen, Nøkken og Dragen skjuler fortsatt identiteten sin, men vi tror vi sitter på noen svar.

ER IGJEN: Fire masker skal fortsatt av. Abid Raja skjulte seg bak Nissen, og sitter nå på låven. Foto: Julia Nagelstad/NRK

ER IGJEN: Fire masker skal fortsatt av. Abid Raja skjulte seg bak Nissen, og sitter nå på låven. Foto: Julia Nagelstad/NRK

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele Norges gjettelek har igjen satt folk ytterst på sofakanten hver lørdag. Grå hår har sprunget ut av den norske befolkningens hoder i fortvilelsen av å ikke vite. Bekymringsrynkene stikker stadig dypere i det jakten på svar trekker ut lørdag etter lørdag.

Slik er det også for Se og Hør, som over mang en lunsj har kastet navn, konspirasjonsteorier og spekulasjoner over bordet. Og akkurat som i fjor, så vi ingen annen utvei enn å sette bacheloren i journalistikk til god nytte.

Vi har derfor laget denne oversikten over mulige kjendisfjes bak maskene.

Snømonsteret

Didrik Solli-Tangen (34) er fortsatt hovedmistenkt som Snømonsteret, til tross for at han er sett andre steder flere lørdager. Blant annet dukket han opp mot slutten av P3 Gull-sendingen lørdag, men lenge etter at «Maskorama» var over.

Og klarer NRK å sende Chris Holsten (28) på piano 60 meter over bakken, klarer de å sende Solli-Tangen på en 25 minutters taxitur.

MASKESVEIS?: Didrik Solli-Tangen, vi ser deg, vi skjønner hva du prøver på, men vi kjøper det ikke. Foto: Skjermdump NRK
MASKESVEIS?: Didrik Solli-Tangen, vi ser deg, vi skjønner hva du prøver på, men vi kjøper det ikke. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

Redaksjonen er delt, og alle argumenterer høylytt over om Solli-Tangen er Snømonsteret eller ikke, og - synger ikke egentlig han bedre enn det?

Rød Løper-Kine rekker opp hånden, i motsetning til resten av villmennene rundt bordet, og sitter skolerett i det hun stolt proklamerer:

- Jeg leste på NRK at Snømonsteret har både rett hår og krøllete hår. Så jeg tenker at det er både Bård og Vegard Ylvisåker som bytter på hver lørdag, sier hun stolt, til noe spredt anerkjennelse.

Petter Northug (25) er også en kandidat her, ettersom han jo er glad i snø.

SKRÅSIKKER: «Vikingen» kom på tredjeplass i fjorårets sesong av «Maskorama». Nå føler han seg sikker på hvem som skjuler seg bak «Dragen». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Bamsen

I likhet med fjorårets Troll, som skjulte artist og musikalstjerne Ulrikke Brandstorp (26), fremkaller også Bamsen gåsehud på vintertørre underarmer. Men i motsetning til i fjor er redaksjonen langt fra sikker på hvem som skjuler seg bak.

Navn som Lisa Børud (25) og Ingeborg Walther (22) går igjen i år også.

- Jeg vedder hundre kroner på at det er Emilie «Voe» Nereng, sier produsent Madde «Moët», og speider rommet etter utfordrere.

BILDE AV OSS SOM FUNDERER: Funderer du på hvordan en funderende kjendisredaksjon ser ut? Foto: Meg
BILDE AV OSS SOM FUNDERER: Funderer du på hvordan en funderende kjendisredaksjon ser ut? Foto: Meg Vis mer

Rød Løper-Jonas tar veddemålet, de tar hverandre i hånden, og spenningen har nådd et høydepunkt.

Vi blir enige om at det i alle fall må være noen under 40 år.

SCENEVANT: Emilie «Voe» Nereng under VG-lista i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB
SCENEVANT: Emilie «Voe» Nereng under VG-lista i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Bamsen er også glad i røde hjerter, så kanskje det er en pokerspiller som gjemmer seg bak masken? Eller hva, Aylar?

NRK Supernytts Selma Ibrahim Karlsen (26) kan også skjule seg bak her.

Nøkken

Nøkken har vi derimot døpt om til Nøtten, for den er vanskelig å knekke. Tidligere var vi innom Ingeborg Heldal, som blant annet droppet en jobbfest for «andre planer» en lørdag.

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Nå har vi imidlertid pekt oss ut realitydeltaker Melina Johnsen (25). Som kjent har hun sittet inne med fotlenke noen uker etter å ha blitt dømt for ruskjøring. At Nøkken har blitt lokket frem fra mørket kan derfor være en metafor for dette.

Pia Haraldsen (40) er også et navn som går igjen.

- Historien om Nøkken startet brått en mørk kveld. Da jeg kom ut fra mitt gjemmested, ville alle ha en bit av meg, er blant det Nøkken har sagt på skjermen, og som mange vet ble Haraldsen rikskjendis på et blunk da hun kastet på håret og poserte i knallrosa kjole under prinsesse Ingrid Alexandras (17) dåp i 2004.

La oss heller ikke glemme frimerket fra Luxembourg i første sending, som meget sannsynlig kan være et hint til hennes tidligere forhold med Luxembourgs tronarving.

MASKO-RANA? Kan Pia Haraldsen og Aylar Lie være blant de gjenværende identitetene? Foto: Tore Skaar/Se og Hør
MASKO-RANA? Kan Pia Haraldsen og Aylar Lie være blant de gjenværende identitetene? Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

Dragen

Dragen bringer også med seg mange spørsmålstegn. Henvisningen til grotte kan peke på tidligere «Paradise Hotel»-Magne Robberstads famøse deltakelse på den omstridte grottefesten i fjor.

- Før jeg visste ordet av det, var jeg festen selv, er blant det Dragen sier.

YouTuber og barne-tv-profil Victor Sotberg (30) blir tippet av flere. Han har vært åpen om at han slet med å akseptere at han var bifil i mange år, og kanskje grotten er en metafor for det berømte «skapet».

MASKORAMA: Nok en kjendis må ta av seg masken i kveldens episode av Maskorama. VIDEO: NRK Vis mer

Dragen har gitt flere hint om at han er scenevant og elsker applaus, og at dette kanskje kan regnes som et comeback. Ravi, kanskje?

- Nei, han er i den kulturelle skolesekken nå han, kvitterer Rød Løper-Thea, som åpenbart har glemt at det ikke er skole på lørdager.

To lørdager gjenstår imidlertid før alle kortene er på bordet, og om det blir straight flush til Bamsen, gjenstår å se.

Det blir uansett utvilsomt kortere morgenmøter på Allers' kjendisdesk, og resten av landet kan gå tilbake til å debattere hvorvidt det er ribbe eller pinnekjøtt som smaker best på julaften.

LES OGSÅ: Visste du dette om «Maskorama»?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer