ÅRETS JULEKORT: Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ÅRETS JULEKORT: Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Den norske kongefamilien:

Se kongefamiliens «julekort»

Kongefamilien gjør seg klar til jul og deler årets julekort med folket.

Publisert

(Se og Hør): Før jul hvert år pleier kongefamiliene i både Norge og utlandet å dele offisielle julebilder med folket.

Tirsdag var det det norske kongeparet, kronprinsparet og barna deres, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra, som stilte opp til fotografering på Slottet.

Der ble kongefamilien avbildet ved juletreet i ballsalen, som er kun ett av flere juletrær på Slottet. Ifølge NTB er treet et godt, gammeldags grantre, ikke edelgran eller plast, og pynten er den samme hvert eneste år.

KONGEFAMILIEN: Årets julekort fra den norske kongefamilien. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KONGEFAMILIEN: Årets julekort fra den norske kongefamilien. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Det er imidlertid ikke på Slottet i Oslo sentrum kongefamilien skal tilbringe julaften. Tradisjonen tro skal kong Harald og dronning Sonja til seters - nærmere bestemt til Kongsseteren på Voksenkollen.

GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus og co. koser seg med juletrepynting. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus og co. koser seg med juletrepynting. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Kongeparet feirer jul på Kongsseteren med prinsesse Märtha Louise og jentene, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet til NTB.

Saken fortsetter under:

PYNTER JULETRE: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra pynter juletreet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PYNTER JULETRE: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra pynter juletreet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Ari er med

Første juledag vil kongeparet være til stede ved gudstjenesten i Holmenkollen kapell, sammen med prinsessen og hennes døtre Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

I et intervju med VG fortalte Ari Behn at også han skal feire jul på Kongsseteren, til tross for at han er skilt fra prinsesse Märtha Louise.

- Jeg er fortsatt en del av familien, har god kontakt både med kongen og dronningen, sa Behn i intervjuet.

Feirer jul på Egon

Kronprinsfamilien feirer i år julaften på Skaugum, sammen med kronprinsesse Mette-Marits familie. Det er seks år siden de feiret jul i hjemkommunen sist, de siste årene har de alternert mellom Kongsseteren og sin egen hytte i Uvdal.

Oslo  20171219.
Kongefamilien stiller til julefotografering. Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20171219. Kongefamilien stiller til julefotografering. Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Julaften vil de være til stede ved julegudstjeneste i Asker kirke, men før det skal de spise julelunsj med gjester fra Fattighuset og Natthjemmet Kirkens Bymisjon hos Egon på Storosenteret i Oslo. Også tidligere år har de stilt opp for Kirkens Bymisjon og blant annet delt ut mat til hjemløse.

De ansatte tropper opp på fridagen sin for å lage jul til Fattighuset og Natthjemmet.

Oslo  20171219.
Kongefamilien stiller til julefotografering. Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra ved juletreet på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20171219. Kongefamilien stiller til julefotografering. Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra ved juletreet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, uttalte daglig leder hos Egon, Øystein Hoff, i et tidligere intervju med Dagbladet.

- Jeg er svært stolt over å ha slike ansatte og vi ønsker å lage en uforglemmelig jul for dem som kommer. Julen handler om å bry seg om andre, sa sjefen på Egon Storo.

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år er det Hovseterhjemmet i Oslo som får besøk, bitte lille julaften.

Føler seg bra

Kongen og dronningen har begge fylt 80 år i år. Til tross for alderen har de vært svært aktive i desember, med fullt program.

SÅNN PASSE HØYT SKAL DEN HENGE: Prinsesse Ingrid Alexandra sørger for at julekulene får riktig plass på juletreet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SÅNN PASSE HØYT SKAL DEN HENGE: Prinsesse Ingrid Alexandra sørger for at julekulene får riktig plass på juletreet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med NRK i forbindelse med juleprogrammet «Kongefamilien 2017», som vises i romjula, sier de at de er i god form. Dronning Sonja sier det ikke føles så veldig annerledes å bli 80 år, noe kong Harald er enig i.

- Kan ikke gjøre noe med det. Alternativet er verre, ler han. Med alderen er spørsmålet rundt aktivitet og helse noe som stadig kommer opp.

- Jeg sier det om igjen. Jeg er frisk så lenge det ikke er bevist det motsatte, sier kong Harald.

Les også:Harrys bryllup gir William et uventet problem​

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer