Kvinnedagen 8. mars:

Se kjendisenes kvinnedag-markeringer

- Alle de flinkeste, mest inspirerende menneskene i mitt liv, de er alle damer.

KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har tatt til sosiale medier for å markere kvinnedagen, deriblant Katarina Flatland, Maria Mena, Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Foto: NTB Scanpix
KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har tatt til sosiale medier for å markere kvinnedagen, deriblant Katarina Flatland, Maria Mena, Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

8. mars hvert år markeres den internasjonale kvinnedagen. Dagen ble etablert i København i 1910 for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner.

Kvinnedagen markeres med alt fra 8. mars-tog til konferanser og fester, og mange tar også til sosiale medier for å hedre det kvinnelige kjønn.

Slik markerer kjendisene kvinnedagen på Instagram:

Programleder og medisinstudent Katarina Flatland (29) har delt et bilde på der hun uttrykker takknemlighet for at hun i dagens samfunn kan følge drømmene sine.

Til et bilde av seg selv i legefrakk, skriver 29-åringen følgende:

«Gratulerer med kvinnedagen! For litt over 100 år siden fikk ikke kvinner lov til å utdanne seg til å bli leger. Og det var langt i fra lett for kvinnelige journalister å få spalteplass. Her er jeg i dag, stolt av å kunne kalle meg både medisinstudent og programleder. Dette er takket være alle mine søstre (og brødre) som har kjempet kampen. Jeg gleder meg til å være med på å kjempe videre for kvinners rettigheter også fremover».

Hyller kvinnnene i sitt liv

«Senkveld»-programleder Stian Blipp (29) har delt en video der han gratulerer alle med kvinnedagen.

«Jeg kan med hånden på hjertet si at alle de flinkeste, mest inspirerende menneskene i mitt liv, de er alle damer», sier Blipp, og nevner blant andre kollegaene sine i «Senkveld», kona Jamina (30) og deres datter, Noelle (3 mnd.).

Også kjendisstylist Jan Thomas (52) benytter anledningen til å gratulere alle kvinner i dag. Han sender samtidig en spesiell hilsen til venninnen Gunhild Stordalen (40).

« Gratulerer så mye med dagen til alle kvinner. En spesiell gratulasjon til min vakre venn Gunhild, din styrke inspirerer», skriver han blant annet til bildet.

Motiverende ord

Sangstjernen Maria Mena (33) har delt et bilde av seg selv ikledd en hvit t-skjorte med et motiverende budskap til følgerne sine.

«Husk, jeg er den sterkeste jenta i verden», står det på t-skjorten.

Happy international womens day! #wegotthis #internationalwomensday

A post shared by Maria Mena (@mariamena_official) on

Også Mia Gundersen (57) har gått for et nedskrevet budskap, og har delt et sitat av Betty White (97).

«Hvorfor sier folk 'gro deg noen baller'? Baller er svake og sensitive. Hvis du virkelig vil være tøff, gro en vagina! De tåler et slag», står det.

Cecilie Skog (44) har delt en video av seg selv i klatreveggen, med påfølgende motivasjonsmelding:

«Sterk nok, god nok, bra nok, glad nok, flott nok, godt nok. Skikkelig vanskelig å si det der, om og til seg selv. Skulle alltid vært litt sterkere, litt flinkere, klokere, mindre rynker, større pupper. I dag har jeg i alle fall øvd meg. Gratulerer med dagen».

Stolt av kvinnekroppen

Toppblogger Julianne Nygård (28), også kjent som «Pilotfrue», har delt et bilde av seg selv på Instagram.

Bloggeren slet lenge med å bli gravid, noe hun snakket åpent om både på bloggen og i boken «Drømmen om en baby», men i juni 2018 kunne hun juble over å endelig bli mamma.

I dag, på kvinnedagen, hyller hun kvinnekroppen for alt det den går gjennom og alt det den takler.

«Jeg elsker kroppen min, spesielt i dag fordi jeg er så heldig og kan bestemme over den selv. Når jeg tenker tilbake på prøverørsprosessen, graviditeten og ikke minst fødselen så blir jeg stolt. Stolt over den fantastiske kvinnekroppen min. Fy søren, vi damer er rå! Gratulerer med dagen, jenter», skriver toppbloggeren.

Se flere kjendiser som markerer kvinnedagen under:

VIVA LA VULVA. #kvinnedagen2019

A post shared by Else Kåss Furuseth (@kaassolini) on

Grattis med dagen kvinner❤️

A post shared by Mina (@minahadjian) on

Gratulerer med dagen kvinner! Dere er rå🙏🏻🙌🏼

A post shared by Herman Flesvig (@hermanflesvig) on

LES OGSÅ: - Jeg synes det er like sykt hver gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer