Stephen Hawking er død:

Se kjendisenes hyllest til Stephen Hawking

Kjendisene tar avskjed med fysikeren som gikk bort i dag, 76 år gammel.

AVSKJED: Kjendisene står på rad og rekke for å ta avskjed med Stephen Hawking. Barack Obama delte dette bildet. Foto: Twitter / Barack Obama
AVSKJED: Kjendisene står på rad og rekke for å ta avskjed med Stephen Hawking. Barack Obama delte dette bildet. Foto: Twitter / Barack Obama Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I dag kom nyheten om at den verdenskjente fysikeren Stephen Hawking er gått bort. En talsperson for familien bekreftet nyheten, meldte BBC.

- Vi er svært triste for at vår kjære far forlot oss i dag. Han var en stor vitenskapsmann og en ekstraordinær mann. Arbeidet og arven etter ham vil leve videre i mange år. Hans mot og standhaftighet sammen med hans brillianse og humor, inspirerte mennesker over hele verden, skriver Hawkings barn, Lucy, Robert og Tim, i en felles uttalelse.

Saken fortsetter nedenfor.

VERDENSKJENT: Stephen Hawking vil gå inn i historiebøkene for sitt arbeid. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: Stephen Hawking vil gå inn i historiebøkene for sitt arbeid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av dødsfallet har flere kjendiser tatt til sosiale medier for å hylle «A Brief History of Time»-forfatteren.

Blant annet var superstjernen Cher (71) raskt ute med å minnes sin gode venn.

«Hvil i fred, kjære», er blant det hun skriver i innlegget på Twitter.

Også miljøaktivisten Al Gore (69) tydde til Twitter for å hylle Stephen Hawking.

«Han vil bli dypt savnet og aldri glemt».

USAs tidligere president, Barack Obama (56), har delt et bilde av ham selv og Stephen Hawking. Under bildet skriver han: «Ha det gøy der ute blant stjernene».

Fikk ALS

21 år gammel ble fysikeren diagnostisert med en motonevronsykdom relatert til amyotrofisk lateralsklerose (ALS), noe som førte til at han etter hvert ble bundet til rullestolen.

Etter 1985 kunne han bare kommunisere med omverdenen via en datamaskin, som han styrte ved hjelp av øyebevegelser og enkelte muskler i ansiktet.

Hawking levde imidlertid mye lenger enn prognosene han opprinnelig fikk fra legene.

I 1970 fikk Hawkings sitt første vitenskapelige gjennombrudd i sine studier av svarte hull sammen med Roger Penrose. I 1974 førte det til teorien om at svarte hull ga fra seg «Hawking-stråling». Hans teorier skapte bølger innen kosmologien, men det var først med boken «A Brief History of Time» i 1988 at han virkelig ble kjent for resten av verden.

Filmatisert

I 2014 kom filmen basert på Stephen Hawkings liv ut. I hovedrollen fant vi Eddie Redmayne (36), som vant en Oscar for sin innsats i filmen.

«The Theory of Everything»-skuespilleren var raskt ute med å uttale seg om fysikeren etter at nyheten om hans død kom ut.

Saken fortsetter under bildet.

SPILTE STEPHEN HAWKING: Eddie Redmayne spilte den verdenskjente fysikeren i filmen om hans liv, «The Theory of Everything». Foto: NTB Scanpix
SPILTE STEPHEN HAWKING: Eddie Redmayne spilte den verdenskjente fysikeren i filmen om hans liv, «The Theory of Everything». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har mistet et vakkert sinn, en forbausende forsker og den morsomste mannen jeg noensinne har fått gleden av å møte. Min kjærlighet og tanker er hos hans fantastiske familie, sa 36-åringen til People.

- Et sort hull i hjertet mitt

Katy Perry (33) hedrer den avdøde fysikeren ved å spille på noe av det han er best kjent for, nemlig sine studier på sorte hull.

«Det er et stort sort hull i hjertet mitt. Hvil i fred», skriver hun.

Sanger Sam Smith (25) delte et bilde av Stephen Hawking på Instagram med teksten: «Hver gang vi ser opp på stjernene vil vil tenke på deg».

«The Big Bang Theory»-stjernen Johnny Galecki (42) minnes fysikeren som en morsom mann, og la ut et bilde av hele gjengen fra tv-serien.

«Din sans for humor vil bli savnet av alle», skriver han.

LES OGSÅ: Nektet for uekte barn og hjemsøkes av rykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer