Pride:

Se kjendisenes hyllest av «pride»

- Elsk den du vil!

PRIDE: Se kjendisenes støtte til pride! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juni er kjent som «Pride»-måneden, da store deler av verden feirer og retter fokus mot homofile, lesbiske og transpersoner. Målet er økt bevissthet omkring seksuell orientering og kjønnsidentitet, og en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Oslo markerer denne helgen slutten på Pride-festivalen, som i år feirer 50 år og har vokst seg stadig større gjennom årenes løp. I anledning festivalens siste helg, går den årlige Pride-paraden gjennom hovedstadens gater.

Som i tidligere år, prydet mange kjente ansikter paraden, men også flere andre steder i Norges land har kjendisene benyttet anledningen til å markere Pride-dagene.

Deltok med familien

En av dem som hadde tatt turen til Oslo sentrum for å delta i årets Pride-parade, var komiker Else Kåss Furuseth (38). Hun delte bilde av seg selv ikledd en fargerik fjærkreasjon, sammen med statsminister Erna Solberg (58).

View this post on Instagram

🌈❤️🌈

A post shared by Else Kåss Furuseth (@kaassolini) on

Artist Sandra Lyng (32) er også tilstede for å overvære dagens parade. Da Se og Hør møtte artisten under fredagens Topp 20-konsert på Rådhusplassen, hadde hun tatt turen alene. Da hun lørdag feiret årets Pride, hadde hun tatt med seg forloveden Lasse Joachim Langerud (35) og sønnen Sander.

«Happy Pride fra Lyng Langerud familien», skriver hun under bildet av de tre.

Komiker Henriette Steenstrup (44) var også fargerikt kledd i Oslo sentrum i dag, sammen med tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland (72).

Tidligere Senkveld-programleder Harald Rønneberg (45) var på plass foran Stortinget, og hadde et klart budskap med sitt bilde:

«Elsk den du vil!»

View this post on Instagram

Elsk den du vil!❤️ Happy #pride

A post shared by Harald J. Rønneberg (@harald_ronneberg) on

Komiker Sigrid Bonde Tusvik (39) var i Sandefjord mens hovedstadens Pride-parade gikk av stabelen, og delte defor et bilde av seg selv fra et tidligere år.

«Sandefjord kaller i år, men det er sikkert noen skeive der også med rosa T-skjorte og glitter under forhuden», skriver hun i innlegget.

Da KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (34) i januar ble utnevnt til familieminister, ble det raskt kjent at han ikke hadde planer om å delta i Pride-parade. Det har han høstet massiv kritikk for, også innad i eget parti.

Forfatter og blogger Linnea Myhre (29) gjorde et klart poeng ut av Ropstads valg da hun deltok i dagens parade. Hun hadde nemlig tatt med seg sin egen Ropstad i papp, som var utkledd i glitter og stas for anledningen.

«Happy Pride, Kjell Ingolf! Så kjekt å se deg i toget», skriver hun under bildet.

NRK-profil Line Elvsåshagen (28) kom også med et stikk til Ropstad og hadde 28-åringen kledd seg ut med en maske av familieministerens ansikt.

«@kjellingolf siden du ikke ville komme i dag #KJÆRLIGHETENLENGELEVE», skriver NRK-profilen til bildet.

- Viktig del av samfunnet

Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (36) har vært engasjert i homobevegelsen i flere år og markerer selvfølgelig Pride.

- Da jeg var yngre og kom ut av skapet, hadde jeg mine egne ting å stri med. Jo eldre man blir, jo mer perspektiv får man, og man skjønner hvor viktig Pride er, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

«Gratulerer med Pride alle sammen! I dag er dagen for å feire at vi alle kjemper for retten til å være oss selv, og til å bli annsett som normale og en viktig del av samfunnet! Mangfold er så viktig, og like rettigheter uansett kjønn og legning», skriver han blant annet i det ferske innlegget på Instagram.

Kjendisstylist Jan Thomas (52) delte et bilde av seg selv sammen kollegaer i anledning Pride. Han kom også med en oppfordring til sine Instagram-følgere.

«Happy Pride - størst av alt er kjærligheten! Gratulerer med dagen fra alle oss på Jan Thomas Studio. (Ikke alle våre fantastiske ansatte er i dette bildet, men jeg snakker på vegne av oss alle.) Vær aldri redd for å elske den du elsker. Jeg sender dere alle kjærlighet og varme fra Mexico og mine tanker og mitt hjerte er sammen med dere i dag», skriver 52-åringen.

Komiker Ørjan Burøe (44) markerte dagen med et bilde av seg selv iført leppestift.

«Vær deg selv. Folk trenger ikke å like deg, og du trenger ikke å bry deg om det», skriver han.

Se flere av kjendisenes Pride-bilder under.

View this post on Instagram

Simon og jeg! Happy Pride🌈🌈

A post shared by trude drevland (@trudedrevland) on

LES OGSÅ: - Skjønner meg ikke på Pride-festingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer